• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 30. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.1997., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Čīles ārlietu ministra vietnieks

Vēl šajā numurā

02.05.1997., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 30.aprīļa sēdē

Akceptēts rīkojums “Par Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdi”. Saskaņā ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likuma 9.pantu iecelta Liepājas speciālās zonas valde šādā sastāvā: Juris Aizezers, Juris Cebulis, Gatis Deksnis, Guntars Krieviņš, Vilis Krištopans, Uldis Pīlēns, Zigrīda Rūsiņa, Uldis Sesks un Tālivaldis Vēsmiņš.

Valdība akceptēja grozījumu projektu likumā “Par arhīviem”. Likumprojekts paredz, ka turpmāk Valsts arhīva ģenerāldirektoru amatā iecels MK pēc tieslietu ministra priekšlikuma. Valsts arhīvu ģenerāldirektors vadīs ne tikai valsts arhīvu sistēmu, bet arī valsts pārvaldes iestādi — Valsts arhīvu ģenerāldirekciju. Lai veiktu efektīvāku kontroli pār valsts arhīvu sistēmas un Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas darbu, paredzēta valsts arhīvu ģenerāldirektora tieša atbildība tieslietu ministram, kā arī pārskata sniegšana Ministru kabinetam.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par nekustamo īpašumu Rīgā, Alunāna ielā 1”, ar kuru paredz saglabāt valsts īpašumā un nodod Valsts nekustamā īpašuma aģentūras valdījumā Satversmes tiesas vajadzībām nekustamo īpašumu Rīgā, Alunāna ielā 1.

Akceptēti “Noteikumi par kārtību, kādā, aprēķinot uzņēmuma ienākuma nodokli par 1996.gadu, energoapgādes uzņēmumi drīkst samazināt apliekamo ienākumu par to grāmatvedībā izveidotajiem uzkrājumiem bezcerīgiem parādiem”. Nosakot apliekamo ienākumu par 1996.gadu, energoapgādes uzņēmumi papildus zaudēto parādu summām drīkst samazināt apliekamo ienākumu par summu, kas vienāda ar to grāmatvedībā izveidotajiem uzkrājumiem bezcerīgiem parādiem. Saskaņā ar šiem noteikumiem uzkrājumi bezcerīgiem parādiem ir veidoti debitoru parādiem, kas ir pircēju un pasūtītāju parādi par tiem pārdoto, bet neapmaksāto elektroenerģiju un gāzi, tie nav nodoti (cedēti) citām personām un ir veidoti tikai šādiem debitoriem: debitors ir izslēgts no Uzņēmumu reģistra; ir tiesas spriedums par parādu piedziņu no debitora un tiesu izpildītāja akts par piedziņas neiespējamību; likvidējamām lauksaimniecības statūtsabiedrībām, kas uzsākušas likvidāciju līdz 1996.gada 1.janvārim, bet to likvidācija nav pabeigta atbilstoši spēkā esošajiem likumdošanas aktiem (izņemot statūtsabiedrības, kuras tiesa atzinusi par maksātnespējīgām); fiziskai personai, ja tā ir mirusi vai izbraukusi uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs.

Valdība akceptēja grozījumu MK 1997.gada 20.marta rīkojumā nr.138 “Par 1997.gadā veicamajiem maksājumiem par valsts uzņēmuma īpašuma un valsts kapitāla izmantošanu”, izsakot 11.punktu šādā rdakcijā: “11. Šājā rīkojumā noteiko maksājumu par valsts uzņēmuma īpašuma un valsts kapitāla izmantošanas atvieglojumus atbilstoši ministriju un Privatizācijas aģentūras motivētiem priekšlikumiem attiecībā uz to pārziņā esošajiem valsts uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) un privatizējamiem valsts uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) var piešķirt Ministru kabinets.”

Akceptēts rīkojums “Par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1997.gadam”.

Akceptēti noteikumi “Kārtība, kādā izsniedzami apliecinājumi par ēkām, kurās nav valsts ieguldījuma”. Noteikts, kā apliecinājumu tam, ka ēkās, ko juridiska persona ir uzcēlusi pēc 1940.gada 21.jūlija, nav valsts ieguldījuma, vai arī apliecinājuma tam, ka valsts nepretendē uz attiecīgo īpašumu vai tā daļu, izsniedz bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība “Valsts nekustamā īpašuma aģentūra”.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 20.marta rīkojumā nr.138 “Par 1997.gadā veicamajiem maksājumiem par valsts uzņēmumu īpašuma un kapitāla izmantošanu”. Noteikto maksājumu atvieglojumus atbilstoši ministriju un Privatizācijas aģentūras priekšlikumiem var piešķirt Ministru kabinets.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas valstij piederošās kapitāla daļas sabiedrībā ar ierobežotu atbildību “Lattelekom” nodošanu Privatizācijas aģentūrai”, pamatojoties uz likumu “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās”. Satiksmes ministrijai divu nedēļu laikā jānodod Latvijas valstij piederošās kapitāla daļas SIA “Lattelekom” turētāja tiesības Privatizācijas aģentūrai. Privatizācijas aģentūrai jāsagatavo minētā kapitāla daļa privatizācijai. Privatizācijas sagatavošanas darbu finansēšanu paredzēts veikt MK 1997.gada 21.janvāra noteikumu nr.48 “Kārtība, kādā tiek finansēta Privatizācijas aģentūra un veikti norēķini ar privatizācijas fondiem un valsts budžetu” 9.pantā noteiktajā kārtībā. Privatizācijas aģentūrai uzdots veikt pilnu auditpārbaudi jumta līgumam starp LR un a/s “Tilts Communication AIS” un SIA “Lattelekom”.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par nekustamo īpašumu Rīgā, Brīvības bulvārī 32”, kurā noteikts, ka minētais īpašums saglabājams valsts īpašumā un nododams Valsts nekustamā īpašuma aģentūras valdījumā. Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai uzdots pārņemt no Rīgas pilsētas minēto īpašumu un noteiktā kārtībā to reģistrēt uz valsts vārda Valsts nekustamā īpašuma aģentūras personā. Aģentūrai uzdots iznomāt telpas Latvijas Universitātei tiešo funkciju veikšanai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!