• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrs savā pēdējā preses konferencē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.06.1997., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43949

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas valsts amatpersonu deklarācijas

Vēl šajā numurā

18.06.1997., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrs savā pēdējā preses konferencē

Iknedēļas preses konferencē 17.jūnijā kultūras ministrs Rihards Pīks žurnālistus informēja par savu atkāpšanos no amata. Šādu lēmumu ministrs pieņēmis sakarā ar prokuratūras atzinumu, ka viņš pārkāpis pretkorupcijas likumu. Atbildot uz korespondentu jautājumiem, Rihards Pīks paskaidroja, ka faktiski viņš nekādu kaitējumu nav nodarījis, kā tas konstatēts arī prokuratūras atzinumā, tomēr galvenā vaina izrādījās tā, ka ienākumu deklarācijā nebija uzrādījis sievai aizdoto summu, domādams, ka tā ir ģimenes lieta.

Formāli likuma burts ir pārkāpts. Demisionēt viņu neviens nav mudinājis:

— Es aprunājos ar sevi, pārdomāju šīs lietas ētisko pusi, apspriedos ar sievu un dažiem tuvākajiem draugiem un izlēmu atkāpties no amata. Kaut gan pastāv zināma neatbilstība starp likumu un izpildes mehānismu, likuma burts, protams, ir jāpilda.

Rihards Pīks atzina, ka viņam mazliet žēl pamest iesākto darbu. Sākumā kāds pusgads pagājis, kamēr viņš tā īsti iepazinies ar ministrijas darbību, ar to, kas izdarīts un kas būtu darāms. Pamazām sākusies sistēmas harmonizācija, iesāktas dažas lietas ar stratēģisku nozīmi. Tāds vispirms ir jautājums par kultūrkapitālu. Likums par kultūrkapitāla fondu palīdzēs paplašināt kultūras finansējumu bāzi, demokratizēt valsts atbalstu kultūras attīstībai. Tika turpinātas jau Jāņa Dripes laikā uzsāktās aktivitātes, kuru mērķis ir panākt, lai Rīga 2001.gadā tiktu izsludināta par kultūras galvaspilsētu.

Rihards Pīks pieļāva domu, ka sakarā ar pretkorupcijas likuma pārkāpumiem iespējama vēl kāda demisija.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!