• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par skolotāja augsto misiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1997., Nr. 116/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43422

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skolotāja augsto misiju (turpinājums)

Vēl šajā numurā

13.05.1997., Nr. 116/118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par skolotāja augsto misiju

Piektdien, 9.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Rīgas pilī pasniedza sešas Ata Kronvalda prēmijas

Piektdien, 9.maijā, Rīgas pilī notika Ata Kronvalda prēmijas pasniegšanas ceremonija skolotājiem un izglītības darbiniekiem.

Šogad prēmijas laureātu vidū bija Jānis Cepītis, LU Fizikas un matemātikas fakultātes docents; Imants Skrastiņš, Cēsu rajona Priekuļu vidusskolas ķīmijas skolotājs; Daina Zēberga, Rīgas tirdzniecības un kulinārijas skolas arodmācības skolotāja; Ināra Akmene, Izglītības un zinātnes ministrijas satura un eksaminācijas centra olimpiāžu darba organizatore; Natālija Milzere, Saldus pilsētas ģimnāzijas bioloģijas skolotāja, un Ilze Beļinska, Rīgas komercskolas ģeogrāfijas skolotāja.

Uzrunājot klātesošos, Valsts prezidents uzsvēra prēmēto skolotāju un izglītības darbinieku ieguldījumu talantīgāko skolēnu apzināšanā, viņu tālākizglītošanā un zinātniskās pētniecības darbu vadīšanā, kam ir liela nozīme visas valsts mērogā. “Tādējādi fonds sniedz lielu atbalstu valstij un sabiedrībai jauno talantu audzināšanā, kas tuvākajā nākotnē būs Latvijas intelektuālais balsts,” teica Valsts prezidents. G.Ulmanis atgādināja, ka šis prēmijas gads ir sevišķi zīmīgs — Atim Kronvaldam šogad paliek 160. Viņš aicināja veidot un kopt latviešu valodu, kā to savulaik darījis izcilais sabiedriskais darbinieks, pedagogs, valodnieks Atis Kronvalds, bagātinot latviešu tautas kultūras mantojumu un ieviešot arī jaunvādus. Valsts prezidents runāja par to, ka vislielākā un vērtīgākā balva katram skolotājam ir skolēna pateicība. Šī diena ir apliecinājums tam, ka laureātu ieguldījums un devums, kas nav nedz materiāli atsverams, nedz atsavināms, visaugstākajā atdeves pakāpē ir nonācis pie nākamajām paaudzēm.

Laureātiem veiksmi un panākumus turpmākajā darbā vēlējā izglītības un zinātnes ministrs Juris Celmiņš, uzrunas teica Ata Kronvalda fonda priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs un fonda līdzpriekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Tomašūns.

Valsts prezidenta preses dienests

Tuvāk par laureātiem —

šī laikraksta 3.blokā — 23.lpp.

Prēmijas laureāti — Jānis Cepītis, Daina Zēberga, Natālija Milzere, Ata Kronvalda fonda priekšsēdētājs Henriks Danusēvičs, laureāte Ilze Beļinska, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, laureāte Ināra Akmene, izglītības un zinātnes ministrs Juris Celmiņš, laureāts Imants Skrastiņš un fonda līdzpriekšsēdētājs Andris Tomašūns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!