• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta - Bulduru, Saldus un Apguldes lauksaimniecības skolu direktori. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.06.1997., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pie Valsts prezidenta - Tautību padomes locekļi

Vēl šajā numurā

11.06.1997., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta — Bulduru, Saldus un Apguldes lauksaimniecības skolu direktori

Aizvakar, 9.jūnijā, Latvijas Valsts prezidents tikās ar Saldus lauksaimniecības tehnikuma direktoru Viesturu Reinfeldu, Bulduru dārzkopības tehnikuma direktori Rutu Auziņu un Apguldes lauksaimniecības skolas direktoru Ojāru Garozu. Piedalījās arī zemkopības ministrs Roberts Dilba, Saeimas deputāti Viesturs Gredzens un Raitis Apalups.

Sarunas dalībnieki apmainījās viedokļiem jautājumā par 38 lauksaimniecības skolu un tehnikumu perspektīvām pēc reformas šajā jomā. V.Gredzens runāja par to, ka jāsaglabā lauksaimniecības skolu tīkls. V.Reinfelds uzsvēra, ka ir jādomā ne tikai par lauksaimniecisko izglītību, bet par izglītību laukos. R.Auziņa atzīmēja, ka lauksaimniecības skolu beidzēji veido lauku vidi. O.Garoza atzina, ka lauksaimnieciskās izglītības noteikšanā vajadzīga lielāka konsekvence. R.Dilba pauda nostāju, ka nav pieļaujama procesu vilcināšanās un pēc konceptuāla lēmuma pieņemšanas ir jāsāk darboties.

Valsts prezidents atzina, ka šajā jautājumā liela nozīme ir izglītības reformai un pašvaldību reformas norisei. Kā būtiskāko apstākli, runājot par lauksaimniecības skolu nākotni, G.Ulmanis minēja bērnu nodrošinātību un labklājību.

Tikšanās gaitā izskanēja doma, ka būtu izvērtējama katra no Latvijas lauksaimniecības skolām atsevišķi, pārrunājot visas iespējamās nostādnes ar to direktoriem.

Valsts prezidents izteica apņēmību vēlreiz tikties ar zemkopības ministru, kā arī darīt zināmu savu viedokli Saeimai un valdībai.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!