• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 3. jūnija sēde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.1997., Nr. 136 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43748

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 3. jūnija sēdes

Vēl šajā numurā

04.06.1997., Nr. 136

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 3. jūnija sēdē

Akceptēts rīkojums “Par Latviešu valodas apguves valsts programmas koordinācijas padomi”. Padome izveidota, lai nodrošinātu ANO Attīstības programmas izstrādātās Latviešu valodas apguves valsts programmas koordināciju. Padomi vadīs izglītības un zinātnes ministrs Juris Celmiņš.

Ministru kabinets akceptēja “Noteikumus par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitālizāciju”. Tie noteiks kārtību, kādā saskaņā ar likumu “Par nodokļiem un nodevām” tiek kapitālizēti privatizēto un privatizējamo uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādi. Par spēku zaudējušiem atzīti MK 1996. gada 16. jūlija noteikumi nr. 265 “Noteikumi par valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizāciju”.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par sociālo palīdzību”. Izstrādātie grozījumi precizē valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta piešķiršanas normas, nodrošinot ekonomiskāku un efektīvāku valsts sociālā nodrošinājuma pabalstiem iedalīto valsts budžeta līdzekļu izlietojumu un novirzīšanu tieši tām personām, kam šie līdzekļi paredzēti. Noteikts, ka persona, kura saņem citas valsts pensiju, kas nesasniedz valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu apmēru, piešķirtā valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru samazina par summu, kas atbilst citas valsts pensijas apmēram. Persona, kura saņem citas valsts pensiju, kas ir vienāda vai pārsniedz valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru, valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu nepiešķir. Papildināti pārejas noteikumi ar 9. punktu šādā redakcijā: “Ar 1997. gada 1. augustu tiek izbeigta piešķirtā valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta izmaksa vai pārrēķināts tā apmērs personām, kuras saņem citu valstu pensiju.”

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības līgumu par sadarbību starptautiskā nelegālā narkotisko un psihotropo vielu apgrozījuma, starptautiskā terorisma un organizētās noziedzības apkarošanā”. Līgumu pilnvarots parakstīt iekšlietu ministrs.

Akceptēti “Noteikumi par akcīzes nodokļa piemērošanu benzīnam, dīzeļdegvielai (gāzeļļai), petrolejai, degvieleļļai un to aizstājējproduktiem un komponentiem”. Noteikumi nosaka tās preces, kurām piemērojams akcīzes nodoklis par benzīnu, dīzeļdegvielu (gāzeļļu), petroleju, degeļļu, to aizstājējproduktiem un komponentiem, kā arī kārtību, kādā atmaksā akcīzes nodokli uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) un citām juridiskām personām, kas minētās degvielas izmanto kā izejvielu ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā, kā kurināmo katlumājās vai kā kurināmo siltuma enerģijas ieguvei ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā. Pārejas jautājumos noteikts, ka Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde šajos noteikumos noteiktajā kārtībā līdz 1997.gada 20.augustam no valsts budžeta atmaksā samaksāto akcīzes nodokli atbilstoši likumā “Par akcīzes nodokli” noteiktajām likmēm par 1996.gadā faktiski iegādāto un izlietoto benzīna, tā aizstājējproduktu un komponentu daudzumu; no aprēķinātās summas atskaita summu, kas par minēto laika posmu izmaksāta jau iepriekš 0,04 lati par katru izlietoto benzīna, tā aizstājējprodukta un komponenta litru. Par spēku zaudējušiem atzīti MK 1995.gada 31.oktobra noteikumi nr.316 “Noteikumi par akcīzes nodokļa piemērošanu benzīnam un dīzeļdegvielai, to aizstājējproduktiem un komponentiem”.

Valdība akceptēja grozījumus: “Noteikumi par kārtību, kādā tiek izsniegtas licences uzņēmējdarbībai ar degvielu” un “Noteikumi par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu”. Ar šiem grozījumiem tiek ieviestas jauna veida licences: licence degvielas ievešanai citu preču (iznemot degvielu) ražošanai bez tiesībām ievesto degvielu realizēt citām personām un licenci degvielas ražošanai un vairumtirdzniecībai.

Grozījumos “Noteikumi par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu” paredzēts atzīt par nederīgām speciālās atļaujas (licences) biržas darbībai, kuras izsniegtas līdz 1997.gada 8.aprīlim.

