• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Žurnāla "Zemes Reformas Vēstnesis" 8. numurs - ceļā pie Jums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.08.1997., Nr. 199/200 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

08.08.1997., Nr. 199/200

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Žurnāla “Zemes Reformas Vēstnesis”

8. numurs — ceļā pie Jums

Zemes Reformas Vēstneša 8. numuru ievada Valsts Zemes dienesta ģenerāldirektors Gunta Grūbes komentārs “Īpašums nav tikai gods, par to ir arī jāmaksā”. Turpinot zemes reformas tematiku, redaktore Mudīte Luksa brīdina “Paviršības var radīt sekas kompensācijas saņemšanā”. Kompensācijas izmaksu pirmā kārta ir sākusies, bet nereti gadās aizķeršanās, jo cilvēki nav pareizi nokārtojuši dokumentus. Profesors Dr. h.ekon. Artūrs Boruks pievēršas zemes un nekustamās mantas nodoklim, iepazīstinot ar šā nodokļa veidošanās vēsturi.

Publicējam valsts normatīvos dokumentus: LR likumu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”” un Ministru kabineta noteikumus nr. 241 “Zemes īpašumu un lietojumu masveida kadastrālās vērtēšanas finasēšanas kārtība”.

Jaunu nodaļu par zemes dzīlēm aizsāk žurnāliste Mudīte Paegle ar rakstu “Par privātajām zemes dzīļu bagātībām”. Publicējam Ministru kabineta noteikumus nr.238 “Valsts nozīmes derīgo izrakteņu un atradņu, kā arī valsts nozīmes zemes dzīļu nogabalu izmantošanas kārtība” un Ministru kabineta noteikumus nr.239 “Zemes dzīļu izmantošanas noteikumi”.

Mežu lietām veltītajā nodaļā Guntis Eniņš iepazīstina ar vislielāko un skaistāko lapu kokiem, šoreiz stāstījums ir par kļavām. Publicējam Ministru kabineta noteikumus nr.229 “Kārtība, kādā ienākums no kokmateriālu un augoša meža pārdošanas apliekams ar iedzīvotāju ienākuma nodokli”.

Kultūrvides nodaļu ievada Ministru prezidenta biedra, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Anatolija Gorbunova runa ANO Ģenerālās Asamblejas 19. speciālajā sesijā “Par tīru vidi Latvijas mūžībai”. Publicējam Dinas Gailītes informāciju “Par Latvijas un Somijas sadarbību vides aizsardzībā”. Žurnāliste Zinta Žukova iepazīstina ar Latvijas — Dānijas ūdensdienām '97. Materiālu kopa veltīta naftas termināliem Austrumbaltijā. Publicējam valsts normatīvos aktus: Ministru kabineta noteikumus nr.214 “Grozījumi Ministru kabineta 1996. gada 20. jūnija noteikumos nr.210 “Likuma “Par dabas resursu nodokli” normu piemērošanas kārtība”” un Ministru kabineta noteikumus nr.223 “Makšķerēšanas noteikumi”. Zivkopības stāvokli Latvijā analizē Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūta direktora vietnieks Andis Mitāns. Iepazīstinām ar diviem izciliem Latvijas ainavu fotogrāfiem — Valdemāru Upīti un Jāni Tālbergu. Jāpiebilst, ka fotomeistars Jānis Tālbergs aktīvi piedalās mūsu žurnāla vizuālā tēla veidošanā.

Jūsu “Zemes Reformas Vēstnesis”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!