• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" pie jums dodas 17. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.1997., Nr. 189/190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44487

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Ukraina. Kopīga perspektīva

Vēl šajā numurā

25.07.1997., Nr. 189/190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 17.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas šonedēļ jau otrā valsts normatīvo aktu burtnīca. Tajā ievietoti likumi, kas Saeimā pieņemti no 12.līdz 19.jūnijam, un Ministru kabineta dokumenti, kas datēti ar 17.un 18.jūniju. “Ārstniecības likums” reglamentē Labklājības ministrijas funkcijas veselības aprūpē, personu tiesības un pienākumus, kā arī ārstniecības personu pienākumus un tiesības. Grozījumi izdarīti likumā “Par veterinārmedicīnu”. “Ķemeru nacionālā parka likumā” noteiktas šīs valsts nozīmes īpaši aizsargājamās teritorijas robežas un zemes īpašnieku un lietotāju tiesības. Pieņemts “Muzeju likums”, kas regulē muzeju dibināšanas un finansēšanas kārtību. Likums “Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām” paredz, ka to uzturēšanas un pārvaldīšanas kārtību noteiks pašvaldības un šie noteikumi ir jāizliek redzamā vietā pie pašvaldības ēkas vai jāpublicē. Likumā “Par patvēruma meklētājiem un bēgļiem Latvijas Republikā” noteikts, kādas personas var pretendēt uz bēgļa statusu un kādā kārtībā iesniedzams un izskatāms pieteikums par bēgļa statusu. Saeima ratificējusi 1951.gada konvenciju par bēgļa statusu un tās 1967.gada protokolu. Ratificētas arī citas konvencijas: par ieguldījumu strīdu izšķiršanu starp valstīm un citu valstu pilsoņiem, par samierināšanu un arbitrāžu EDSA ietvaros, Unidroit konvencijas par starptautisko faktoringu un par finansiālo līzingu, kā arī ANO konvencija par starptautiskajiem preču pirkuma–pārdevuma līgumiem. Izdarīti grozījumi likumos “Par Latvijas Banku”, “Par akcīzes nodokli”, “Par bezpeļņas organizāciju”, “Par Latvijas labības tirgu un valsts labības rezervi” u.c. Pieņemts “Konkurences likums”, kura mērķis ir sabiedrības interesēs ierobežot tirgus koncentrāciju, lai nodrošinātu brīvu un godīgu konkurenci ekonomiskajā darbībā.

Ministru kabinets izdevis noteikumus “Kārtība, kādā no valsts budžeta līdzekļiem izmaksājama atlīdzība par aizstāvības nodrošināšanai krimināllietās norīkoto advokātu sniegto juridisko palīdzību” un “Kārtība, kādā maksājami nodokļi par preču piegādēm un pakalpojumiem Rīgas tirdzniecības brīvostā”. Grozījumi izdarīti noteikumos par personu reģistrēšanu dzīvokļa jautājumu risināšanai paredzētās palīdzības saņemšanai, par politiski represēto personu uzskaiti un apliecību izsniegšanu un par likuma “Par dabas resursu nodokli” piemērošanu. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!