• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Igaunijas ārlietu ministru tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1997., Nr. 116/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43428

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas informācija

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

13.05.1997., Nr. 116/118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Igaunijas ārlietu ministru tikšanos

Piektdien, 9.maijā, Cēsīs tikās Latvijas ārlietu ministrs Valdis Birkavs un Igaunijas Republikas ārlietu ministrs Tomass Hendriks Ilvess. Abi ministri pārrunāja jautājumus, kas skarti iepriekšējā tikšanās reizē šī gada 5.martā Pērnavā. Ministri augstu novērtēja abu valstu ciešo sadarbību un nolēma intensificēt savstarpējo dialogu, viņi arī pauda gandarījumu par Baltijas valstu sadarbību militārajā jomā, īpaši uzsverot trīs programmas: Baltijas miera uzturēšanas bataljona darbība, gaisa kontroles iniciatīvas un kopīgu jūras spēku vienību izveide.

Ministri pārrunāja abu valstu politisko un ekonomisko sadarbību, kas noris vairākos virzienos, veidojot Baltijas valstu vienoto ekonomisko telpu: brīvu preču un brīvu pakalpojumu kustības nodrošināšana un muitas ūnijas izveidošana. Abas puses norādīja, ka aktuāls jautājums ir Baltijas valstu līgums par sadarbību stratēģiskā eksporta un importa kontrolē. Latvijas puse uzskata, ka šī līguma noslēgšana būtu nozīmīga saistībā ar eirointegrācijas procesu, kā arī abu valstu savstarpējā ekonomiskā integrācijā.

Abi ministri atzinīgi izteicās par pēdējā laika aktivitātēm kopīgās Igaunijas un Latvijas robežkontroles nodrošināšanā Ainažu un Iklas, Murati un Veclaicenes, kā arī Valkas un Valgas robežpunktos. Pēdējā laikā ir notikuši vairāki kopīgi pasākumi: Baltijas asamblejas 10.sesija, Baltijas padomes 3.sesija un Baltijas valstu premjerministru apspriede šī gada 26.aprīlī Pērnavā. Šajā sakarā Baltijas valstīs ir vērojama intensīva sadarbības procesa attīstība gan jaunos virzienos, gan jau izveidotajās institūcijās.

Igaunijas un Latvijas ārlietu ministri vienojās par abu valstu iesaistīšanos Uzvaras pieminekļa atjaunošanā Cēsīs. Piemineklis atbrīvošanas cīņu dalībniekiem Cēsīs atklāts 1924.gada 16.novembrī un 1951.gadā uzspridzināts.

Ministri pārrunāja abu valstu integrāciju Eiropas Savienībā un NATO, kā arī attiecības ar kaimiņvalstīm.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!