• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - tirzniecības ostā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1997., Nr. 116/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Igaunijas ārlietu ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

13.05.1997., Nr. 116/118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents — Tirdzniecības ostā

Vakar, 12. maijā, Ministru prezidents Andris Šķēle apmeklēja valsts akciju sabiedrību “Rīgas tirdzniecības osta”— uzņēmējsabiedrību, kas dibināta ostas funkciju veikšanai un pārvaldīs veidojamo Rīgas tirdzniecības brīvostu. Vizītes mērķis, kā to sarunā ar žurnālistiem uzsvēra Andris Šķēle, bija iepazīties ar situāciju Rīgas tirdzniecības ostas teritorijā, tās attīstības un rekonstrukcijas gaitu un gatavošanos pārejai uz brīvostas statusu. Kā prognozēja Rīgas tirdzniecības ostas prezidents Juris Krivojs, jau šovasar sagatavošanās darbi būs veikti tiktāl, lai ostā varētu sākt darboties brīvostas režīms. Tas, pēc akciju sabiedrības prezidenta domām, varētu notikt jau ar 1. jūliju. Kā zināms, Rīgas tirdzniecības brīvosta tiek veidota atbilstoši “Rīgas tirdzniecības brīvostas likumam”, un brīvostas režīms uz tās teritorijas daļām tiek attiecināts pakāpeniski — ar satiksmes ministra rīkojumu, kas saskaņots ar Finansu ministriju.

Ostas apmeklējuma gaitā Ministru prezidents iepazinās ar vairākiem objektiem — caurlaides un muitas punktiem, arī pamesto konteineru laukumu. Tieši muitas sakārtošana, pēc Andra Šķēles domām, patlaban ir viens no galvenajiem brīvostas režīma ieviešanas priekšnosacījumiem, tāpēc jau tuvākajā laikā ārpus brīvostas teritorijas tiek plānota jauna muitas punkta izveide, kur ostas pakalpojumu izmantotājiem ērti vienuviet koncentrēsies visu muitas procedūru izpilde.

Ministru prezidents informēja žurnālistus arī par pasākumiem visas valsts muitas sistēmas sakārtošanā. Viens no soļiem — dienesta izmeklēšanas rezultātā pieprasītā Rīgas muitas priekšnieka Vigo Leitholda atkāpšanās no amata.

Kā uzskata Ministru prezidents, lai Rīga kļūtu par patiesu tranzīta pilsētu, darāmā vēl daudz. Viens no veidiem, kā piesaistīt līdzekļus un radīt jaunas darbavietas, ir iespējami ātrāka Rīgas tirdzniecības brīvostas izveidošana, un šī mērķa sasniegšanas labad veiksmīgi strādā valsts akciju sabiedrība “Rīgas tirdzniecības osta” — tā ostas apmeklējuma noslēgumā secināja Ministru prezidents Andris Šķēle.

Dina Gailīte,

“LV” nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!