• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Latvijas pareizticīgo arhibīskaps. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.1997., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43282

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Svētā krēsla apustuliskais nuncijs vizītēs

Vēl šajā numurā

06.05.1997., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Latvijas pareizticīgo arhibīskaps

Piektdien, 2. maijā, Latvijas Valsts prezidents tikās ar Latvijas Pareizticīgo baznīcas galvu — tēvu Aleksandru.

Guntis Ulmanis sveica tēvu Aleksandru aizvadītajos pareizticīgo svētkos un uzdāvināja viņam prezidenta piemiņas medaļu. Tēvs Aleksandrs savukārt apsveica Valsts prezidentu gaidāmajos valsts svētkos un dāvināja Lieldienu veltes. Tikšanās laikā pārrunāta nepieciešamība pastiprināt latviešu valodas mācības Pareizticīgo garīgajā seminārā, piesaistot daļu no starptautiskajās palīdzības programmās šim mērķim atvēlētajiem līdzekļiem. Sarunā skarti arī jautājumi saistībā ar Latvijas Pareizticīgo baznīcas un Latvijas valsts starpā noslēgto līgumu un tā izpildes gaitu.

Tēvs Aleksandrs minēja būtiskus faktus par Centra rajona Ērgļu ielas vēsturi, atzīstot, ka Pareizticīgo baznīca būtu gandarīta, ja šī iela atgūtu savu vēsturisko nosaukumu — Sergeja iela. Valsts prezidents un tēvs Aleksandrs runāja arī par iespējamo pareizticīgo ģimnāzijas izveidošanu Rīgā.

Sarunas laikā īpaša uzmanība tika veltīta gaidāmajam Valsts prezidenta Krāslavas apmeklējumam 11. maijā. G.Ulmanis uzklausīja tēva Aleksandra ieceres atjaunot šī rajona Grāveru pagastā pareizticīgo baznīcu un saglabāt krievu skolas kristīgās tradīcijas.

Prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!