• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Igaunijas, Latvijas un Lietuvas bruņoto spēku komandieru Kopīgais komunikē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.1997., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43569

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Projekti

Vēl šajā numurā

21.05.1997., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

starptautiskie dokumenti

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas bruņoto spēku komandieru Kopīgais komunikē

Rīgā 1997. gada 20. maijā

1997. gada 19. un 20. maijā Rīgā notika Igaunijas Republikas, Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas bruņoto spēku komandieru apspriede. Tika apspriests plašs jautājumu loks, to skaitā Baltijas valstu militārās sadarbības plāns 1997. gadam, BALTBAT, BALTRON un BALTNET kopprojekti, kā arī citas militārās sadarbības pilnveidošanas iespējas. Cita starpā apspriedes dalībnieki vienojās:

1. Pamatvilcienos atzīt BALTBAT apgādes koncepciju, ko izstrādājusi BALTBAT militārās apgādes darba apakšgrupa, un uzdot BALTBAT komandierim izpētīt iespējas komplektēt nepieciešamo personālsastāvu no BALTBAT rīcībā esošajiem resursiem.

2. Pamatos atbalstīt Baltijas Aizsardzības koledžas izveidi vienā no Baltijas valstīm, izmantojot citu valstu palīdzību.

3. Uzdot Baltijas valstu gaisa spēku komandieriem sagatavot projektu, lai izpētītu iespējas izveidot apvienotu Baltijas valstu aviācijas vienību, kura spētu kontrolēt Baltijas valstu gaisa telpu un sekmētu BALTNET projektu. Izpēte ir pirmais posms rūpīgi izsvērtā ilgtermiņa programmā, kas paredzēta kopīga militārā viedokļa izstrādei. Šī pētījuma rezultāti ir jāiesniedz bruņoto spēku komandieriem nākamajā apspriedē, kas paredzēta 1997. gada novembrī.

Pulkvedis J. Kerts , Pulkvedis J. Dalbiņš , Pulkvedis V. Tutkus,

Igaunijas Aizsardzības Latvijas Nacionālo bruņoto Lietuvas Bruņoto spēku

spēku komandieris spēku komandieris komandiera vietnieks

“Latvijas Vēstneša” tulkojums

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!