• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar Talsu traģēdiju sirdī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1997., Nr. 175/177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44321

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mēs esam morālas un politiskas pārbaudes laikā

Vēl šajā numurā

08.07.1997., Nr. 175/177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Talsu traģēdiju sirdī

— valdības palīdzības komisija

Vakar, 7.jūlijā, notika valdības komisijas ceturtā sēde. Tajā tika uzklausīta LR Ģenerālprokuratūras virsprokurora Oļģerta Šabanska sniegtā informācija par traģēdijas izmeklēšanas gaitu. Šobrīd strādā pirmstiesas izmeklēšanas grupa, ir liecinājuši cietušie un notikuma aculiecinieki. Sakarā ar masu informācijas līdzekļos izskanējušo aicinājumu piesakās liecināt traģiskā notikuma aculiecinieki. Nopratinātas vairākas policijas un ugunsdrošības un glābšanas dienesta amatpersonas. Veikta traģēdijā bojā gājušo tiesu medicīniskā ekspertīze, kā arī nozīmēta cietušo tiesu medicīniskā ekspertīze. Ir izveidota tehniskās ekspertīzes grupa, kas veiks autopacēlāja tehnisko ekspertīzi. Lai izvērtētu jautājumus, kas saistīti ar tehniskās uzraudzības un darba drošības ievērošanu, izveidota komisija. Kā informēja virsprokurors O.Šabanskis, pagājušās nedēļas nogalē Talsos ieradās eksperti, lai uz vietas iepazītos ar autopacēlāju. Tika pieņemts lēmums veikt autopacēlāja daļēju demontāžu, lai to nogādātu Rīgā, kur tiks veikta pilnīga tehniskā ekspertīze. Ekspertu rīcībā ir nodota izmeklēšanas gaitā izņemtā tehniskā dokumentācija.

Valdības komisija uzklausīja informāciju par Rīgas medicīnas iestādēs ievietoto traģēdijā cietušo medicīnisko stāvokli, kā arī informāciju sniedza Talsu slimnīcas galvenais ārsts Māris Stalts par tur ievietoto traģēdijā cietušo stāvokli. Galvenais ārsts informēja par tiem medikamentiem un medicīnas materiāliem, kurus būtu nepieciešams iegādāties tuvākajā laikā. Valdības komisija izteica atbalstu Talsu slimnīcas operāciju zāles finansējuma nepieciešamībai, kā arī narkozes iekārtas un reanimācijas monitoru, citu medikamentu un medicīnas materiālu iegādei.

Komisija uzskata, ka nepieciešams pilnveidot Katastrofu medicīnas centra darbu, kā arī jāprecizē spēkā esošās iespējas, lai katastrofu apstākļu gadījumos tiktu nodrošināta operatīvas informācijas sniegšana.

Valdības komisijas nākamā sēde notiks 14.jūlijā, kuras darba kārtībā tiks izvērtēti Talsu pilsētas pašvaldības, iestāžu un organizāciju priekšlikumi par ieteikumiem dažādu valdības apbalvojumu piešķiršanai tiem, kuri pašaizliedzīgi darbojās, lai novērstu Talsos notikušās traģēdijas sekas.

Valdības preses departaments

— ārvalstu diplomātiskais korpuss

Vakar, 7.jūlijā, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa Latvijā akreditētā diplomātiskā korpusa vārdā ieradās korpusa vecākais — Baltkrievijas Republikas vēstnieks Valentīns Vjaļička, lai vēstnieku vārdā izteiktu līdzjūtības apliecinājumus sakarā ar Talsu traģēdiju un nodotu Valsts prezidentam čeku par 1225 latiem. Šo naudas summu saziedojušas visas Latvijā pārstāvētās vēstniecības un diplomātiskās misijas ar mērķi sniegt materiālu atbalstu Talsu traģēdijā cietušajiem.

G.Ulmanis ar pateicību pieņēma diplomātu ziedojumus un līdzjūtības apliecinājumus. Pēc Valsts prezidenta iniciatīvas šī summa jau šodien tiks nodota Stalšānu ģimenei, kas traģēdijā cietusi ļoti smagi, zaudējot meitiņu un joprojām ir neziņā par dēla likteni.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!