• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar Latvijas valsts vadītāji, sabiedrības pārstāvji, ārvalstu diplomāti, tuvinieki atcerējās un godināja visus kritušos, visus kara upurus un karā cietušos.. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.05.1997., Nr. 114/115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43393

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar Latvijas valsts vadītāji, sabiedrības pārstāvji, ārvalstu diplomāti, tuvinieki atcerējās un godināja visus kritušos, visus kara upurus un karā cietušos. (turpinājums)

Vēl šajā numurā

09.05.1997., Nr. 114/115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATGĀDNES. ATCERES

Vakar, 8.maijā, visa Latvija kopā ar Eiropu un pārējo pasauli atzīmēja Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu

Vakar Latvijas valsts vadītāji, sabiedrības pārstāvji, ārvalstu diplomāti, tuvinieki atcerējās un godināja visus kritušos, visus kara upurus un karā cietušos

Vakar, 8. maijā, Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā, Latvijas Valsts prezidents godināja kara upuru piemiņu, noliekot vainagus Brāļu kapos, Ebreju kapos, Otrā pasaules kara karagūstekņu kapos un Otrā pasaules kara padomju armijas karavīru brāļu kapos. Vainagu un ziedus nolika arī Saeimas prezidija priekšsēdētāja biedrs Andris Ameriks un Latvijā prezidējošie ārvalstu vēstnieki. Brāļu kapos notika ekumēnisks svētbrīdis, kuru vadīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Pēc ziedu un vainagu nolikšanas uz ziedu altāra sekoja Romas katoļu baznīcas arhibīskapa Jāņa Pujata svētījums.

Piemiņas brīdī Ebreju kapos Valsts prezidents, uzrunājot klātesošos, izteica pārliecību, ka varmācīgā kara šausmas nekad neatkārtosies.

Otrā pasaules kara karagūstekņu brāļu kapos notika aizlūgums, kuru vadīja vācu Evaņģēliski luteriskās baznīcas bīskaps H.Kalniņš.

Otrā pasaules kara padomju armijas karavīru brāļu kapos aizlūgumu vadīja Latvijas pareizticīgo baznīcas priesteris Nils Druvaskalns.

Valsts prezidenta preses dienests

Latvijas valsts prezidents Guntis Ulmanis — Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienā Brāļu kapos 1997. gada 8. maijā:

Šodien, godinot upurus, noliecam galvas visu aizgājušo, visu kritušo un traģiskā nāvē svešumā aizrauto priekšā. Šodien atkal atceramies Latvijas zemes un tautas vēsturi. Šodien izvērtējam Latvijas zemes likteņus ar noteiktu un drošu skatu nākotnē. Šodien vēl un vēl pieminam Latvijas tautas upurus aizejošajā, dramatiskajā XX gadsimtā, lai spētu XXI gadsimtā ieiet kā latviska un eiropeiska zeme.

Mēdz teikt, ka nav vēstures bez traģēdijas. Bet smaga, ļoti smaga ir šī vēstures nasta mūsu tautai un mūsu zemei. Postīta un nīdēta, Latvija vienmēr ir spējusi atdzimt un atjaunoties. Šodien, kaut atskatāmies pagātnē, tomēr domājam un raugāmies nākotnē, jo tieši tās vārdā tik daudzi, ļoti daudzi ir nolikuši savas galvas.

Foto Arnis Blumbergs, “LV”

Vakar, 8.maijā, pl. 11.10 — Brāļu kapos. Runā Valsts prezidents Guntis Ulmanis

Runā Latvijas Evanģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!