• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.1997., Nr. 133/135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43709

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiekas Daugava ar Dņestru

Vēl šajā numurā

03.06.1997., Nr. 133/135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta

— Zemessardzes komandieris

Vakar, 2. jūnijā, Latvijas Valsts prezidents tikās ar Zemessardzes komandieri Juri Eihmani.

Parrunāti jautājumi saistībā ar situāciju Zemessardzē, pievēršot uzmanību ikgadējai Zemessardzes konferencei, kas notiks piektdien, 6. maijā, Ādažos. Valsts prezidents uzsvēra, ka Zemessardze kā nacionāla sabiedrības pašaizsardzības organizācija veiksmīgi pilda savas funkcijas, bet ir jādomā par tās materiāli tehniskās bāzes un morālā stimula stiprināšanu, un sabiedrības attieksmei, izpratnei un pašapziņai te ir būtiska loma. J.Eihmanis akcentēja nepieciešamību īpaši atbalstīt jaunsargus, lai jausardzes skolās tiktu sekmīgi īstenota nākamo kareivju un aktīvu, ar augstu atbildības izjūtu apveltītu sabiedrības locekļu mācību programma.

J.Eihmanis informēja Valsts prezidentu, ka 1. jūnijā pulksten 23 Limbažu rajonā aizturēts obligātā dienesta kareivis Māris Birze, kurš pameta posteni Ādažu mācību centrā 30. maija naktī. Aizturēšanu veicis Zemessardzes 21. bataljona ārrindas vecākais zemessargs Vladimirs Ikerts, un aizturētais M.Birze nogādāts Saulkrastu policijas daļā.

Zemessardzes komandieris informēja Valsts prezidentu arī par savām mācībām ASV armijas kara koledžā Kārlailā, Pesilvānijas štatā, kas paredzētas no šī gada jūlija līdz nākamā gada jūnijam.

— Cilvēktiesību biroja vadība

Vakar, 2.jūnijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Valsts cilvēktiesību biroja direktoru Olafu Brūveru un vietnieci Kaiju Gertneri. Šī bija pirmā tikšanās kopš jaunā biroja vadītāja ievēlēšanas amatā, kas notika pēc Valsts prezidenta iniciatīvas. Sarunā pārrunāti Valsts cilvēktiesību biroja uzdevumi tuvākajam laikam, kā arī skartas cilvēktiesību problēmas attiecībā uz sociāli mazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām — bērniem, invalīdiem, maznodrošinātajiem.

Guntis Ulmanis rosināja Cilvēktiesību biroja vadītājus izteikt savus vērtējumus par lēno naturalizācijas procesa norisi un iesniegt savus ierosinājumus tā veicināšanai, kā arī sabiedrības integrācijas procesa rosināšanai.

Valsts cilvēktiesību biroja vadītāji solīja visdrīzākajā laikā iesniegt Valsts prezidentam savus ierosinājumus likumdošanas iniciatīvām, lai novērstu nepilnības bērnu tiesību jomā.

— Latvijas TV vadība

Vakar, 2.jūnijā, pēc Latvijas TV vadības iniciatīvas Rīgas pilī bija Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa, Latvijas TV ģenerāldirektora Olafa Pulka un programmu direktores Dainas Ostrovskas darba tikšanās.

Sarunas gaitā televīzijas vadība informēja Valsts prezidentu par 1996.gada darbības rezultātiem. Abas puses pārrunāja sabiedriskās televīzijas lomu valsts demokratizācijas procesā un šīs lomas paaugstināšanas nepieciešamību. Pārrunāti arī reģionālo televīziju iesaistes jautājumi valsts ziņu raidījumos. Valsts prezidents un Latvijas TV vadība pauda vienotu pārliecību, ka viens no galvenajiem Latvijas televīzijas mērķiem ir latviešu kultūras, bērnu raidījumu un sporta popularizēšana, kam pievēršama īpaša uzmanība arī turpmāk. Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas TV veic arī dzīvās latviešu valodas uzturētājas un popularizētājas lomu sabiedrībā, kas nav mazsvarīgi valsts idejiskajiem mērķiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!