• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pirmais Vjetnamas sūtnis Latvijā (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.1997., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43555

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģistrētā bezdarba līmenis pilsētās un rajonos 1997. gadā

Vēl šajā numurā

21.05.1997., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pirmais Vjetnamas sūtnis Latvijā

Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks NGO TAT TO

“Latvijas Vēstnesim”

Turpinājums no 1.lpp.

— Ar ko jūs sāksit pildīt savu atbildīgo vēstnieka misiju Latvijā?

— Vispirms es gribu atgādināt, ka jau 1991.gada septembrī, tātad pavisam drīz pēc tam, kad Latvija bija atjaunojusi savu valstisko neatkarību, Vjetnama paziņoja par jūsu valsts atzīšanu. 1992.gadā tika nolemts nodibināt diplomātiskās attiecības, un 1995.gada novembrī mūsu premjerministra vietnieks apmeklēja Latviju. Tika parakstīts mūsu valstu ekonomiskās sadarbības līgums, kā arī līgums par investīciju savstarpēju garantēšanu. Pēc tam, 1996.gada decembrī, jūsu valsts ārlietu ministrs apmeklēja Vjetnamu un tika parakstīts savstarpējās sadarbības līgums. Abas valstis — Vjetnama un Latvija — tagad strauji attīstās. Es kā Vjetnamas vēstnieks savu uzdevumu saredzu rūpēs par to, lai stiprinātu attiecības starp Latviju un Vjetnamu. Ne vien politisko sadarbību, bet arī kontaktus ekonomikā, kultūrā un vairākās citās jomās.

— Jūs savu valsti tagad pārstāvat vairākās valstīs — vispirms jūs akreditējāties Krievijas Federācijā, tagad arī visās trīs Baltijas valstīs. Kā jūs plānojat uzturēt sakarus ar mūsu valsti?

— Vispirms es gribu teikt, ka esmu Rīgā jau otro reizi. Pirmoreiz es te biju 1983.gadā kā Vjetnamas un Rīgas draudzības biedrības delegācijas loceklis. Toreiz Latvija vēl bija Padomju savienības sastāvā. Protams, jūsu pilsēta kopš tā laika ir ļoti pārmainījusies. Lielas pārvērtības notikušas visā jūsu valstī. Jūs tagad īstenojat radikālas reformas ne vien politikā, bet arī ekonomikā, un tas dod acīmredzamus rezultātus. Latvija ekonomiski sadarbojas ne vien ar pārējām Baltijas reģiona un Eiropas valstīm, bet arī ar NVS un tagad arī ar Austrumāzijas reģiona valstīm. Šis pēdējais ir ļoti nozīmīgs reģions, kurā pavisam dzīvo ap 400 miljoni cilvēku un kurā ir ļoti liels ekonomiskais potenciāls. Es domāju, jūsu valsts sadarbosies ne vien ar Vjetnamu, bet arī ar citām mūsu reģiona valstīm, un tas dos labus rezultātus. Es no savas puses darīšu visu iespējamo, lai sekmētu mūsu valstu ekonomisko sadarbību. Es zinu, ka Latvija ļoti daudz dara, attīstot savus ekonomiskos kontaktus ar Eiropas Savienības valstīm. Arī Vjetnamai ir sadarbības līgums ar Eiropas Savienību. Šis fakts sekmēs mūsu sadarbību, veicinot tiešus Vjetnamas un Latvijas ekonomiskos kontaktus.

Jānis Ūdris,

“LV” ārpolitikas redaktors

un Valsts prezidenta preses dienests

Pie ārlietu ministra

Vakar, 20. maijā, LR ārlietu ministrs Valdis Birkavs pieņēma Vjetnamas Sociālistiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Ngo Tat To ( Ngo Tat To ), kas ieradies iepazīšanās vizītē.

V.Birkavs un Ngo Tat To atzinīgi izteicās par Latvijas un Vjetnamas attiecību attīstību, ko veicināja Vjetnamas premjerministra vietnieka vizīte Latvijā 1995. gadā un Latvijas ārlietu ministra Vjetnamas apmeklējums 1996. gada nogalē. Latvijas ārlietu ministrs pozitīvi vērtēja Vjetnamas valdības lēmumu Latvijā akreditēt vēstnieku un izteica cerību, ka abu valstu kontakti paplašināsies. Abi diplomāti pauda gandarījumu par Latvijas un Vjetnamas sadarbību starptautiskās organizācijās.

Sarunā izvērtētas iespējas izveidot starpvaldību komisiju, kas atbalstītu savstarpēju sadarbību satiksmes, tūrisma, tekstilrūpniecības, tirdzniecības, kā arī zinātnes un kultūras jomā.

V.Birkavs un Ngo Tat To pārrunāja Baltijas un Dienvidaustrumāzijas aktualitātes, ka arī abu valstu attiecības ar ES.

Vjetnamas vēstnieks rezidēs Maskavā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!