• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar jauno audzi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1997., Nr. 128/129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43654

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

27.05.1997., Nr. 128/129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar jauno audzi

Valsts prezidents — Bišumuižas pamatskolā

Piektdien, 23.maijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze vēl pirms Kārļa Ulmaņa piemiņas sarīkojuma “Pikšās” apmeklēja Rīgas Bišumuižas pamatskolu, kur piedalījās mācību gada noslēguma svētkos "Ovācijas". Prezidents un kundze skolas muzejā iepazinās ar skolas vēsturi, G.Ulmanis parakstījās skolas goda viesu grāmatā un dāvināja skolas muzejam savu un kundzes fotoportretu. Svinīgajā uzrunā Valsts prezidents novēlēja skolēniem, skolotājiem un audzēkņu vecākiem atrast to savstarpējo saikni, kas veicinātu Latvijai uzticamu, izglītotu un godprātīgu jauno cilvēku ienākšanu mūsu sabiedrībā.

Valsts prezidents uzdāvināja skolai audiocentru un grāmatas. Bišumuižas pamatskolas vārdā Guntim Ulmanim tika dāvināts keramikas šķīvis ar skolas simboliku. Svētku noslēgumā bija īss koncerts. Valsts prezidents un kundze skolas skvērā iestādīja ozolu un liepu.

Sakarā ar policijas paziņojumu par spridzekļa draudiem Valsts prezidenta apmeklējuma programmā izpalika tikai viens pasākums — tikšanās ar skolotājiem, kas bija paredzēta pēc koku stādīšanas.

Bijusī 14.vidusskola, 1995.gadā pārveidota par pamatskolu skolēnu nepietiekamā skaita dēļ. Mācības notiek krievu valodā.

Skolai ir sava avīze "Soti", kuras redaktors skolēns Jevgēņijs Oboļēvičs ir arī šī Valsts prezidenta apmeklējuma iniciators.

Kopš 1996./97. mācību gada skolai ir ne tikai jauns statuss — pamatskola, bet arī direktors — Bonifācijs Urtāns (augšējā attēlā kreisajā pusē). Par saviem galvenajiem uzdevumiem direktors uzskata mācību un audzināšanas darba uzlabošanu, saiknes "skolotājs—skolēns—vecāki" veidošanu, skolas autoritātes vairošanu, skolotāju kvalifikācijas līmeņa paaugstināšanu, valsts valodas pakāpenisku ieviešanu mācību procesā.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Viesiem tika sniegti ne tikai priekšnesumi un ziedi, bet arī gards cienasts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!