• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas delegāciju Portugālē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.1997., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43241

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas bankas ziņas

Vēl šajā numurā

02.05.1997., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

PĒC CEĻA

Par Saeimas delegāciju Portuglē

Trešdien, 30. aprīlī, no oficiālās vizītes Portugāles Republikā atgriezās Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis un Latvijas parlamentāriešu delegācija. Delegācija uzturējās Portugālē četras dienas, un tās programma bija ļoti plaša. 28. aprīlī Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis un delegācijas dalībnieki piedalījās Portugāles parlamenta prezidenta Antonio de Almeidas Santosa par godu Latvijas delegācijai rīkotajās vakariņās.

Vizītes laikā notikušas vairākas nozīmīgas tikšanās, tai skaitā ar Republikas Asamblejas prezidentu Antonio de Almeidu Santosu, frakciju pārstāvjiem, Ārlietu komisiju, Portugāles Savienību un sadarbības komisiju un Nacionālās aizsardzības komisiju. Latvijas parlamentārieši kopīgās pusdienās tikušies ar Portugāles un Latvijas parlamentu draudzības grupu.

Saeimas priekšsēdētājam Alfredam Čepānim un delegācijas dalībniekiem bija saruna ar Portugāles aizsardzības ministru, kurā skarti jautājumi par NATO paplašināšanos un Eiropas drošību, tostarp Latvijas drošības garantiju aspektiem.

Delegācijai viesojoties Portugāles rūpniecības asociācijā, tika spriests par iespējamo šīs asociācijas sadarbību ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, savukārt tikšanās reizē Portugāles Ekonomikas ministrijā īpaši akcentēta sadarbība un pieredzes apmaiņas iespējas tūrisma jomā.

Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis un delegācijas dalībnieki tikās ar bijušo Portugāles Valsts prezidentu Mario Soarešu.

Saeimas preses dienests

Beigusies Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa triju dienu valsts vizīte Polijā, kuras programmā bija arī Otrā pasaules kara simboliskā sākumvieta Vesterplate (attēlā) . Pārējie Jura Krūmiņa fotovērojumi — 5.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!