• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
1997. gada 12. jūnija likums "Grozījumi Operatīvās darbības likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.1997., Nr. 167/168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījums likumā "Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma saistību tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību"

Vēl šajā numurā

01.07.1997., Nr. 167/168

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 12.06.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Operatīvās darbības likumā

Izdarīt Operatīvās darbības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1994, 1.nr.; 1995, 18.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 2.panta pirmās daļas 7.punktu ar vārdiem “kā arī likumā noteiktajos gadījumos — personu speciālās aizsardzības nodrošināšana”.

2. Papildināt 7.panta otro daļu pēc vārdiem “tiešā vadītāja (priekšnieka)” ar vārdiem “vai viņa vietnieka”.

3. Papildināt 16.panta otro daļu, 21.panta otro, trešo un ceturto daļu, 22.panta otro un piekto daļu pēc vārdiem “iestādes vadītājs” (attiecīgā locījumā) ar vārdiem “vai viņa vietnieks” (attiecīgā locījumā).

4. Papildināt likumu ar 19.1 pantu šādā redakcijā:

19.1 pants. Personu speciālās aizsardzības nodrošināšana

(1) Saņēmis ģenerālprokurora lēmumu par personas speciālās procesuālās aizsardzības nodrošināšanu, operatīvās darbības subjekts veic visus tā izpildei nepieciešamos šajā likumā paredzētos pasākumus, izmantojot attiecīgās metodes un līdzekļus, kā arī aizsargājamās personas un tās dzīvesvietas (mantas) apsardzi, nodrošina aizsargājamās personas sarunas pret nesankcionētu noklausīšanos un korespondenci — pret nesankcionētu kontroli; izsniedz šai personai un apmāca to lietot speciālos tehniskos līdzekļus un ieročus; uz nepieciešamo laiku nodrošina aizsargājamās personas uzturēšanos citiem nezināmās (konfidenciālās) un apsargātās dzīvojamās telpās; noteiktā kārtībā organizē pases un pārējo dokumentu izsniegšanu šai personai ar citiem personas identitātes datiem, kā arī pastāvīgās dzīvesvietas un darbavietas maiņu un veic citus nepieciešamos pasākumus.

(2) Šā panta pirmajā daļā minētos pasākumus operatīvās darbības subjekts izvēlas un veic atkarībā no konkrētajiem lietas apstākļiem un situācijas šajā likumā un citos likumos un normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, nodrošinot procesa virzītājam pēc viņa pieprasījuma iespēju veikt ar aizsargājamo personu nepieciešamās procesuālās darbības.

(3) Neatliekamos gadījumos, lai nepieļautu personas reālu apdraudējumu, operatīvās darbības subjekts veic šā panta pirmajā daļā minētos pasākumus arī pirms šīs personas atzīšanas par speciāli procesuāli aizsargājamu personu un attiecīga lēmuma saņemšanas, 24 stundu laikā informējot par to attiecīgo procesa virzītāju.

(4) Saņēmis pārbaudītu informāciju par tādas personas apdraudējumu, kura neliecina krimināllietā un tādēļ nevar tikt atzīta par speciāli procesuāli aizsargājamu personu, bet kura citādā veidā piedalās organizētas grupas izdarīta smaga nozieguma atklāšanā, izmeklēšanā vai iztiesāšanā, pēc šīs personas rakstveida lūguma operatīvās darbības subjekta vadītājs ar ģenerālprokurora akceptu var pieņemt lēmumu par šīs personas atzīšanu par speciāli aizsargājamu personu un veikt tās aizsargāšanai visus šā panta pirmajā daļā minētos pasākumus.”

5. Izteikt 23.panta otro daļu šādā redakcijā:

“(2) Iekļaut personas operatīvajā uzskaitē (aktīvā uzskaites forma) ir atļauts tikai tad, ja attiecībā uz tām tiek veikta operatīvā izstrāde.”

Likums Saeimā pieņemts 1997.gada 12.jūnijā.

Valsts prezidents G.Ulmanis

Rīgā 1997.gada 1.jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!