• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 22. septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.1997., Nr. 236/241 https://www.vestnesis.lv/ta/id/44988

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par policijas tālāku profesionalizāciju Par Rīgas nākotni un astoņsimtgadi

Vēl šajā numurā

23.09.1997., Nr. 236/241

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta Komitejas 22.septembra sēdē

Akceptēja noteikumu projektu “Par darba samaksu Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem”. Noteikumi noteiks Iekšlietu ministrijas iestāžu amatu kvalifikācijas kategorijas un darbinieku mēnešalgas. Paredzēts amatu un profesiju sadalījums pēc kvalifikācijas kategorijām un piemaksa par speciālajām dienesta pakāpēm.

Akceptēts grozījumu projekts Latvijas Darba likuma kodeksā. Grozījumi definē jēdzienu “darba samaksa”.

Akceptēts “Valsts būvinspekcijas nolikuma” projekts. Valsts būvinspekcija būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai pakļauta valsts civiliestāde, kas veiks būvniecības valsts kontroli un būvniecības valsts ekspertīzi.

Komiteja akceptēja grozījumus “Noteikumos par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu”. Grozījumi precizēs vairākus noteikumos minētus jēdzienus un noteiks valsts nodevu par preču izvešanas vai tranzīta fakta apstiprinājumu.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu noteikumus “Par iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumiem invalīdiem, politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem”. Grozījumi paredz saskaņā ar 1992.gada Ministru padomes lēmumu nr.365 “Par politiski represētā apliecību” izsniegto apliecību darbības pagarināšanu līdz 1998.gada 31.martam.

Akceptēts Militārpersonu izdienas pensijas likumprojekts. Likums attieksies uz Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo militāro struktūrvienību aktīvā militārā dienesta virsniekiem un virsdienesta karavīriem un ierindas zemessargiem, kā arī personām, kas dienējušas Latvijas armijā no 1918.gada 18.novembra līdz 1940.gada 21.jūlijam. Šī likuma uzdevums būs nodrošināt militārpersonām normatīvajos aktos, kas regulē Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo militāro struktūrvienību darbību, noteiktās tiesības uz izdienas pensiju un reglamentēt kārtību, kādā izdienas pensija tiek piešķirta, aprēķināta un izmaksāta.

Komiteja akceptēja rīkojuma projektus “Par Latvijas Valsts zemkopības zinātniskās pētniecības institūta “Agra” reorganizāciju”, “Par Latvijas Valsts lopkopības un veterinārijas zinātniskās pētniecības institūta “Sigra” reorganizāciju”, “Par Latvijas Valsts lauksaimniecības mehanizācijas un enerģētikas zinātniskās pētniecības institūta reorganizāciju” un “Par Latvijas Valsts zinātniskās pētniecības institūta “Lauksaimniecības polimēri un ūdenssaimniecība” reorganizāciju”. Rīkojumu projekti izstrādāti, pamatojoties uz noslēgtajiem integrācijas līmeņiem starp Latvijas Lauksaimniecības universitāti un attiecīgajiem institūtiem.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!