• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1997., Nr. 175/177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Vēl šajā numurā

08.07.1997., Nr. 175/177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

informācija

Pie Valsts prezidenta

— Sarkanā Krusta ģenerālsekretārs

Piektdien, 4. jūlijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Sarkanā Krusta organizācijas ģenerālsekretāru Džordžu Vēberu (attēlā). Uzsākot sarunu, Dž. Vēbers izteica līdzjūtību sakarā ar traģiskajiem notikumiem Talsos.

Izklāstot Sarkanā Krusta darbības apjomus un nozīmīgumu pasaules mērogā, Dž. Vēbers uzsvēra, ka šī ir pasaulē lielākā humanitārā organizācija, kas apvieno 171 vietējo organizāciju, tostarp Latvijas 1991. gadā atjaunoto Sarkanā Krusta organizāciju.

Dž. Vēbers vērsās pie Valsts prezidenta ar lūgumu apsvērt iespēju uzņemties daļu atbildības par Sarkanā Krusta likuma izskatīšanu un pieņemšanu Saeimā, kā arī par īpašuma atgriešanu Sarkanā Krusta organizācijai, kas tai piederēja līdz 1940. gadam.

G. Ulmanis atsbildēja, ka savu konstitucionālo tiesību robežās centīsies atbalstīt šo ģenerālsekretāra lūgumu, un pateicās par Sarkanā Krusta sniegto atbalstu Latvijai.

— Pasaules brīvo latviešu apvienības priekšsēde

Vakar, 7.jūlijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar PBLA priekšsēdētāju Vairu Paegli. V.Paegle informēja Valsts prezidentu par PBLA aktivitātēm un par to, ka šā gada septembrī Rīgā notiks kārtējā PBLA sēde. Paegles kundze uzaicināja G.Ulmani piedalīties seminārā par nacionālās pašapziņas jautājumiem, kas notiks PBLA sēdes ietvaros 8.septembrī.

— Latvijas jaunie tiesneši

Piektdien, 4.jūlijā, Valsts prezidents G.Ulmanis pieņēma tiesnešu zvērestu. Zvērestu nodeva Rēzeknes rajona tiesas tiesnesis Pēteris Eglons, Daugavpils Zemesgrāmatu nodaļas tiesnese Ludmila Guseva, Talsu rajona tiesas administratīvais tiesnesis Alviss Jēkabsons.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!