• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 14. jūnija sēdē Ministru kabineta Komitejas 16. jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.1997., Nr. 145/147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.213

Valsts pārvaldes reformas biroja nolikums

Vēl šajā numurā

17.06.1997., Nr. 145/147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 14.jūnija sēdē

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā “Par valsts budžetu 1997.gadam”. 7.pantu paredzēts papildināt ar vārdiem “Iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu prognozes neizpildes gadījumā tiek izsniegti ikmēneša aizdevumi no valsts pamatbudžeta, izņemot Rīgas un Ventspils pilsētu pašvaldības, kurām nodokļu neizpildes gadījumi noteikti likuma “Par pašvaldību finansu izlīdzināšanu 1997.gadā” 4.panta 3.daļā.

Valdība atbalstīja līdzekļu piešķiršanu no Valsts īpašuma privatizācijas fonda ieņēmumiem, valsts iemaksai sociālajai apdrošināšanai. Ministru kabinets atbalstīja ierosinājumu iedalīt 50 000 latu Liepājas apgabaltiesas ēkas pielāgošanai tiesu procesa vajadzībām. Akceptēts priekšlikuma projekts par līdzekļu pārdali sakarā ar Valsts pārvaldes reformu biroja izveidošanu. Satiksmes ministrijai paredzēts iedalīt līdzekļus ar invalīdu bezmaksas pārvadāšanu saistīto izdevumu kompensācijai un dotācijām politiski represēto personu pārvadāšanai.

Ministru kabineta Komitejas 16.jūnija sēdē

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Grozījumi nepieciešami, lai novērstu situāciju, ka tranzītbiznesā iesaistītiem uzņēmumiem par skaidrā naudā veiktiem darījumiem, kuru apmērs pārsniedz 3000 latu mēnesī, jāmaksā 10 procentu soda nauda no kopējā darījumu apjoma.

Akceptēts noteikumu projekts “Par kārtību, kādā ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekami fizisko personu ienākumi no izlozēm un azartspēlēm”. Noteikumi nosaka, ka juridiskā persona, kas organizē azartspēles, izsniedzot laimestu fiziskai personai, aprēķina un ietur iedzīvotāju ienākuma nodokli 25 procenti no laimesta vērtības. Nodoklis netiks ieturēts, ja laimests nepārsniegs 500 latu.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu “Par Vērtspapīru tirgus komisijas pilnvarošanu apstiprināt Latvijas Centrālā depozitārija noteikumus”.

Akceptēts grozījumu projekts MK rīkojumā “Par Latvijas ostu padomes izveidošanu”.

Akceptēts noteikumu projekts “Par valsts metroloģiskajai kontrolei pakļautajiem mērīšanas līdzekļiem”. Noteikumu projektā iekļauts mērīšanas līdzekļu saraksts.

Akceptēts noteikumu projekts “Par mērīšanas līdzekļu verificēšanas dokumentiem un verificēšanas atzīmēm”. Verificēšanas dokumentu veidlapas un verificēšanas atzīmes ir izstrādātas, pamatojoties uz Eiropas laboratoriju akreditācijas kooperācijas (EAL) un Starptautiskās reglamentētās metroloģijas organizācijas (OIML) ieteikumiem.

Akceptēts Nacionālās metroloģijas padomes nolikuma projekts. Padome būs konsultatīva institūcija, kas piedalīsies valsts politikas veidošanā ar mērījumu vienotību saistītajos jautājumos. Tā iekļausies kvalitātes nodrošināšanas nacionālās sistēmas organizatoriskajā struktūrā.

Akceptēts noteikumu projekts “Par valsts metroloģiskajai kontrolei pakļautajām fasētajām precēm”.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Par invalīdiem mājokļa pielāgošanai izsniegto kredītiestāžu kredītprocentu segšanu”. Tiesības uz kredīta procentu segšanu būs invalīdiem, kuri par kredītiestādes kredīta līdzekļiem pielāgojuši mājokli pēc ergoterapeita, ārstējošā ārsta vai sociālās palīdzības dienesta ieteikumiem par mājokļa pielāgošanas nepieciešamību.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem”. Grozījumi paredz paaugstināt atbildību norēķinos un paredz nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotāju prasījumu apmierināšanu ārpus kārtas pirms pārējo kreditoru prasījumiem.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par transportlīdzekļu, kravu un personu karantīnas, fitosanitārās un veterinārās kontroles kārtību muitas robežas caurlaides punktos”. Grozījumi ir vajadzīgi sakarā ar Sanitārās robežinspekcijas izveidošanu.

Sakarā ar to, ka Zemkopības ministrijā izveidots Pārtikas kvalitātes vadības departaments, akceptēts grozījumu projekts MK noteikumos “Pārtikas padomes nolikums”.

Akceptēts grozījumu projekts noteikumos “Par pasākumiem, kas veicami, lai nodrošinātu divpusēju starpvalstu līgumu izpildi par sauszemes robežas atjaunošanu”. Grozījumi tika izdarīti sakarā ar Robežapsardzes nodošanu Iekšlietu ministrijas pakļautībā.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu “Studējošo kreditēšanas noteikumi”. Noteikumi noteiks valsts kredīta piešķiršanas un atmaksāšanas kārtību. Studējošo kredīts būs aizdevums no valsts budžeta līdzekļiem, kas paredzēti studējošo sociālo vajadzību nodrošināšanai. Paredzams, ka kredīta apjoms vienam studējošam nepārsniegs 35 latus mēnesī. Noteikts, ka kredītu atmaksāt jāsāk ne vēlāk kā trīs mēnešus pēc studiju pārtraukšanas vai sešus mēnešus pēc studiju beigšanas. Kredīta likme paredzēta 5 procenti gadā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!