• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1997. gada 20. maija noteikumi Nr. 189 "Kārtība, kādā Valsts kontroles budžetā ieskaitami naudas līdzekļi no tās noteiktajiem uzrēķiniem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1997., Nr. 128/129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43641

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēstule "Latvijas Vēstnesim"

Vēl šajā numurā

27.05.1997., Nr. 128/129

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 189

Pieņemts: 20.05.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Ministru kabineta noteikumi Nr. 189

Rīgā 1997.gada 20.maijā (prot. nr.29 28.§)

Kārtība, kādā Valsts kontroles budžetā ieskaitāmi naudas līdzekļi no tās noteiktajiem uzrēķiniem

Izdoti saskaņā ar likuma
“Par Valsts kontroli” 37.pantu

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts kontroles pamatbudžetā ieskaitāmi maksājumi 20 procentu apmērā no summām, kas piedzītas no tās noteiktajiem uzrēķiniem un dod papildu ienākumu valsts vai pašvaldības budžetā.

2. Šo noteikumu izpratnē par papildu ienākumiem valsts vai pašvaldības budžetā uzskatāmi uzrēķini, ja pārbaudes gaitā tiek konstatēts, ka budžeta iestāde savos ieņēmumos ieskaitījusi līdzekļus, kas gūti, realizējot mantu, kuras iegādei kādā no iepriekšējiem gadiem izmantoti valsts vai pašvaldības budžeta līdzekļi, un ja likumā noteiktajā kārtībā nav izdarīti grozījumi valsts vai pašvaldības budžetā, kas paredz par attiecīgo summu palielināt budžeta iestādei apstiprināto apropriāciju.

3. Pamatojoties uz Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas lēmumu, kurā noteikta Valsts kontrolei un valsts pamatbudžetam piekrītošā uzrēķina daļa un kurš stājies likumīgā spēkā, Valsts kontrole piecu darbadienu laikā sagatavo un nosūta Finansu ministrijai (Valsts kasei), revidējamajai iestādei vai fiziskajai personai (amatpersonai) paziņojumu, kurā norādīts Valsts kontroles pamatbudžeta konta numurs un uzrēķina samaksas termiņš.

4. Revidējamās iestādes vadītājs vai fiziskā persona (amatpersona) trīs darbadienu laikā pēc paziņojuma saņemšanas sagatavo maksājuma uzdevumu par attiecīgo naudas līdzekļu ieskaitīšanu Valsts kontroles pamatbudžeta kontā. Līdzekļi Valsts kontroles pamatbudžeta kontā netiek ieskaitīti, pirms valsts pamatbudžetā nav iemaksāta valstij piekrītošā daļa.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs R.Zīle

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!