• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 16. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.09.1997., Nr. 230 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44899

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 16. septembra sēdes

Vēl šajā numurā

17.09.1997., Nr. 230

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 16.septembra sēdē

Akceptēti grozījumi MK 1996.gada 20.augusta noteikumos nr.336 “Noteikumi par īpaša režīma zonu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā”. Grozījumi nosaka, ka īpaša režīma zonas statuss Rīgas administratīvajā teritorijā tiks pagarināts līdz 1998.gada 30.jūlijam.

Ar MK rīkojumu saskaņā ar Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentu un iekšlietu ministra Ziedoņa Čevera priekšlikumu, ar šā gada 20.septembri no dienesta iekšlietu iestādēs atbrīvots ģenerālis Juris Ļabis.

Akceptēti grozījumi MK noteikumos “Kārtība, kādā izsniedzamas licences un atļaujas darbībām ar radioaktīvām vielām un citiem jonizējošā starojuma avotiem”. Grozījumi nodrošinās iespēju bez maksas importēt ārstniecības, izglītības un zinātnes iestāžu darbībā nepieciešamās radioaktīvās vielas.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimas grozījumu projektu likumā “Par nodokļiem un nodevām”. Likuma 10.pantu paredzēts papildināt ar šādiem vārdiem: “valsts nodeva par likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzētās speciālas atļaujas (licences) izsniegšanu preču un pakalpojumu importam un eksportam nedrīkst pārsniegt ar tās izsniegšanu saistītās aptuvenās izmaksas”.

Akceptēti noteikumi “Par akcīzes nodokļa deklarācijas veidlapām”. Noteikumi apstiprina trīs veidlapu paraugus — alkoholisko dzērienu, alus un tabakas, un tabakas izstrādājumu akcīzes nodokļa deklarācijas veidlapas.

Akceptēts Eiropas integrācijas biroja nolikums, kas nosaka, ka minētais birojs darbojas Ministru prezidenta pakļautībā, ir valsts civiliestāde, kuras uzdevums ir realizēt noteikto valsts iekšpolitiku integrācijai ES. Biroju vada direktors, kurš ir valsts civildienesta ierēdnis, kuru ieceļ un atbrīvo no amata Ministru prezidents.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā “Par pievienotās vērtības nodokli”. Grozījumi izstrādāti, lai harmonizētu likumu ar Eiropas Padomes direktīvām, likvidētu praksi, kad ar MK noteikumiem tiek paplašinātas likuma normas, un noteiktu pievienotās vērtības nodokļa nosacījumus īpašos līdz šim neminētos gadījumos.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas pārstāvjiem Ieguldījumu strīdu izšķiršanas centrā, padomnieku ekspertu grupā un Arbitru ekspertu grupā”. Par Latvijas Republikas pilnvaroto pārstāvi Ieguldījumu strīdu izšķiršanas centra administratīvajā padomē iecelts Latvijas Republikas finansu ministrs. Par pilnvarotā pārstāvja vietnieku iecelts Latvijas Republikas ekonomikas ministrs. Par Padomnieku ekspertu grupas locekļiem iecelti Eiropas integrācijas biroja direktors Jānis Vaivads un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras šķīrējtiesas priekšsēdētājs Ziedonis Ūdris, bet par Arbitru ekspertu grupas locekļiem — Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras šķīrējtiesas sekretārs Andris Auza un zvērinātais advokāts Filips Kļaviņš.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas pārstāvjiem Samierināšanas un arbitrāžas tiesā EDSA ietveros”. Par samierinātājiem iecelti Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesis Egils Levits un Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Eiropas Savienībā Juris Kanels. Par arbitru iecelts Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lietuvas Republikā Atis Sjanītis. Par arbitra vietnieku iecelts Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Itālijas Republikā Mārtiņš Perts.

Ministru kabinets akceptēja likumprojektu “Par valsts budžetu 1998. gadam”. Valsts budžeta ieņēmumi plānoti 1 211 442 203 latu. Valsts budžeta izdevumi, ieskaitot tīros aizdevumus, paredzēti 1 248 353 441 lats. Plānots noteikt maksimālo valdības parādu 550 300 000 latu un valdības rīcības pieļaujamās robežas valdības saistību izpildei neparedzētu apstākļu gadījumā 3 800 000 latu. 1998. gadā plānots valdības garantijas vai galvojumi 67 030 000 latu. Pašvaldību aizņēmumu un garantiju saistībai kopējai pieļaujamais palielinājums plānots 38 000 000 latu. Finansu ministrijai uzdots tehniski precizēt likumprojektu, iestrādājot MK sēdē nolemtos precizējumus un iesniegt precizēto likumprojektu “Par valsts budžetu 1998. gadam” Saeimā līdz šā gada 1. oktobrim.

Akceptēts likumprojekts “Par akcīzes nodokli naftas produktiem” un grozījumu projekti likumos “Par akcīzes nodokli” un “Par nodokļiem un nodevām”. Paredzams, ka naftas produktiem nodokli aprēķinās latos pēc šādas likmes: svinu nesaturošam benzīnam, tā aizstājējproduktiem un komponentiem par 1000 litriem — 200; svinu saturošam benzīnam, tā aizstājējproduktiem un komponentiem par 1000 litriem — 230; petrolejai, tās aizstājējproduktiem un komponentiem par 1000 litriem — 170; dīzeļdegvielai, tās aizstājējproduktiem un komponentiem par 1000 litriem — 170; degvieleļļai, tās aizstājējproduktiem un komponentiem par 1000 kg — 170 un naftas gāzei un pārējiem gāzveida ogļūdeņražiem, izņemot dabasgāzi, par 1000 kg — 70. Naftas produktiem, kurus lieto kā kurināmo siltuma ieguvei, elektroenerģijas ražošanai vai siltuma ieguvei produkcijas tehnoloģijas procesā, nodokli paredzēts aprēķināt pēc šādām likmēm: petrolejai, tās aizstājējproduktiem un komponentiem par 1000 litriem — 13 latu; dīzeļdegvielai (gāzeļļai), tās aizstājējproduktiem un komponentiem par 1000 litriem — 13 latu un degvieleļlai, tās aizstājējproduktiem un komponentiem par 1000kg — 10 latu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!