• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.1997., Nr. 128/129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43656

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti (turpinājums)

Vēl šajā numurā

27.05.1997., Nr. 128/129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas6. Saeimas 1997. gada Pavasara sesija

7. burtnīca

19. maijs — 27. maijs

Saeimas Prezidija 1997. gada 19. maija sēdē

1. Sēdē izskatīja vienpadsmit saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai 1997.gada 21.maija (no pulksten 15.30 līdz 17.00 un no pulksten 17.30 līdz 19.00) un 22.maija (no pulksten 9.00 līdz 17.00) sēdes darba kārtību.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai 1997.gada 22.maija sēdes (no pulksten 17.30 līdz 19.00) darba kārtību.

4. Izskatīja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja A.Seiksta iesniegumu par Latvijas Republikas parlamenta nosaukuma rakstību krievu un angļu valodā. Minētā problēma radusies sakarā ar to, ka komisija sagatavojusi likumdošanas aktu un informatīvo materiālu krājumu “Cilvēka tiesības” izdošanai krievu un angļu valodā.

Prezidijs nolēma nosūtīt Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja A.Seiksta iesniegumu Juridiskajai komisijai izskatīšanai.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka par Demokrātiskās partijas “Saimnieks” frakcijas vadītāja vietnieku ievēlēts deputāts E.Jurkāns.

Līdzšinējie minētās frakcijas vadītāja vietnieki J.Kaksītis un J.Celmiņš atbrīvoti no frakcijas vadītāja vietnieku pienākumiem sakarā ar lielo slodzi Ministru kabinetā.

6. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: I.Daudišam [Saeimas 15.maija (pulksten 17.30) sēdē]; A.Krastiņam [Saeimas 7.maija ārkārtas sēdē, 8.maija sēdē un 8.maija (pulksten 17.30) sēdē]; Ģ.V.Kristovskim (Saeimas 15.maija sēdes daļā); A.Panteļējevam [Saeimas 15.maija (pulksten 17.30) sēdē]; J.Urbanovičam (Saeimas 15.maija sēdē).

7. Prezidijs atlika jautājumu par deputāta O.Kostandas 22.maija sēdes kavējuma attaisnošanu.

8. Piešķīra komandējumu Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas loceklei A.Rugātei laikā no 1997.gada 29.maija līdz 1.jūnijam uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas kartējo sēdi Parīzē (Francija).

9. Prezidijs atlika jautājumu par komandējuma piešķiršanu Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbības grupas vadītājam P.Kļaviņam, Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbības grupas locekļiem O.Dunkeram, V.Kalnbērzam, A.Seilei, J.Sinkam, M.Vītolam, Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbības grupas sekretārei A.Prēdelei un deputāta V.Kalnbērza palīgam J.Danosam laikā no 1997.gada 2.jūnija līdz 6.jūnijam uz Vācijas Bundestāgu pēc Vācijas un Latvijas parlamentu grupas vadītāja Dr.V. fon Štetena ielūguma.

Sakarā ar to, ka minētais komandējums saistīts ar ievērojamu naudas līdzekļu izlietojumu, jo Saeimai būtu jāsedz ceļa izdevumi, Prezidijs nolēma atbalstīt četru Saeimas deputātu un viena Starpparlamentu attiecību biroja pārstāvja komandējumu uz Bonnu.

Prezidijs ieteica deputātus izvēlēties pēc frakciju pārstāvības principa, kā arī ņemot vērā katra konkrētā deputāta aktivitāti Latvijas un Vācijas parlamentu sadarbības grupas darbā.

10. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) pārskatu par A.Čepāņa vadītās Latvijas Republikas Saeimas delegācijas vizīti Krievijas Federacijā 1997.gada 17.—19.februārī;

2) informāciju par A.Čepāņa dalību Eiropas Savienības asociēto valstu parlamentu vadītāju un Eiropas parlamenta 4.kopīgajā konferencē Briselē 1997.gada 5. un 6.martā;

3) pārskatu par A.Čepāņa vadītās Latvijas Republikas Saeimas delegācijas vizīti Ukrainā 1997.gada 6.—8.maijā;

4) Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja A.Seiksta pārskatu par komandējumu uz Zviedriju 1997.gada 22.—24.aprīlī, lai iepazītos ar Zviedrijas pieredzi nelegālās migrācijas jomā un ar likumdošanas aktiem par bēgļiem un patvēruma meklētājiem;

5) deputāta L.Teņa pārskatu par komandējumu uz Poliju laikā no 1997.gada 3.marta līdz 5.martam, lai piedalītos plenārsēdē, kas veltīta tēmai “Poļi ārzemēs”;

6) Ārlietu komisijas konsultantes I.Lāces pārskatu par komandējumu uz Ženēvu laikā no 1997.gada 24.marta līdz 26.martam, lai piedalītos Ziemeļatlantijas asamblejas seminārā.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs A.Jirgens

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!