• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Divas dienas divu valstu tagadnes un nākotnes kopībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.1997., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iznākuši "Latvijas civiālās aviācijas normatīvie dokumenti.

Vēl šajā numurā

06.06.1997., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Divas dienas divu valstu tagadnes un nākotnes kopībai

Vakar noslēdzās Turcijas Republikas prezidenta Suleimana Demirela divu dienu valsts vizīte Latvijā

Ministru prezidenta darba brokastīs

Vakar, 5.jūnijā, Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Šķēle rīkoja darba brokastis par godu Turcijas Republikas prezidentam Suleimanam Demirelam.

Sarunu laikā Latvijas valdības vadītājs un Turcijas Republikas prezidents apsprieda jautājumus, kas saistīti ar ES un NATO paplašināšanos. A.Šķēle un S.Demirels izteica viedokli, ka ES un NATO paplašināšanās nedrīkst radīt jaunas dalījuma līnijas Eiropā.

Ministru prezidents informēja Turcijas Republikas prezidentu par Latvijas valdības ekonomisko politiku, kā arī privatizācijas gaitu Latvijā. A.Šķēle uzsvēra ārvalstu ieguldītāju pieaugošo interesi par iespējām piedalīties ekonomisko projektu īstenošanā Latvijā. Tika izteikts aicinājums paplašināt Turcijas uzņēmēju ekonomisko darbību Latvijā.

Turcijas Republikas prezidents izteica cerību, ka izveidotā Biznesa padome veicinās valstu ekonomisko sadarbību un tiešos kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem, kā arī sekmēs investīciju piesaisti Latvijai. S.Demirels minēja, ka Turcijas uzņēmējiem ir liela praktiskā darba pieredze ostu, elektrostaciju, ceļu un tiltu būvē. Tā izpaudusies, darbojoties tādās valstīs kā Pakistāna, Saūda Arābija un šīs sfēras varētu būt potenciālas kopējās sadarbības jomas.

Turcijas Republikas prezidents izteica pārliecību, ka Latvijas valdības darbība veicinās valsts ekonomisko uzplaukumu un Latvija īsā laikā spēs sasniegt savus politiskos mērķus.

Valdības preses departaments

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”


Sarunā ar Saeimas priekšsēdētāju

Vakar, 5.jūnijā, Turcijas Republikas prezidents Suleimans Demirels apmeklēja Saeimu, kur viņu pieņēma Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis.

Saeimas priekšsēdētājs pozitīvi novērtēja stabilos politiskos un ekonomiskos kontaktus starp abām valstīm, uzsverot, ka Latvija tiem piešķir īpašu nozīmi, jo Turcija ietilpst NATO blokā, bet virzība uz to ir Latvijas stratēģiskā kursa sastāvdaļa. A.Čepānis iepazīstināja Turcijas prezidentu ar Latvijas iekšpolitisko situāciju un vērsa S.Demirela uzmanību uz to, ka burtiski pirms dažām minūtēm Saeima pirmajā lasījumā akceptēja likuma “Par Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības vienošanos par sadarbību militāro mācību, militāro zinību un tehnikas jomā” projektu.

Turcijas prezidents izteica gandarījumu par abu valstu attiecību paplašināšanos un Latvijas tieksmi integrēties Eiropas Savienībā un NATO. “Jūsu tauta ir daudz cietusi XX gadsimtā,” sacīja S.Demirels, “un tai ir tiesības uz uzplaukumu XXI gadsimtā. Tas ir panākams tikai vienotā, demokrātiskā, miermīlīgā Eiropā. Mūsu valstīm ir viens mērķis, mēs domājam vienādās kategorijās. Turcija ir jūsu draugs. Jūs saņemsit mūsu atbalstu vienmēr un visos jums svarīgos jautājumos.”

Sarunas dalībnieki vienojās turpināt dialogu Saeimas priekšsēdētāja vizītes laikā Turcijā (tā paredzēta no 30.jūnija līdz 4.jūlijam), kā arī veltīt noteiktas pūles abu valstu parlamentārās sadarbības veicināšanai.

Pēc tam Turcijas Republikas prezidents Suleimans Demirels devās uz Rīgas pili, kurā notika abu prezidentu preses konference.

Saeimas preses dienests

Vēl par augstā viesa vizīti — 5.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!