• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunie meža saimnieki turpina savu meža darbu (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.1997., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/43978

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

No Saeimas Kancelejas

Vēl šajā numurā

19.06.1997., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunie meža saimnieki turpina savu meža darbu

Turpinājums no 1.lpp.

— Esmu valsts galvenajam virsmežzinim Arnim Melnim teicis, ka viņš gūs no manis visu nepieciešamo atbalstu. Kāds būs funkciju sadalījums? Tas būs saskaņā ar to meža politikas sadaļu par valsts pārvaldi meža nozarē, kas pašlaik ir tikai melnrakstā un vēl nedaudz tiks pilnveidota.

Galvenajam virsmežzinim jāveic visa dienesta operatīvā vadīšana, tajā skaitā tādas mazpatīkamas lietas kā mežu ugunsgrēki, zādzības u. c. Manā — Meža departamenta direktora — pārziņā būs darbs pie normatīvajiem aktiem: likumiem, noteikumiem un visām pārējām lietām.

Ņemot vērā to, ka mums ir daudz labu un spējīgu cilvēku, atrast konkrētajās un ļoti specifiskajās lietās labus speciālistus ne vienmēr ir vienkārši. Tādēļ mums vajadzēs arī “kopīgas darba rokas” — gan VMD, gan Meža departamentā.

— Tas nozīmē, ka jums būs “jāsadala” pašreizējie Valsts meža dienesta darbinieki — kurš paliks savā iepriekšējā vietā un kurš pārcelsies uz Meža departamentu?

— Protams, šāds process būs. Paredzu, ka dažus speciālistus būs problemātiski “sadalīt”.

— Kurus darbus jūs turpināsit vēl uz iepriekšējām iestrādēm?

— Pirmais un vissteidzamākais darbs būs meža politikas dokumentu sagatavošana iesniegšanai Ministru kabinetā un tālāka, iespējami ātra šīs dokumentu paketes virzīšana apspriešanai Saeimai. Turpināsies arī iesāktie darbi pie celulozes rūpnīcas projekta. Bet tie ir jautājumi, par kuriem tuvākajā laikā acīmredzot runāšu preses konferencē.

Komisiju, kura izraudzījās piemēroto darbinieku,valsts sekretāra vietnieka meža jautājumos amatam vadīja ZM valsts sekretārs Jānis Lapše. Lūk, kā viņš pamatoja komisijas izvēli:

— Izšķirties bija ļoti grūti, vajadzēja balsot atkārtoti, jo visi seši pretendenti bija līdzvērtīgi. Tikai ar vienu balsi mazāk tūlīt aiz Arvīda Ozola palika Mārtiņš Gaigals no Strenču virsmežniecības. Komisija ar gandarījumu secināja, ka Latvijā ir daudz vairāk gudru, inteliģentu meža speciālistu, nekā mēs varam viņiem piedāvāt vadošu amatu. Gandrīz ikviens no viņiem varēja stāties šajā amatā. Taču Arvīdu Ozolu izvēlējāmies tādēļ, ka viņam jau ir darba pieredze. Tā kā galvenais virsmežzinis Arnis Melnis vēl nekad nav veicis tos pienākumus, kuri uz viņa pleciem šobrīd gulstas, tad Arvīda Ozola pieredze, kontakti ar cilvēkiem un palīdzība viņam būs ļoti nepieciešama.

Šis jaunveidojamais Meža departaments galvenokārt nodarbosies ar meža stratēģijas, apsaimniekošanas, izmantošanas politikas izstrādi, ar visiem normatīvajiem dokumentiem un likumdošanu meža nozarē. Tas būs birokrātisks papīru darbs, ko būtu grūti sākt pildīt cilvēkam, pilnīgi no malas.

Rūta Bierande,

“LV” lauksaimniecības nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!