• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 16. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1997., Nr. 122/123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 19. maija sēdē

Vēl šajā numurā

20.05.1997., Nr. 122/123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta16. maija sēdē

Izskatīts jautājums “Par Latvijas naftas resursu apguves un naftas rūpniecības izveides koncepciju”. Informācija pieņemta zināšanai. Ekonomikas ministram Guntaram Krastam uzdots divu nedēļu laikā iesniegt MK rīkojumu projektu par starpministriju vadības grupas (komisijas) sastāvu, kas saskaņots ar Ārlietu, Satiksmes, Ekonomikas, Finansu un Tieslietu ministriju. Paredzēts, ka pirmo licencēšanas kārtu vadības grupa īstenos 1998. gada pirmajā pusē. Starpministriju vadības grupa precizēs Naftas darbu licencēšanas koncepciju un izstrādās nepieciešamos dokumentus, kā arī sastādīs darbu veikšanas grafiku. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai uzdots sagatavot izplatīšanai pirmās licencēšanas kārtas vispārinformatīvo ģeoloģisko informāciju.

Ministru kabineta Komitejas 19.maija sēdē

Akceptēts noteikumu projekts “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem”. Noteikumu projektā ietvertie aprēķini veikti pēc Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas likuma 15.panta normām šādās grupās: transportlīdzekļu veidi un tipi (vieglie, kravas, autobusi u.c.), transportlīdzekļu pilnā masa, konstrukcija vai cilindru tilpums, izmantošanas veids un reģistrācijas vieta.

Komiteja akceptēja grozījumu projektus noteikumos “Par kārtību, kādā tiek izsniegtas licences uzņēmējdarbībai ar degvielu” un noteikumos “Par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu”. Noteikumi tiks papildināti ar jaunām licencēm: licenci degvielas ievešanai citu preču ražošanai (izņemot degvielu) bez tiesībām ievesto degvielu realizēt citām personām un licenci degvielas ražošanai un vairumtirdzniecībai. Paredzēts, ka pirmās minētās licences valsts nodeva būs 50 latu un otrās — 200 latu.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par akcīzes nodokļa piemērošanu benzīnam, dīzeļdegvielai, to aizstājējproduktiem un komponentiem”. Projektā iestrādāti jauni preču nomenklatūras kodi, kas atbilstoši starptautiskajām prasībām, mainīti no šā gada 1.janvāra. Ar akcīzes nodokli paredzēts aplikt petroleju, degvieleļļu un to aizstājējus, un komponentus. Grozījumi paredz, ka uzņēmumiem, kuri rūpnieciskām vajadzībām izmanto ar akcīzes nodokli apliekamos naftas produktus, samaksāto akcīzes nodokli atmaksā.

Akceptēti grozījumi Finansu ministrijas nolikumā.

Akceptēts rīkojuma projekts “Par pilnvarnieku iecelšanu valsts a/s “Latvijas eksportkredīts””. Par pilnvarniekiem paredzēts iecelt Finansu ministrijas valsts sekretāra vietnieci Ingūnu Sudrabu un ekonomikas ministra ārštata padomnieku Eiženu Cepurnieku.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju militārpersonu dienesta atalgojumu”. Tie noteiks dienesta atalgojumus, kurā ietilps amatalga, piemaksa par dienesta pakāpi un par izdienu.

Akceptēti noteikumu projekti “Par Valsts ieņēmumu dienesta finansu policijai atļauto speciālo līdzekļu veidiem, to glabāšanas, nēsāšanas un lietošanas kārtību” un “Par Valsts ieņēmumu dienesta finansu policijas amatpersonu rīcībā esošo šaujamierošu glabāšanas un nēsāšanas kārtību”.

Komiteja akceptēja Latvijas Republikas valdības un Nīderlandes Karalistes valdības projektu līgumam “Par savstarpējo administratīvo palīdzību atbilstošā muitas likumu piemērošanā un muitas pārkāpumu aizkavēšanā, izmeklēšanā un novēršanā”.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu MK “Noteikumos par sabiedrisko organizāciju un to apvienību reģistrācijas valsts nodevu”. Grozījumi paredz unificēt likmes, kas noteiktas par izziņu, dokumentu norakstu vai izrakstu izsniegšanu no sabiedrisko organizāciju reģistrācijas lietām, ar likmēm, kas noteiktas par ziņu sniegšanu no uzņēmējsabiedrību reģistrācijas lietām, paredzot noteikt, ka izziņas sniegšanai no reģistrācijas lietas noteikta likme (4 lati), bet dokumenta norakstu vai izrakstu izsniegšana no reģistrācijas lietas (par katru lapu) noteikta likme 1 lats.

Akceptētais grozījumu projekts MK noteikumos “Par sabiedrisko un reliģisko organizāciju rīkoto izložu organizēšanu”, paredzot visā noteikumu tekstā vārdus “Finansu ministrija” aizstāt ar vārdiem “Finansu ministrijas izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!