• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.1997., Nr. 114/115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43387

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti (turpinājums)

Vēl šajā numurā

09.05.1997., Nr. 114/115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidija 1997. gada 28. aprīļa sēdē

1. Sēdē izskatīja astoņus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Prezidijs nolēma nosūtīt deputāta G.Eniņa iesniegumu par deputāta J.Mauliņa nepatiesajiem apgalvojumiem, kas attiecībā uz viņu izteikti šā gada 21.aprīļa “Neatkarīgajā Rīta Avīzē”, Mandātu un iesniegumu komisijai izskatīšanai.

3. Pieņēma zināšanai Saeimas Revīzijas komisijas atzinumu par veikto pārbaužu rezultātiem.

4. Prezidijs neapstiprināja izdevumu tāmi un programmu Krievijas Federācijas Valsts domes Krievijas — Baltijas valstu parlamentu sadarbības grupas delegācijas vizītei Latvijā no 1997.gada 5.maija līdz 9.maijam.

Prezidijs atlika minētā jautājuma izskatīšanu, jo tas nebija saskaņots ar Starpparlamentu atiecību biroju.

5. Izskatīja pie frakcijām nepiederošo deputātu J.Stroda un A.Saulīša iesniegumu par telpu un aprīkojuma pieškiršanu deputāta pienākumu veikšanai.

Prezidijs nolēma nosūtīt minēto iesniegumu Saimnieciskajai komisijai izskatīšanai.

6. Izskatīja deputāta K.Čerāna iesniegumu, kurā viņš lūdz pārskatīt šā gada 21.aprīļa Saeimas Prezidija lēmumu un attaisnot viņa prombūtni laikā no šā gada 16.aprīļa līdz 19.aprīlim.

Prezidijs nolēma negrozīt šā gada 21.aprīļa lēmumu.

7. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: O.Brūveram (Saeimas 24.aprīļa sēdē un 24.aprīļa (pulksten 17.30) sēdē); R.Dilbam (Saeimas 10.aprīļa sēdē un 17.aprīļa sēdē); A.Krastiņam (Saeimas 24.aprīļa sēdē un 24. aprīļa (pulksten 17.30) sēdē); P.Keišam (Saeimas 24.aprīļa sēdē un 24.aprīļa (pulksten 17.30) sēdē).

8. Piešķīra komandējumus:

1) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas loceklim A.Panteļējevam un delegācijas sekretārei S.Kalniņai laikā no 1997.gada 24.maija līdz 29.maijam uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Pastāvīgās komitejas, Politisko lietu komitejas, Juridisko lietu un cilvēktiesību komitejas, Ekonomisko lietu un attīstības komitejas kārtējām sēdēm Bukarestē (Rumānija);

2) Rietumeiropas Savienības asambleja Latvijas delegācijas vadītājam A.Amerikam, delegācijas loceklim E.Inkēnam laikā no 1997.gada 31.maija līdz 4.jūnijam un delegācijas sekretāram I.Aizstrautam laikā no 1997.gada 31.maija līdz 7.jūnijam uz Rietumeiropas Savienības asamblejas 43.sesijas pirmās daļas sēdēm Parīzē (Francija);

3) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas loceklim A.Lambergam laikā no 1997.gada 13.maija līdz 18.maijam uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Ekonomisko lietu un attīstības komitejas kārtējo sēdi Kirkinesu (Norvēģija) un Murmanskā (Krievija);

4) Saeimas preses dienesta speciālistei G.Šmitei laikā no 1997.gada 12.maija līdz 15.maijam uz Baltijas valstu augstāko valsts varas iestāžu preses dienesta darbiniekiem organizēto semināru Viļņā (Lietuva).

9. Pieņēma zināšanai komandējumu atskaites:

1) Latvijas nacionālās grupas delegācijas vadītāja Parlamentu savienības 97.konferencē A.Amerika atskaiti par Parlamentu savienības (IPU) 97.konferenci Seulā (Koreja) 1997.gada 10.—15.aprīlī;

2) deputātes R.Leitenas atskaiti par komandējumu uz Tallinu laikā no 1997. gada 9.aprīļa līdz 12.aprīlim, lai piedalītos Baltijas un Ziemeļvalstu konferences “Sievietes un vīrieši dialogā” sagatavošanas konferencē.

10. Pieņēma zināšanai Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka sakarā ar atbrīvojušos vietu Demokrātiskās partijas “Saimnieks” deputātu kandidātu sarakstā Rīgas vēlēšanu apgabalā deputāta Ivara Ķezbera vietā stājas nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta — Viesturs Boka.

Prezidijs nolēma lūgt deputāta kandidātu Viesturu Boku informēt Prezidiju par savu piekrišanu pildīt 6.Saeimas deputāta pienākumus.

Pēc iesnieguma saņemšanas Prezidijs nolēma minēto informāciju nosūtīt Mandātu un iesniegumu komisijai Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai.

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!