• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 27. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1997., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43689

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 27. maija sēdes

Vēl šajā numurā

28.05.1997., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdābā

Ministru kabineta 27.maija sēdē

Akceptēts rīkojums “Par Telekomunikāciju tarifu padomi”, ar kuru apstiprināta Telekomunikāciju tarifu padome: J.Lelis (padomes priekšsēdētājs), J.Annuškāns, E.Beķeris, R.Jonītis, R.Karnīte, J.Paiders un I.Rimšēvics.

Valdība akceptēja grozījumus Narkotiku kontroles un narkomānijas apkarošanas koordinācijas komisijas nolikumā. Grozījumi paredz iekļaut komisijas sastāvā muitas pārstāvi.

Akceptēti grozījumi MK 1995.gada 7.marta noteikumos nr.50 “Noteikumi par sabiedrisko un reliģisko organizāciju rīkoto izložu organizēšanu”. Grozījumi paredz visā tekstā vārdus “Finansu ministrija” aizstāt ar vārdiem “Finansu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija”, nosakot, ka šie grozījumi stājas spēkā 1997.gada 1.jūlijā.

Akceptētie grozījumi MK 1995.gada 31.marta noteikumos nr.76 “Noteikumi par sabiedrisko organizāciju un to apvienību reģistrācijas valsts nodevu”, kuri paredz unificēt likmes, kas noteiktas par izziņu, dokumentu norakstu vai izrakstu izsniegšanu no sabiedrisko organizāciju reģistrācijas lietām, ar likmēm, kas noteiktas par ziņu sniegšanu no uzņēmējsabiedrību reģistrācijas lietām. Izziņas sniegšanai no reģistrācijas lietas noteikta likme 4 lati, bet dokumenta noraksta vai izraksta sniegšanas valsts nodevas likme noteikta viens lats.(par katru lapu).

Valdība akceptēja pilsonības piešķiršanu naturalizācijas kārtībā 135 pilsonības pretendentiem un septiņiem viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Nīderlandes Karalistes valdības līgumu par savstarpējo administratīvo palīdzību atbilstošā muitas likumu piemērošanā un muitas pārkāpumu aizkavēšanā, izmeklēšanā un novēršanā”.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par Valsts ieņēmumu dienestu”. Pašreizējā likuma redakcijā ir noteikts, ka Valsts ieņēmumu dienesta darbinieku amatalgām tiek noteiktas piemaksas par darbu paaugstinātas bīstamības apstākļos. Taču spēkā esošie normatīvie akti nepieļauj ar likumu noteikt cilvēka dzīvības un veselības pakļaušanu briesmām. Tāpēc vārdu “bīstamības”paredzēts aizstāt ar vārdu “atbildības”.

MK iecēla, ņemot vērā ekonomikas ministra ieteikumu, par pilnvarniekiem valsts a/s “Latvijas eksportkredīts” ekonomikas ministra ārštata padomnieku Eiženu Cepurnieku un Finansu ministrijas valsts sekretāra vietnieci Ingūnu Sudrabu.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par valsts a/s ”Latvijas Hipotēku un zemes banka” pamatkapitāla palielināšanu”. Bankas pamatkapitālā tiks ieskaitīti valstij piederošie zemes gabali Rīgā, Doma laukumā 3 un Doma laukumā 4. Latvijas Hipotēku un zemes bankas pamatkapitāls tiks palielināts par 295 000 latu.

Valdība akceptēja “Noteikumus par akcīzes nodokļa deklarācijām”. Apstiprinātas akcīzes nodokļa deklarācijas veidlapas alkoholiskajiem dzērieniem un alum.

