• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Krievu pilsoņu partija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.1997., Nr. 232/235 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44927

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas politiskās organizācijas

Vēl šajā numurā

19.09.1997., Nr. 232/235

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Krievu pilsoņu partija

Valsts reģistra Nr. PO-046 Reģ. 05.01.1995.

Statūti

Pieņemti LKPP kongresā

1994.gada 4.decembrī

Vispārējie principi

1.1. Latvijas Krievu pilsoņu partija ir Latvijas Republikas pilsoņu un pastāvīgo iedzīvotāju brīvprātīga apvienība, kuru vieno politisks mērķis nostiprināt Latvijas Republiku kā neatkarīgu un demokrātisku valsti. Aktīva līdzdalība LKPP struktūrās minētajai iedzīvotāju grupai dod iespēju reāli izteikt savas politiskās vēlmes un prasības, piedaloties valsts varas institūciju darbā. Reāli ietekmēt valsts varas struktūru darbību, vienlaikus uzņemoties pilnīgu politisku atbildību par pieņemtajiem lēmumiem un likumiem, pēc LKPP deputātu ievēlēšanas Saeimā un vietējās pašvaldības orgānos.

1.1.2. Latvijas Krievu pilsoņu partijas rīcības programmu izstrādā LR pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kuri atbalsta partijas izvirzītos mērķus. Partijas programmatiskā pamatnostādne nav pieskaņot sev cilvēku — suverēnu individualitāti, kurš savas patstāvīgās darba un dzīves ritumā veido neatkarīgu personīgās dzīves uzvedības modeli atbilstošu LR interesēm nemitīgi mainīgajā pasaulē, kurš vienlaikus neiziet no LKPP Statūtu un LR likumdošanas noteiktajām normām, neaizskar pārējo Latvijas tautu nacionālo un reliģisko pašcieņu.

Partija uzskata, ka vienreizēji unikāla un neatkārtojama ir jebkura dzīves vieta, īpaši lauku rajonos. Tālab LKPP programma visiem partijas biedriem, atbalsta grupām un novadniecībām īpaši akcentē nepieciešamību savā darbībā ievērot to reģionu īpatnības, kuros viņi dzīvo.

LKPP mērķi

1.2. Galvenais LKPP darbības mērķis ir neatkarīgas Latvijas Republikas kā demokrātiskas, parlamentāras valsts nostiprināšana, kura garantē latviešu tautas kā nācijas izdzīvošanu un kurā latviešu valoda ir valsts valoda. LKPP Programmas izpilde nodrošinās nacionālo un starpnacionālo saskaņu starp dažādajām etniskajām grupām, kuras dzīvo Latvijā, ļaus sasniegt politisko un ekonomisko stabilitāti, kas savukārt garantēs visu iedzīvotāju slāņu īpašuma un kapitāla saglabāšanu, radīs labvēlīgus apstākļus visām Latvijas nacionālajām minoritātēm, to kultūras un tradīciju uzplaukumam, valodu saglabāšanai.

LKPP uzdevumi

1.3.1. Meklēt kopsaucēju, kas vieno latviešus, krievus un pārējās nacionālās grupas. Visu to īstenot, ceļot Latvijas valsts, latviešu, visu tās pilsoņu un iedzīvotāju autoritāti. Izskaidrot ikvienam, ka tikai Latvijas kā demokrātiskas valsts autoritāte var sniegt nākotnes garantijas visiem Latvijas iedzīvotājiem.

1.3.2. Izvirzīt Saeimā un vietējo pašvaldību institūcijās kandidātus, kuri ir spējīgi ne tikai likumdošanas ceļā aizstāvēt tautas intereses, bet var nodrošināt darba un kapitāla, darba devēja un darba ņēmēju interešu vienotību, izslēdzot antagoniskumu un šķirisko dalījumu.

1.3.3. Iesaistīt jaunatni sabiedriskajā darbībā, kultūras un saimnieciskajā darbībā. Veidot LKPP atbalsta grupas pēc novadniecības principa LR pilsētās un ciemos.

