• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
No Madrides samita deklerācijas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.07.1997., Nr. 180/181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44383

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas informācija

Par Latvijas valsts īstermiņa iekšējā aizņēmuma parādzīmju izlaišanu

Vēl šajā numurā

11.07.1997., Nr. 180/181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

No Madrides samita deklarācijas

— — —

11. Līgums par savstarpējām attiecībām, sadarbību un drošību, ko parakstīja NATO un Krievijas Federācija 1997.gada 27.maijā Parīzē, ir vēsturisks sasniegums. Ar to iesākās jauna ēra attiecībās, kas saistītas ar Eiropas drošību, sadarbības ēra starp NATO un Krieviju. Parakstītais līgums atspoguļo mūsu kopīgo apņemšanos sadarboties, lai nostiprinātu mieru reģionā, kas ietver visu Eiroatlantijas reģionu, ievērojot demokrātijas un kopīgas drošības principus. Šajā līgumā ietvertie nosacījumi atbilst NATO galvenajam mērķim palielināt visu Eiropas valstu drošību, ko nostiprina arī mūsu darbība šeit Madridē. Tas dod NATO un Krievijai struktūru, ar kuras palīdzību mēs esam nolēmuši izveidot stipras, stabilas un ilgstošas partnerattiecības. Mēs esam apņēmušies sadarboties ar Krieviju, lai pilnībā tiktu ievēroti šajā līgumā ietvertie nosacījumi.

12. Mēs pievēršam lielu nozīmi tam, ka rīt tiks parakstīta Harta par partnerattiecībām starp NATO un Ukrainu. NATO un Ukrainas harta izveidos stiprāku pamatu sadarbībai starp NATO un Ukrainu, dos jaunas iespējas nostiprināt mūsu attiecības un ievērojami palielināt drošību šajā reģionā. Mēs esam pārliecināti, ka Ukrainas neatkarība, teritoriālā integritāte un suverenitāte ir galvenais faktors, lai nodrošinātu stabilitāti Eiropā. Mēs turpināsim atbalstīt reformu procesu Ukrainā, tai pārveidojoties par demokrātisku valsti ar tirgus ekonomiku.

— — —

“Latvijas Vēstneša”

(Gunta Štrauhmane, Juris Afremovičs)

neoficiāls tulkojums no angļu valodas

Par ASV valsts sekretāres tikšanos ar Baltijas valstu ārlietu ministriem

13.jūlijā Viļņā ASV valsts sekretāre Madlēna Olbraita (Madeleine Albright) tiksies ar Lietuvas, Latvijas un Igaunijas ārlietu ministriem. Uz Viļņu dosies arī Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs. Ministri ar valsts sekretāri pārrunās Madrides samita rezultātus, kā arī vairākus divpusējo attiecību jautājumus.

13.jūlija pēcpusdienā Lietuvas Prezidenta pilī notiks ASV valsts sekretāres un Baltijas valstu ārlietu ministru preses konference.

Latvijas ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!