• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Ministru prezidenta. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.1997., Nr. 232/235 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44942

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.270

Grozījumi Ministru prezidenta 1997.gada 26.maija rīkojumā nr.149 "Par darba grupu īpašuma sākumdeklarēšanas principa un tā īstenošanas mehānisma izstrādāšanai"

Vēl šajā numurā

19.09.1997., Nr. 232/235

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

diplomātija

Pie Ministru prezidenta

— Itālijas vēstnieks

Vakar, 18.septembrī, pie Ministru prezidenta vizītē ieradās Itālijas Republikas vēstnieks Latvijā Alesandro Pjetromarki (Alessandro Pietromarchi) un Itālijas uzņēmēju delegācija. Viesi iepazīstināja Ministru prezidentu ar savu projektu izveidot itāļu modes centru Latvijā. Itāļu biznesmeņi jau ir iegādājušies īpašumā namu K.Barona ielā 2, ko plāno viena gada laikā restaurēt. Tiks izveidots konsorcijs, kurā ietilps 10 itāļu sabiedrības. Šajā centrā būs izvietots restorāns un veikalu komplekss, kur tirgos apģērbus, apavus, kosmētiku un parfimēriju, notiks arī regulāras modes skates. Tālākā nākotnē paredzēts, ka šis apjomīgais komplekss kļūs par itāļu modes centru Baltijā, Baltkrievijā un Krievijā.

Pēc sarunas Ministru prezidents izteica atbalstu šim projektam un aicināja Itālijas biznesmeņus uz aktīvu darbību Latvijā.

Valdības preses departaments

Pie årlietu ministra

— Ukrainas vēstnieks

Vakar, 18.septembrī, ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Ukrainas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Viktoru Mihailovski.

Sarunas dalībnieki pārrunāja aktuālus divpusējo attiecību jautājumus un abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās. V.Birkavs informēja Ukrainas vēstnieku par savu vizīti CEITA samitā Slovēnijā 12. un 13. septembrī.

V.Mihailovskis iesniedza Ukrainas ārlietu ministra Genādija Udovenko ielūgumu V.Birkavam piedalīties Melnās jūras ekonomiskās sadarbības valstu 10. sanāksmē, kas notiks no 22. līdz 24.oktobrim Kijevā.

Sarunas gaitā puses apsprieda Ukrainas un Eiropas Savienības attiecības, kā veiksmīgu sadarbības piemēru minot regulārās Ukrainas un ES augsta līmeņa tikšanās.

Ukrainas ārlietu ministrs G.Udovenko ir ANO Ģenerālās asamblejas 52. sesijas prezidents. V.Birkavs uz Ņujorku dosies 20.septembrī.

— Francijas vēstnieks

Vakar, 18.septembrī, ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Bernāru Ponsē ( Bernard Poncet ).

V.Birkavs augstu novērtēja faktu, ka Francija izrāda arvien lielāku ieinteresētību par Baltijas jūras reģiona jautājumiem, norādot uz Francijas pārstāvja dalību Baltijas jūras valstu padomes konferencē šī gada jūlijā Rīgā. V.Birkavs un B.Ponsē lietišķi pārrunāja iespējas attīstīt sadarbību starp Latviju un Franciju, abu valstu Ārlietu ministrijas ieskaitot. Sarunas dalībnieki pauda gandarījumu par arvien intesīvāku kontaktu attīstību starp Latviju un Franciju, minot gaidāmo Francijas Eiropas lietu ministra Pjera Moskovisi ( Pierre Moscovici ) vizīti Latvijā, kā arī neseno ĀM valsts sekretāra Māra Riekstiņa Francijas apmeklējumu, puses vienojās paplašināt sadarbību politiskajā un drošības jomā, kā arī iekšlietu un tieslietu jautājumos. V.Birkavs un B.Ponsē apmainījās viedokļiem par iespējām noslēgt līgumu par bezvīzu režīmu, kā arī par nelegālo imigrantu atpakaļuzņemšanu.

V.Birkavs un B.Ponsē apsprieda ES paplašināšanās gaitu, kā arī gaidāmās ES Luksemburgas galotņu konferences ietekmi uz procesiem Baltijas reģionā.

— Baltkrievijas vēstnieks

Vakar, 18.septembrī, atvadu vizītē pie ārlietu ministra Valda Birkava bija ieradies Baltkrievijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Valentīns Veļičko.

Sarunas sākumā ārlietu ministrs pateicās Baltkrievijas Republikas vēstniekam par pozitīvo sadarbību vairāk nekā četru gadu garumā. To apliecina notikušās vizītes, divpusējās tikšanās, parakstītie 17 starpvalstu līgumi un ieplānotie 15 līguma projekti. V.Birkavs norādīja, ka viens no Latvijas ārpolitikas uzdevumiem ir labu kaimiņattiecību veidošana ar kaimiņvalstīm, un aplieināja gatavību turpināt sadarbību ar Baltkrieviju. Latvijas puse pozitīvi vērtē Latvijas un Baltkrievijas demarkācijas komisijas darbu kā labu pamatu abu valstu konstruktīvai sadarbībai.

Baltkrievijas vēstnieks V.Veļičko kā veiksmīgu divpusējo attiecību attīstības aspektu minēja ekonomiskās sadarbības izaugsmi 1997.gadā. Tirdzniecības apjoms salīdzinājumā ar 1996.gadu ir palielinājies gandrīz divkārt.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!