• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tātad: tiekamies opera Siguldā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.08.1997., Nr. 194/195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44533

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzņēmumiem un koncerniem

Vēl šajā numurā

01.08.1997., Nr. 194/195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tātad: tiekamies operas Siguldā!

Rīt un parīt, 2. un 3. augustā, jau piekto vasaru pēc kārtas Eiropas, ne tikai Baltijas un Latvijas opermūzikas galvaspilsēta atkal būs Sigulda. Masu saziņas līdzekļi jau vairākas dienas ziņo par izcilu meistardziedoņu ierašanos.

Pirmdien atbrauca patlaban populārā ebreju dziedātāja Mihela Šamira, kas angažēta Austrijas un Vācijas skatuvēm. Viņa sestdienas vakarā Š.Guno operā “Fausts” būs klausāma Margaritas lomā. Kopā ar viņu galvenajās lomās — čehu solists Valentīns Prolats un mūsu Egils Siliņš, kas pērn Vīnes operā plūcis laurus Mefistofeļa lomā. Diriģēs Aleksandrs Viļumanis.

Sestdienas pēcpusdienā svētku atklāšanas koncertu diriģēs Ilmārs Lapiņš, kas tagad dzīvo un strādā Vīnē. Viesu rindā — arī japāniete Keiko Jokojama, Džons Vegners no Vācijas, Dženisa Diksone, Aleksandra Petersamera no Minhenes.

Daudzus iespējamos klausītājus un skatītājus interesē latviešu dziedoņu līdzdalība Siguldas norisēs. Programmās ir Ineses Galantes, Ingas Kalnas, Ingus Pētersona, Jāņa Sproģa, Miervalda Jenča, Naura Puntuļa, tāpat jaunā solista Krišjāņa Norveļa vārdi. Garīgās mūzikas koncertā svētdien Siguldas baznīcā dziedās Ingus Pētersons, spēlēs Dita Krenberga un Tālivaldis Deksnis.

Par svētkiem rūpējas ne tikai to nesavtīgais saimnieks ārsts Dainis Kalns, bet arī Siguldas pilsētas dome un pat “Latvijas dzelzceļš”. Tas pēc “Fausta” nakts izrādes sola speciālvilcienu, kas atiešot pulksten 1.45, papildvilcieni būšot arī 3. augustā.

Trīs koncerti un “Fausta” izrāde — tāds ir Siguldas piektās opermūzikas reizes vēriens. Atceroties iepriekšējās četras, varam secināt, ka klausītāju netrūks.

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!