Grozījumi noteikumos “Par kārtību, kādā tiek izsniegtas licences uzņēmējdarbībai ar degvielu” izdarīti saskaņā ar MK instrukciju “Par kārtību, kādā no valsts budžeta finansējamās iestādes var sniegt maksas pakalpojumus”, kas paredz, ka maksu nevar noteikt par pakalpojumiem, par kuru izpildi jau ir noteikta valsts nodeva.

Akceptēti “Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta finansu policijas amatpersonu šaujamieročiem”. Noteikumi noteiks Valsts ieņēmumu dienesta finansu policijas amatpersonu šaujamieroču glabāšanas un nēsāšanas kārtību. Lēmumu par dienesta šaujamieroča nēsāšanas atļaujas izsniegšanu pieņem tās Iekšlietu ministrijas Valsts policijas iestādes priekšnieks vai viņa vietnieks, kurā ir reģistrēts attiecīgais šaujamierocis. Izdevumus par šaujamieroču nēsāšanas atļaujas iegūšanu sedz no valsts budžeta.

Akceptēti “Noteikumi par Valsts ieņēmumu dienesta finansu policijas amatpersonu speciālajiem līdzekļiem”. Noteikumi nosaka speciālos līdzekļus, kurus ir atļauts lietot Valsts ieņēmumu dienesta finansu policijas amatpersonām, kā speciālo līdzekļu glabāšanas, nēsāšanas un lietošanas kārtību.

Akceptēti grozījumi MK 1993.gada 19.oktobra rīkojumā nr.70 “Par trīspusējo darba devēju, valsts un arodbiedrību konsultatīvo padomi”. Turpmāk padomē darbosies šādi valsts deleģēti pārstāvji: padomes vadītājs — labklājības ministrs, locekļi — pašvaldību lietu valsts ministrs, Ministru kabineta padomnieks labklājības jautājumos, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs, Finansu ministrijas valsts sekretārs, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs, Satiksmes ministrijas valsts sekretārs, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs, Zemkopības ministrijas valsts sekretārs, Labklājības ministrijas Darba departamenta direktors un Valsts darba inspekcijas direktors.

Valdība akceptēja rīkojumu “Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības nolīgumu jūrniecības jomā”.

Ministru kabinets akceptēja “Noteikumus par pedagoģisko darbinieku atvaļinājumiem”. Par spēku zaudējušiem atzīti MK 1996.gada 4.jūnija noteikumi nr.200 “Kārtība, kādā pedagoģiskie darbinieki saņem valsts apmaksātu atvaļinājumu”. Ministrijām, kuru pārraudzībā ir izglītības iestādes, uzdots sagatavot un līdz 1997.gada 6.jūnijam iesniegt Finansu ministrijā nepieciešamā asignējuma sadalījumu pa mēnešiem līdz gada beigām. Finansu ministrijai uzdots veikt izmaiņas atbilstošajos finansu plānos un nodrošināt savlaicīgu finansējumu atvaļinājumu naudas izmaksai pedagoģiskajiem darbiniekiem.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā likumprojekts “Par pašvaldībām”. Likumprojekts paredz rajona padomes funkcijas nodot rajona pilsētu un pagastu pašvaldībām. Atsevišķu funkciju izpildes organizēšanai, kur nepieciešama pašvaldību kopdarbība, pagastu un rajona pilsētu pašvaldības veidos sadarbības padomi. Pārejas periodā pastāvēs administratīvi teritoriālais iedalījums rajonos, atsevišķu rajona pašvaldību funkciju izpildi organizēs rajona sadarbības padome. Paredzēts, ka finansējums šo sadarbības padomes pastāvīgo funkciju izpildei pārejas periodā tiks noteikts ar likumu.

Akceptēts rīkojums “Par jauna parauga vīzu ielīmju izgatavošanu”. Apstiprināti konkursa rezultāti. Saskaņā ar konkursa rezultātiem Ārlietu ministrijai uzdots noslēgt līgumu par jauna parauga vīzu ielīmju izgatvošanu un piegādi ar Somijas firmu “Setec Oy” un līgumu par tehniskā aprīkojuma vīzu ielīmju aizpildīšanai izgatavošanu un piegādi ar Kanādas firmu “Canadian Bank Note Company”.

Akceptēts hipotekārās kredītsistēmas izveidošanas pasākumu plāns 1997.gadam.

Pēc zemkopības ministra ieteikuma un saskaņā ar Valsts meža dienesta nolikumu par valsts galveno virsmežzini iecelts Arnis Melnis uz laiku līdz valsts civildienesta ierēdņa kandidāta statusa iegūšanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!