• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mēs Ķīnai esam interesanti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1997., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43745

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu sadarbības iespējām

Vēl šajā numurā

04.06.1997., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mēs Ķīnai esam interesanti

No 1. līdz 4. jūnijam Pekinā notiek pirmās konsultācijas starp Latvijas Republikas un Ķīnas Tautas Republikas Ārlietu ministriju delegācijām. 2. jūnijā Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš tikās ar ĶTR vicepremjeru, ārlietu ministru Cjanu Cičeņu ( Qian Qichen ) un ārlietu ministra vietnieku Džanu Deguanu ( Zhang Deguan ).

Tikšanās laikā abas puses atzina, ka Latvijas un ĶTR attiecības attīstās sekmīgi. Arī turpmāk abu valstu attiecības paplašināsies un padziļināsies. ĶTR ārlietu ministrs norādīja, ka ĶTR augstu vērtē Latvijas un visas Baltijas panākumus pēc neatkarības atjaunošanas un respektē Baltijas valstu ārpolitiku valsts suverenitātes nodrošināšanā un drošības garantēšanā.

Abas puses uzsvēra, ka veiksmīgi veidojas divpusējā sadarbība starptautiskās organizācijās, ir arī plašas perspektīvas izvērst abu valstu tirdzniecisko un ekonomisko sadarbību. To pierāda fakts, ka pēdējos gados pieaug tirdzniecības apjoms starp Latviju un ĶTR. ĶTR ārlietu ministra vietnieks uzsvēra, ka ĶTR uzņēmēji ir īpaši ieinteresēti veidot Latvijā ĶTR un Latvijas kopuzņēmumus. Tā kā ĶTR puse ir izrādījusi interesi par iespējām izmantot Latvijas ostas tās tirdzniecībā ar Krieviju un Rietumeiropas valstīm, M.Riekstiņš iesniedza ĶTR ārlietu ministram līgumprojektu par abu valstu sadarbību Latvijas ostu izmantošanā.

Apspriestas arī plašas daudzpusējās attiecības. ĀM valsts sekretārs M.Riekstiņš iepazīstināja ĶTR puses pārstāvjus ar Latvijas ārpolitikas prioritātēm, t.sk. integrācijas procesiem ES un NATO, kā arī Latvijas valdības politiku ekonomisko reformu īstenošanā. ĶTR ārlietu ministrs uzsvēra, ka ĶTR izprot Latvijas vēlmi iesaistīties Eiropas integrācijas procesos, un augstu novērtēja ekonomisko reformu gaitu Latvijā. ĶTR ārlietu ministrs apstiprināja uzaicinājumu Latvijas ārlietu ministram Valdim Birkavam apmeklēt ĶTR oficiālā vizītē.

ĀM Preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!