• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas jaunie virsnieki atstaja labu iespaidu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.1997., Nr. 225 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Latvijas jaunie virsnieki atstaja labu iespaidu" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.09.1997., Nr. 225

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas jaunie virsnieki atstāja labu iespaidu”

NATO Ziemeļrietumu grupējumu štāba komandieris preses konferencē

Vairākas dienas Latvijā uzturējās NATO Ziemeļrietumu grupējuma (NATO AFNORTHWEST) štāba komandieris maršals sers Džons Češirs, kuram šī bija pirmā vizīte Baltijas valstīs kopš stāšanās amatā. Augstais viesis tikās ar Latvijas ārlietu ministru Valdi Birkavu, aizsardzības ministru Tālavu Jundzi un NBS komandieri pulkvedi Juri Dalbiņu. Maršals sers Džons Češirs apmeklēja arī Ādažu mācību centru, kur novēroja mācību “Cooperative best effort - 97” norisi, un mūsu valsts Jūras spēku Dienvidu rajonu Liepājā.

Vakar pirms izlidošanas uz Viļņu maršals sers Džons Češirs lidostā sarīkotajā preses konferencē dalījās iespaidos par Latvijā redzēto. Kopā ar NATO Ziemeļrietumu grupējuma štāba komandieri seru Džonu Češiru bija arī Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku komandieris pulkvedis Juris Dalbiņš.

Maršals Džons Češirs:

— Protams, man kā militārpersonai būtu jārunā par saviem militārajiem iespaidiem Latvijā. Tādēļ es pirmkārt gribu uzsvērt, ka esmu šajās dienās ticies ar veselu virkni jaunu latviešu virsnieku, un viņi uz mani atstāja patiešām dziļu iespaidu. Tie ir darboties spējīgi un savā rīcībā dziļi motivēti profesionāļi, kuri patiešām zina, ko dara. Viņi ir arī reālisti. Reālisti tajā nozīmē, kā es šo vārdu saprotu. Proti, ir vajadzīgs daudz smaga darba, jābūt efektīvai vadībai, kā arī pietiekami ilgam laikam un resursiem, lai varētu izveidot modernus, efektīvus aizsardzības spēkus. Un man tiešām bija prieks redzēt, ka Latvijā ir ieguldīts daudz šī smagā darba un ka jūsu bruņotajiem spēkiem ir arī laba, efektīva vadība. Šis process turpinās. Runājot par resursiem — gan par cilvēku, gan finansu resursiem, kas nepieciešami vajadzīgajā laikā un apjomā,— par šo pēdējo aspektu man, tiekoties ar ikvienu cilvēku, kas Latvijā valkā militāro formas tērpu, bija skaidrs: viņi apzinās, kādas jums šajā kontekstā ir problēmas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!