• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 8. un 12. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.1997., Nr. 116/118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43433

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Savienības svētkos - Eiropas dienā. Diplomātija.

Vēl šajā numurā

13.05.1997., Nr. 116/118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta8. un 12.maija sēdē

Ņemot vērā ministriju un centrālo valsts iestāžu priekšlikumus par plānoto ieņēmumu un izdevumu izmaiņām, valdība akceptēja likuma projektu “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 1997.gadam”” un likuma projektu “Grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli””.

Likumprojektā “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 1997.gadam”” paredzēts palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus kopsummā par 19,3 miljoniem latu, tajā skaitā pēc ministriju un centrālo valsts iestāžu priekšlikumiem palielināt ieņēmumus no maksas pakalpojumiem par 18,8 miljoniem latu.

Akceptēti grozījumi likumā “Par akcīzes nodokli”, kas paredz izdarīt grozījumus likuma 3.panta 1.punktā, nosakot, ka rektificētajam etilspirtam par absolūtā alkohola vienu litru noteikta likme 4 lati. Izteikt likuma 3.panta 3.punktu šādā redakcijā: pārējiem alkoholiskajiem dzērieniem un alum ar etilspirta saturu virs 7 tilpumprocentiem akcīzes nodokli aprēķina pēc absolūtā alkohola (100 procenti spirta) koncentrācijas un tilpuma (daudzuma). Absolūtā alkohola likme par vienu litru noteikta 4 lati. Paredzēts, ka akcīzes nodokļa palielināšanas rezultātā iegūtie līdzekļi 1,4 miljoni latu tiks izlietoti invalīdu braukšanas maksas izdevumu segšanai.

Ministru kabineta Komitejas12. maija sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizāciju”, kas paredz noteikt kārtību, kādā saskaņā ar likumu “Par nodokļiem un nodevām” tiek kapitalizēti privatizēto un privatizējamo valsts uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību valsts budžetā ieskaitāmo maksājumu pamatparādi.

Akceptēts noteikumu projekts “Valsts noslēpuma aizsardzības noteikumi”, kas nosaka vienotu valsts noslēpuma aizsardzības režīmu valsts un pašvaldību institūcijās, sevišķās lietvedības kārtību, šā procesa dokumentāro noformējumu, speciālo apzīmējumu, kodu lietošanu, kā arī slepenības režīma uzraudzības un dienesta izmeklēšanas kārtību. Projektā noteikts, ka minēto noteikumu prasības attiecas arī uz uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri, pildot valsts vai pašvaldību pasūtījumu, kļūst par valsts noslēpumu subjektiem. Pasūtītājam piešķirot valsts vai pašvaldību pasūtījumu, kas saistīts ar valsts noslēpumu, līgumā par pasūtījuma izpildi jānosaka izpildītāja atbildība par šo noteikumu ievērošanu.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par valsts noslēpuma objektu sarakstu”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Kriminoloģisko pētījumu centru”, kas paredz nodot minēto centru Tieslietu ministrijas pārziņā.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par Latvijas Republikas valdības un Itālijas Republikas valdības līgumu par personu atpakaļuzņemšanu”.

Akceptēts noteikumu projekts “Grozījumi MK 1996. gada 20. jūnija noteikumos nr. 210 “Likuma “Par dabas resursu nodokli” normu piemērošanas kārtība”.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par nekustamo īpašumu Rīgā, Tomsona ielā 37”, kas paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot Labklājības ministrijas valdījumā Rīgas 1. medicīnas skolas vajadzībām nekustamo īpašumu Tomsona ielā 37.

Akceptēts rīkojuma projekts “Latvijas Republikas valdības un Ukrainas valdības nolīgums par savstarpēju sadarbību rezultātu atzīšanai atbilstības novērtēšanas jomā”.

Akceptēts MK noteikumu projekts “Kārtība, kādā atmaksājams akcīzes nodoklis par dīzeļdegvielu lauksaimniecības produkcijas ražotājiem”, kas paredz, ka lauksaimniecības produkcijas ražotājiem akcīzes nodoklis par dīzeļdegvielu atmaksājams saskaņā ar likumā “Par akcīzes nodokli” attiecīgajam laikposmam noteikto likmi par katru litru, kas izlietots lauksaimniecībā izmantojamās zemes apstrādei (arī kultivētām ganībām un pļavām), gadā rēķinot 120 litru dīzeļdegvielas uz vienu hektāru lauksaimniecības produkcijas ražošanai izmantojamās zemes.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!