• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.1997., Nr. 145/147 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti (turpinājums)

Vēl šajā numurā

17.06.1997., Nr. 145/147

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas6. Saeimas 1997. gada Pavasara sesija 10. burtnīca

9. jūnijs — 17. jūnijs

Saeimas Prezidija 1997. gada 9. jūnija sēdē

1. Sēdē izskatīja vienpadsmit saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai 1997.gada 11.jūnija (no pulksten 15.30 līdz 19.00) un 12.jūnija (no pulksten 9.00 līdz 17.00) sēdes darba kārtību.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai 1997.gada 12.jūnija sēdes (no pulksten 17.30 līdz 19.00) darba kārtību.

4. Prezidijs izskatīja deputāta O.Brūvera iesniegumu par atteikšanos no deputāta mandāta sakarā ar viņa apstiprināšanu Valsts cilvēktiesību biroja direktora amatā, kā arī nākamā deputāta kandidāta no Demokrātiskās partijas “Saimnieks” deputātu kandidātu saraksta Jāņa Karpoviča iesniegumu par atteikšanos iestāties Saeimas sastāvā un no Centrālās vēlēšanu komisijas saņemto informāciju par to, ka nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta ir Viktors Dinēvičs, un iesniegumu, ka viņš piekrīt pildīt 6.Saeimas deputāta pienākumus.

Prezidijs nolēma nosūtīt šos dokumentus Mandātu un iesniegumu komisijai un lūgt, lai minētā komisija sagatavo izskatīšanai Saeimas sēdē Saeimas lēmuma projektu par Viktora Dinēviča mandāta apstiprināšanu.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka par LNNK un LZP frakcijas priekšsēdētāju ievēlēts A.Krastiņš, bet par vietnieku — J.Kalviņš.

Pieņēma zināšanai LNNK un LZP frakcijas nolikumu.

6. Pieņēma lēmumu par grozījumiem Saeimas Prezidija 1997.gada 13.janvāra lēmumā “Par frakciju un komisiju darba finansiālo nodrošinājumu 1997.gadā”.

7. Prezidijs nolēma nosūtīt Saimnieciskajai komisijai izskatīšanai Parlamentārās izmeklēšanas komisijas, kas izveidota, lai noskaidrotu G–24 kredītu piešķiršanas pareizību, to atmaksāšanas iespējas un personiskās atbildības noteikšanas iespējas šo kredītu izsaimniekotājiem, priekšsēdētāja V.Stikuta iesniegumu par līdzekļu piešķiršanu līgumdarbu finansēšanai un saimnieciskajiem izdevumiem.

8. Pieņēma izdevumu tāmi Ukrainas parlamenta deputātu sadarbības grupas vizītei Latvijā laikā no 1997.gada 11.jūnija līdz 13.jūnijam.

9. Prezidijs izskatīja Demokrātiskās partijas “Saimnieks” frakcijas iesniegumu un četrdesmit viena deputāta parakstītu iesniegumu par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu 1997.gada 10.septembrī, lai izskatītu ar lauksaimniecību saistīto likumu izpildes gaitu un lauku vides attīstī-bas perspektīvas.

Prezidijs nolēma lūgt minēto dokumentu iesniedzējus precizēt ārkārtas sēdes darba kārtību.

10. Prezidijs nolēma atbalstīt Valda Krisberga lūgumu iepazīstināt Saeimas deputātus, kā arī Mandātu un iesniegumu komisiju ar zvērināta advokāta Vilhelma Kozlovska iebildumiem Valda Krisberga un Līgas Krisbergas apsūdzības lietā.

11. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: R.Dilbam (Saeimas 21.maija sēdē, 28.maija sēdē un 29.maija sēdes daļā); E.Grinovskim [Saeimas 29.maija sēdes daļā un 29.maija (pulksten 17.30) sēdē]; L.Stašam (Saeimas 5.jūnija sēdē); L.Tenim (Saeimas 21. un 22.maija sēdē); A.Tomašūnam [Saeimas 29.maija sēdē, 29.maija (pulksten 17.30) sēdē un 4.jūnija sēdē]; L.Ozoliņam (Saeimas 4.jūnija sēdes daļā); G.Valdmanim (Saeimas 4.jūnija sēdes daļā).

12. Piešķīra komandējumus:

1) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas loceklei A.Rugātei 1997.gada 17. un 18.jūnijā uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas kārtējo sēdi Briselē (Beļģija);

2) Latvijas delegācijas vadītājam Ziemeļatlantijas asamblejā I.Daudišam un delegācijas loceklim O.Kostandam laikā no 1997.gada 18.jūnija līdz 22.jūnijam uz semināru Ohridā (Maķedonija) par tematu “Drošība un stabilitāte Balkānos”;

3) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam J.Sinkam, delegācijas locekļiem A.Rugātei, J.Kušnerei, A.Panteļējevam un V.Bokam laikā no 1997.gada 22.jūnija līdz 29.jūnijam uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas 1997.gada sesijas trešo daļu Strasbūrā (Francija).

Jautājums par komandējuma apstiprināšanu minētās delegācijas sekretārei tiks izskatīts atsevišķi;

4) Aizsardzības un iekšlietu komisijas konsultantei I.Loginai laikā no 1997.gada 13.jūnija līdz 18.jūnijam uz semināru Ķīlē (Vācija) un Briselē (Beļģija).

13. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) deputātes R.Leitenas pārskatu par piedalīšanos Baltijas un Ziemeļvalstu konferencē Druskininkos (Lietuva) laikā no 1997.gada 30.maija līdz 1.jūnijam;

2) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas locekļa A.Lamberga pārskatu par piedalīšanos apspriedē Briselē par Eiropas Savienības paplašināšanas finansiālajām problēmām;

3) Saeimas Kancelejas Stenogrammu nodaļas vecākā tulka A.Lūces pārskatu par piedalīšanos konferencē Berlīnē par tematu “Parlamentu attīstības programmas: novērtējums un tālākie uzdevumi”;

4) Latvijas delegācijas vadītāja Ziemeļatlantijas asamblejā I.Daudiša pārskatu par piedalīšanos Ziemeļatlantijas asamblejas 1997.gada pavasara sesijā Luksemburgā laikā no 1997.gada 28.maija līdz 1.jūnijam;

5) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas locekles A.Rugātes pārskatu par piedalīšanos Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas un apakškomitejas sēdē Parīzē (Francija) laikā no 1997.gada 29.maija līdz 1.jūnijam.

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!