• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 14. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1997., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iekšzemes kopproduktu 1. ceturksnī

Vēl šajā numurā

02.07.1997., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 14.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo aktu burtnīcā pie Jums dodas ar piecpadsmit likumiem, kas pieņemti Saeimā no 15. līdz 29.maijam, un deviņpadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 13. līdz 27.maijam. Saeima pieņēmusi likumus par īpaši atbalstāmajiem reģioniem, par zemes īpašuma tiesību atjaunošanu Kara invalīdu savienībai un ratificējusi divus līgumus starp Latvijas Republiku un Vācijas Federatīvo republiku: par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem un par karā kritušo personu apbedījumiem. Grozījumi izdarīti Saeimas Kārtības rullī — attiecībā uz kompensācijām deputātiem, ja viņiem radušies izdevumi, realizējot savas pilnvaras vai esot komandējumā ārzemēs. Grozījumi Administratīvo pārkāpumu kodeksā attiecas uz narkotiskās vielas saturošu augu audzēšanu, lidojuma drošības un gaisa kuģu ekspluatācijas noteikumu pārkāpumiem, transportlīdzekļu vadīšanu, ja nav apdrošināta transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskā atbildība, un vēl citiem administratīvajiem pārkāpumiem. Izdarīti arī grozījumi likumos “Par valsts pensijām”, “Par nodarbinātību”, “Par vides aizsardzību” un vairākos likumos uzņēmējdarbības jomā: par uzņēmējdarbību, par akciju sabiedrībām, par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību.

Ministru kabinets izdevis noteikumus, kas reglamentē kārtību, kādā izmaksājama nauda, dzēšot zemes īpašuma kompensācijas sertifikātus. Noteikumiem par akcīzes nodokļa deklarācijām ir divi pielikumi ar deklarāciju veidlapu paraugiem. Izdarīti grozījumi noteikumos par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas polisēm un izdoti noteikumi par apdrošināšanas prēmiju palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem. Trijos pielikumos norādītas apdrošināšanas prēmiju summas dažādiem transportlīdzekļu veidiem, apdrošināšanas prēmijas samazināšana vai palielināšana atkarībā no ceļu satiksmes negadījumu skaita un transportlīdzekļa vadīšanas alkohola vai citu apreibinošu vielu iespaidā, kā arī transportlīdzekļu klasifikācija. Grozījumi izdarīti arī noteikumos par sabiedrisko organizāciju un to apvienību reģistrācijas valsts nodevu. Ministru kabineta ieteikumos par dzīvojamās mājas uzturēšanas un apsaimniekošanas līgumu dots līguma paraugs, kas noslēdzams starp mājas valdītāju (pārvaldnieku) un dzīvokļa īpašnieku. Izdoti Ministru kabineta rīkojumi par Valsts infektoloģijas centra reorganizāciju, par nekustamā īpašuma nodošanu. Tieslietu ministrijas valdījumā un par valsts iestādes “Latvijas pasts” pārveidošanu par bezpeļņas organizāciju valsts akciju sabiedrību. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!