• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ASV ir apņēmības pilna atbalstīt Latvijas virzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1997., Nr. 128/129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ASV ir apņēmības pilna atbalstīt Latvijas virzību (turpinājums)

Vēl šajā numurā

27.05.1997., Nr. 128/129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

ASV ir apņēmības pilna atbalstīt Latvijas virzību

Saeimas namā — ASV kongresmenis

Vakar, 26.maijā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar ASV Kongresa Pārstāvju palātas locekli Deividu L.Habsonu.

Sarunā pārrunātas abu valstu savstarpējās attiecības sakarā ar Latvijas vēlmi integrēties NATO struktūrās.

Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka iestāšanās transatlantiskajā aliansē ir Latvijas stratēģiskais mērķis, jo tas ir vienīgais Latvijas drošības garants.

— Nav spēka, kurš spētu novirzīt mūs no šā ceļa, — taica A.Čepānis. — Tāpēc esam pateicīgi par morālo un materiālo atbalstu, ko Latvija saņem no ASV sava izvēlētā kursa īstenošanā. A.Čepānis informēja ASV kongresmeni par Latvijā veikto darbu, tuvinot Nacionālo bruņoto spēku struktūru NATO standartiem, raksturoja Latvijas politisko un ekonomisko situāciju. Runājot par Krievijas Federācijas krasi negatīvo attieksmi pret Latvijas tieksmi kļūt par NATO locekli, A.Čepānis izteica viedokli, ka šāda nostāja izskaidrojama ar nevēlēšanos zaudēt ietekmi Baltijas reģionā. Vienlaikus tika atzīmēts, ka Latvijas un Krievijas attiecībās pēdējā laikā ir panākts būtisks progress, tuvojas atrisinājumam robežu jautājums, pieaug ekonomiskā sadarbība.

ASV kongresmenis izteica gandarījumu par Latvijas stratēģisko izvēli, uzsverot savas valsts apņēmību arī turpmāk atbalstīt Latvijas virzību.


Pie Kārļa Ulmaņa mūža darba un atziņu akas

“Pikšās” — Valsts prezidents

Piektdien, 23.maijā, Valsts prezidents un Aina Ulmanes kundze piedalījās Kārlim Ulmanim veltītās ekspozīcijas atklāšanā “Pikšās”. Ekspozīcijas nosaukuma pamatā ir K.Ulmaņa vārdi “Tavs mūžs ir tavs piemineklis”. Muzeja viesi tika iepazīstināti ar ekspozīcijas tapšanas gaitu un stendiem — izstādītajos materiālos, fotogrāfijās un dokumentos atspoguļoti Kārļa Ulmaņa dzīves dažādu laika posmu notikumi, kā arī Ulmaņu dzimtas un “Pikšu” māju vēsture.

Klātesošos uzrunāja vēsturniece Rita Grāvere, izsakot pateicību visiem muzeja ekspozīcijas veidotājiem, līdzautoriem un domubiedriem. Aina Ulmanes kundze, kas idejiski atbalstījusi ekspozīcijas veidošanu un palīdzējusi gādāt materiālus, pauda pārliecību, ka izstāde ir vislabākais piemineklis Kārlim Ulmanim. Valsts prezidents, uzrunājot klātesošos, teica: “Mums ir jāiznes gaišais, taisnīgais un patriotiskais cauri šim laikam.” Viņš runāja arī par to, ka mēs nedrīkstam aizmirst savu atmiņu, cilvēkus un darbus. Zemkopības ministrs R.Dilba izteica cerību, ka izdosies iecere sakārtot visu “Pikšu” memoriālā muzeja kompleksu. Ekspozīcijas atklāšanā uzstājās arī aktrise Vera Gribača, daudz pateicības vārdu skanēja Latvijas Valsts vēstures arhīvam un tā direktoram N.Rižovam, kā arī “Pikšu” muzeja direktoram Gunāram Ulmanim. Svinīgā sarīkojuma noslēgumā izskanēja doma, ka nedz darbi, nedz vārdi nepieder vēsturei, kam apliecinājums ir šī diena.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!