• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas 6. saeimas 1997. gada Rudens sesija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.09.1997., Nr. 242/245 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45060

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 1997. gada 18. septembra sēdē

Vēl šajā numurā

24.09.1997., Nr. 242/245

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas 6. Saeimas 1997. gada Rudens sesija

3. burtnīca

15. septembris — 23. septembris

Saeimas Prezidija 1997. gada 15. septembra sēdē

1. Sēdē izskatīja Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Eiropas Investīciju bankas pamatlīgumu”, par kuru Prezidijs līdz ar savu atzinumu par tā tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai 1997.gada 18.septembra sēdes darba kārtību.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai 1997.gada 18.septembra sēdes (no pulksten 17.30 līdz 19.00) darba kārtību.

4. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka Azerbaidžānas parlaments nodibinājis Azerbaidžānas Republikas un Baltijas valstu parlamentu sadarbības grupu.

5. Pieņēma zināšanai frakciju izvirzītās kandidatūras darbam parlamentārajā izmeklēšanas komisijā, kas noskaidros “Latvenergo”, “Bankas Baltija” un Lihtenšteinas firmu cesijas līguma rezultātā zaudēto trīs miljonu lietu.

Saeimas lēmuma projekts par minētās komisijas ievēlēšanu iekļauts Saeimas 1997.gada 18.septembra sēdes darba kārtībā.

6. Prezidijs izskatīja Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likuma 41.pantu deputāta O.Dunkera vietā stājas nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta Uldis Veldre, kā arī minētā deputāta kandidāta iesniegumu, kurā viņš piekrīt pildīt 6. Saeimas deputāta pienākumus.

Prezidijs nolēma nosūtīt šos dokumentus Mandātu un iesniegumu komisijai un lūgt, lai minētā komisija sagatavo izskatīšanai Saeimas sēdē Saeimas lēmuma projektu par Ulda Veldres mandāta apstiprināšanu.

7. Pieņēma zināšanai Imanta Daudiša iesniegumu, kurā viņš lūdz atbrīvot viņu no Saeimas sekretāra pienākumiem sakarā ar iecelšanu par Latvijas Republikas vēstnieku Krievijas Federācijā.

Jautājums par Saeimas sekretāra ievēlēšanu iekļauts Saeimas 1997. gada 18.septembra sēdes darba kārtībā.

8. Pieņēma zināšanai Imanta Daudiša iesniegumu par to, ka viņš noliek 6. Saeimas deputāta mandātu.

9. Izskatīja frakcijas “Latvijai” priekšsēdētāja O.Kostandas iesniegumu par frakcijas deputātu izvietojumu Sarkanajā zālē.

Prezidijs uzdeva Saeimas Kancelejas direktora vietniekam G.Beņķim atrisināt minēto jautājumu.

10. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: A.Čepānim (Saeimas 10.septembra ārkārtas sēdē); E.Inkēnam (Saeimas 10.septembra ārkārtas sēdē un 11.septembra sēdes daļā); A.Kreitusam (Saeimas 11.septembra sēdes daļā); O.Kostandam (Saeimas 10. septembra ārkārtas sēdē); J.Mauliņam (Saeimas 10.septembra ārkārtas sēdē); D.Turlajam (Saeimas sēdēs laikā no 11.septembra līdz 14.septembrim); R.Zīlem (Saeimas 28.augusta ārkārtas sesijas sēdes daļā).

11. Piešķīra komandējumus:

1) Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam J.Sinkam, delegācijas locekļiem V.Bokam un A.Lambergam un delegācijas sekretārei I.Podgaiskai laikā no 1997.gada 19.septembra līdz 26.septembrim uz Eiropas Padomes Parlamentu asamblejas 1997. gada sesijas ceturto daļu Strasbūrā (Francija);

2) Eiropas lietu komisijas konsultantam I.Solimam laikā no 1997. gada 27.septembra līdz 2.oktobrim uz semināru Briselē (Beļģija).

12. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) Baltijas asamblejas locekļa I.Bišera pārskatu par piedalīšanos Baltijas asamblejas komiteju sēdēs Nēringā (Lietuva) 1997.gada 4.—6.septembrī;

2) Mandātu un iesniegumu komisijas konsultantes E.Alksnes pārskatu par piedalīšanos Baltijas asamblejas komiteju sēdēs Nēringā (Lietuva) 1997.gada 4.—6.septembrī;

3) Saeimas priekšsēdētāja A.Čepāņa pārskatu par piedalīšanos Ziemeļvalstu un Baltijas valstu parlamentu vadītāju kopīgajā sēdē Karlskrūnā (Zviedrija) 1997.gada 4.—6.septembrī.

13. Prezidijs nolēma atbalstīt Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja A.Panteļējeva un Latvijas un Uzbekistānas parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāja J.Urbanoviča komandējumu uz EDSO un Olij Mažlisa organizēto semināru Taškentā (Uzbekistāna) laikā no 1997.gada 23.septembra līdz 26.septembrim.

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!