• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.1997., Nr. 122/123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43529

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.140

Par R.Jurdža komandējumu

Vēl šajā numurā

20.05.1997., Nr. 122/123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta Komitejas 19.maija sēdē

Turpinājums no 1.lpp.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumos “Narkotiku kontroles un narkomānijas apkarošanas koordinācijas komisijas nolikums”. Grozījumi paredz komisijas sastāvā iekļaut muitas pārstāvi.

Akceptēts Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas nolikuma projekts. Tā būs koleģiāla konsultatīva komisija, kas darbosies, lai koordinētu un kontrolētu jautājumus, kas nosaka cilvēku tiesības uz tīru, tabakas dūmiem nepiesārņotu gaisu, kā arī smēķēšanas ierobežošanu, profilaksi, ārstēšanu no nikotīnisma u.c.

Akceptēti grozījumu projekti noteikumos “Par viesnīcu, kūrortviesnīcu, moteļu un viesu māju licencēšanu un klasifikāciju” un “Par starptautiskā tūrisma darbību licencēšanu LR”. Minētajos noteikumos paredzēts svītrot punktus, kuros atļauta maksas iekasēšana par pakalpojumiem, kas saistīti ar licenču izsniegšanu.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par audžuģimenēm”. Noteikumi noteiks audžuģimenes statusu, bērna un audžuvecāku savstarpējās tiesiskās un mantiskās attiecības, audžuģimenes finansēšanas kārtību, kā arī kārtību, kādā bērnu nodod audžuģimenei un izbeidz viņa uzturēšanos tajā.

Komiteja akceptēja likumprojektu “Par kultūrkapitāla fondu”. Kultūrkapitāla fonds būs bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība, kuras darbības mērķis ir finansiāli atbalstīt un veicināt līdzsvarotu visu kultūras un mākslas nozaru jaunrades attīstību. Paredzams, ka fonda līdzekļus veidos ienākumi no akcīzes nodokļa tabakai un alkoholiskajiem dzērieniem atbilstoši likumam “Par akcīzes nodokli”, ienākumiem no izlozes un azartspēļu nodevas un nodokļa atbilstoši likumam “Par izlozēm un azartspēlēm” u.c. Fonda līdzekļi tiks sadalīti četras reizes gadā. Fondā paredzētas septiņas nozaru padomes: literatūras, mūzikas, teātra, kino; foto mākslas; vizuālās mākslas; arhitektūras, mākslas; kultūras pieminekļu; tautas mākslas un jaunrades padome.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!