1.3.4. LKPP uzmanības smagumpunkts ir pievērsts izglītībai. Mūsu uzdevums — piedalīties izglītības programmu izstrādē, izteikt savus priekšlikumus Latvijas krievu pilsoņu izglītības jomā. Darīt visu latviešu valodas kā ikdienā lietojamās valodas autoritātes celšanai. Izglītības procesā ir pieļaujama tikai LR izdotu mācību līdzekļu izmantošana.

1.3.5. LKPP darbojas visā Latvijas teritorijā.

1.3.6. LKPP vadošās struktūras atrodas Rīgā un republikas rajonu centros.

1.3.7. LKPP ir sava simbolika, kuru apstiprina partijas kongress.

LKPP biedri

2.1. Par LKPP biedriem var būt LR pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji no 18 gadiem, neatkarīgi no dzimuma un reliģiskās pārliecības, kuri ir gatavi īstenot LKPP Programmu, Statūtus un partijas kongresu lēmumus dzīvē.

2.2. Par LKPP biedriem nevar kļūt:

a) ārvalstu pilsoņi;

b) citu politisko partiju biedri;

c) no citām partijām izstājušies biedri, kuri nav īstenojuši šo partiju programmatiskās nostādnes un mērķus.

2.3. LKPP atbalstam ir veicināma novadniecību, jaunatnes apvienību un aģitācijas komiteju izveidošana.

2.4. Uzņemšana partijā ir individuāla pēc vismaz viena LKPP biedra rekomendācijas.

LKPP biedra pienākumi

3.1. Īstenot dzīvē LKPP Statūtus un lēmumus, kurus pieņem partijas vadošie orgāni.

3.2. Augšminētos lēmumus partijas biedrs var neizpildīt, tikai reliģiskās pārliecības apsvērumu vadīts.

3.3. Partijas biedra pienākums ir maksāt biedra naudu un pierādīt līdzpilsoņiem LKPP finansiāla atbalsta, kā partijas, kura stabilizē iekšpolitisko situāciju Latvijā un garantē īpašuma tiesības — no viensētām līdz rūpnīcām, nepieciešamību.

LKPP biedra tiesības

4.1. Piedalīties LKPP darbā, iepazīties ar visiem partijas dokumentiem.

4.2. LKPP biedrs var tikt ievēlēts jebkurā vadošā partijas orgānā pēc piecu gadu stāža LKPP.

4.3. LKPP biedram ir tiesības izstāties no partijas, nemotivējot izstāšanās iemeslu, uz rakstiska iesnieguma pamata.

4.4. LKPP biedrs var tikt izslēgts no partijas Statūtu vai LR valsts likumu pārkāpšanas gadījumā individuālā kārtībā.

LKPP vadošie orgāni

5.1. LKPP augstākais orgāns ir partijas kongress, kurš tiek sasaukts reizi piecos gados, apstiprina partijas Statūtus, iekļauj tajos izmaiņas, nosaka partijas stratēģisko politiku.

5.2. Kongress ievēlē LKPP ģenerālo sekretāru (obligāts nosacījums — ģenerālā sekretāra amata kandidātam ir jābūt LR pilsonim) uz pieciem gadiem. Ģenerālais sekretārs ne pirms, ne pēc ievēlēšanas amatā nedrīkt būt Saeimas deputāts. Ģenerālā sekretāra amatā atrašanās laiks nav ierobežots. Ģenerālais sekretārs vada partijas biroja darbu personīgi vai ar sekretariāta starpniecību.

5.3. Kongress ievēlē partijas centrālo komiteju, partijas biroju, revīzijas komisiju partijas dibināšanas kongresā. Izskata šo orgānu atskaites un sniedz viņu darbības novērtējumu.

5.4. LKPP centrālā komiteja izstrādā partijas stratēģisko programmu, veido novadniecības, partijas atbalsta grupas, jaunatnes klubus utt. CK sēdes notiek ne retāk kā divreiz gadā.

5.5. Kongresu starplaikos ik gadus tiek sasauktas LKPP konferences, kuras apstiprina partijas budžetu un risina partijas pašreizējo politisko uzdevumu jautājumus. Lēmumu par partijas konferences sasaukšanu un tās dienas kārtību nosaka LKPP birojs.