Akceptēts Valsts pārvaldes reformas padomes nolikums. Padome būs koordinējoša institūcija vienotas valsts pārvaldes reformas politikas veidošanai un tās īstenošanas pārraudzībai visos valsts pārvaldes institūciju līmeņos. Padomi vada Ministru prezidenta biedrs.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par līdzekļu piešķiršanu Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldei”, ar kuru uzdots Finansu ministrijai piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldei 11 700 latu (pēc nodokļu nomaksas), to skaitā svarcēlājam Raimondam Bergmanim par otro vietu Eiropas meistarsacīkstēs — 6000 latu; svarcēlājam Viktoram Ščerbatiham par trešo vietu Eiropas meistarsacīkstēs — 3000 latu; sportistu treneriem Oļģertam Bergmanim — 1800 latu un Eduardam Andruškēvičam — 900 latu.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu “Par zemes gabala Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, Senču Sila ielā 2, pārdošanu”. Saskaņā ar likumu “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” Valsts nekustamā īpašuma aģentūra pārdos dzīvojamās mājas uzturēšanai zemes gabala daļu 2095 kvadrātmetru platībā dzīvojamās mājas pašreizējam īpašniekam LR iedzīvotājam Aleksandram Maslovam. Samaksu par zemi 50 procentu apmērā pircējs veiks īpašuma kompensācijas sertifikātos un 50 procentu apmērā latos.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu “Par kultūrkapitāla fondu”. Fonds būs bezpeļņas organizācija valsts akciju sabiedrība, kas darbosies, lai finansiāli atbalstītu un veicinātu līdzsvarotu visu kultūras un mākslas nozaru jaunrades attīstību. Kultūrkapitāla fonda līdzekļus veidos ienākumi no akcīzes nodokļa tabakai un alkoholiskajiem dzērieniem atbilstoši likumam “Par akcīzes nodokli”, ienākumiem no izlozes un azartspēļu nodevas atbilstoši likumam “Par izlozēm un azartspēlēm” u.c. Fondā paredzētas septiņas nozaru padomes: literatūras; mūzikas; teātra; kino; fotomākslas; vizuālās mākslas; arhitektūras, mākslas un kultūras pieminekļu un tautas mākslas un jaunrades padomes. Fonda līdzekļi tiks sadalīti četras reizes gadā.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem”. Noteikumos iekļautie atbildības limiti aprēķināti, vadoties pēc Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likuma 15.panta normām, pa šādām grupām: transportlīdzekļu veidi un tipi (vieglie, kravas, autobusi u.c.), transportlīdzekļu pilnā masa, konstrukcija vai cilindra tilpums, izmantošanas veids un reģistrācijas vieta. Noteikts, ka apdrošināšanas prēmija, apdrošinot ne vairāk kā vienu transportlīdzekli, par 40 procentiem tiek samazināta I un II grupas invalīdiem un III grupas invalīdiem, kuriem ir attiecīga transportlīdzekļa vadītāja apliecība un kuriem ir ķermeņa balsta traucējumi. Noteikti šādi papildu koeficienti attiecībā pret transportlīdzekļa pamatprēmiju: Rīgas pilsēta — 1,2, pārējā Latvijas teritorijā — 1.

Akceptēti grozījumi MK 1997.gada 13.maija noteikumos nr.181 “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas tipveida polisēm”. Vārdi “MK 1996.gada 11.jūnija noteikumi nr.204 “Par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām un apdrošinātāja atbildības limitiem” visā tekstā tiks aizstāti ar vārdiem “MK noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem”.

Valdības preses departaments

Pēc Ministru kabineta 27.maija sēdes

Kultūras ministra Riharda Pīka un finansu ministra Roberta Zīles atbildes, skaidrojumi un komentāri

Par valdības sēdē nolemto stāstīja Roberts Zīle:

— Tika izdarīts grozījums likumā par Valsts ieņēmumu dienestu. Tam būtībā ir tehnisks raksturs, un tas attiecas uz darba likumdošanu.

Par pilnvarnieku iecelšanu valsts akciju sabiedrībā “Latvijas eksportkredīts”. Šis jautājums vairākkārt tika atlikts. Šodien pēc ekonomikas ministra Guntara Krasta ieteikuma “Latvijas eksportkredītā” par pilnvarniekiem iecelti Finansu ministrijas valsts sekretāra vietniece Ingūna Sudraba un ekonomikas ministra ārštata padomnieks Eižens Cepurnieks.

Akceptēta valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” pamatkapitāla palielināšana. Tātad pēc saskaņošanas ar Latvijas Banku nolemts palielināt Hipotēku un zemes bankas pamatkapitālu, ieskaitot tajā zemes gabalus, kas atrodas Rīgā, Doma laukumā 3 un Doma laukumā 4. Tie tiek pievienoti kā vienots nekustamais īpašums pie ēkas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!