5.6. Ģenerālā sekretāra vadībā un uzdevumā tiek izveidotas reliģiskās, politiskās, ekonomiskās padomes (iespējama arī citu padomju izveidošana atbilstoši konkrētajai sabiedriski politiskajai situācijai). Padomju locekļi un vadītāji var nebūt LKPP biedri.

5.7. Visi LKPP rajonu nodaļu vadītāji automātiski tiek iekļauti LKPP biroja sastāvā.

5.8. LKPP birojs ievēlē partijas priekšsēdētāju un nosaka viņa pienākumu loku. Partijas birojs risina jautājumu par sekretariāta skaitlisko sastāvu un nosaka tā pienākumu loku. Partijas birojs nosaka partijas organizatorisko struktūru štatu sarakstus un rekomendē ģenerālajam sekretāram šo amatu izpildītāju kandidātus.

5.9. Visi lēmumi tiek pieņemti ar viekāršu balsu vairākumu atklātā balsošanā.

5.10. Birojs ir LKPP darba orgāns kongresu starplaikā. Birojs ar balsu vairākumu pieņem lēmumu par LKPP ārkārtēja kongresa sasaukšanu un apstiprina tā darba kārtību.

5.11. Birojs vada LKPP ikdienas darbu atbilstoši Statūtiem un partijas Programmai, īsteno partijas lēmumus un programmatiskās izstrādnes.

5.12. LKPP birojs pieņem lēmumus par koalīcijas attiecību nodibināšanu tikai ar politiskajām partijām, kuru nostādnes nav pretrunā ar LKPP vēlētāju interesēm.

5.13. Biroja sēdes noteik reizi mēnesī, to darba kārtību apstiprina LKPP ģenerālais sekretārs. Biroja sēdes vada LKPP ģenerālais sekretārs vai priekšsēdētājs, nepieciešamības gadījumā augšminētās personas vai pilnvarot sēdes vadītāja pienākumus izpildīt vienu no biroja locekļiem. Ārkārtējas nepieciešamības gadījumos biroja sēžu skaits nav ierobežots.

5.14. Kandidātus Saeimas deputātu amatiem izvirza LKPP reģionālās organizācijas, kuras izvēlētos kandidātus stāda priekšā LKPP ģenerālajam sekretāram, kurš savukārt stāda viņus priekšā apstiprināšanai partijas birojā un centrālajā komitejā.

Par Saeimas deputātu kandidātiem ieteicams izvirzīt LKPP ierindas biedrus. Saeimas deputāti no LKPP savu pilnvaru laikā ir partijas centrālās komitejas locekļi un savā parlamentārajā darbībā vadās no LKPP CK izstrādātajām programmatiskajām nostādnēm. Saeimas deputāti no LKPP ietilpst Augstākajā politiskajā padomē, kura darbojas ģenerālā sekretāra vadībā.

5.15. Kongress ievēlē revīzijas komisiju trīs cilvēku sastāvā, kuri izvēlē priekšsēdētāju no sava vidus.

LKPP īpašumi un finansiālā darbība

6.1. LKPP var piederēt partijas darbībai nepieciešamais nekustamais īpašums.

6.2. LKPP finansu līdzekļi veidojas no:

a) biedru naudas iemaksām;

b) ieņēmumiem, kurus dod likumīgi atļauta darbība;

c) ieņēmumiem no lekcijām, koncertiem, kultūras pasākumiem;

d) ziedojumiem, dāvanām;

e) ieņēmumiem no izdevējdarbības.

6.3. Partijas līdzekļi tiek izlietoti tikai partijas vajadzībām atbilstoši LKPP biroja apstiprinātajām izdevumu tāmēm.

LKPP darbības pārtraukšana

7.1. LKPP pārtrauc savu darbību:

a) atbilstoši LKPP kongresa lēmumam, ja par to nobalso ne mazāk kā divas trešdaļas deputātu;

b) Latvijas Republikas likumdošanā paredzētajos gadījumos.

7.2. LKPP darbības pārtraukšanas gadījumā lēmumu par partijas līdzekļu izlietošanu pieņem kongress.

LKPP ģenerālsekretārs: Vladimirs Soročins

LKPP biroja loceklis: Svjatoslavs Pakorovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!