• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par daudzpusīgu un dziļu juristu profesionālo izglītību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.1997., Nr. 246/247 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vēlreiz - par pasažieru pārvadājumu politiku Latvijā

Vēl šajā numurā

25.09.1997., Nr. 246/247

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par daudzpusīgu un dziļu juristu profesionālo izglītību

Vakar, 24.septembrī, žurnālistu namā sākās četru dienu starptautiska konference tieslietu studentiem, ko rīko Latvijas tiesību studējošo asociācija (TieSA). Šī ir pirmā šāda konference par tematu “Kāpēc juristam jāzina psiholoģija?” Tajā piedalās aptuveni simt dalībnieku, to skaitā no vairākām ārvalstīm.

TieSA tika nodibināta 1996.gada martā. Tās oficiālie dibinātāji bija 11 studenti no Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes. Asociācijas izveidē nozīmīgu ieguldījumu deva Latvijas Policijas akadēmijas studenti. Par šīs asociācijas godabiedru ievēlēja ASV advokātu Timotiju Rodžeru (3.attēlā), kas 1995./96.gadā strādāja Latvijā ABA/CEELI programmas ietvaros. Pateicoties viņa iniciatīvai, neatlaidībai un pūlēm, tika nodibināta Latvijas tiesību studējošo asociācija. TieSA mērķis ir apvienot Latvijas tiesību studējošos un jaunos juristus aktīvai sabiedriskai darbībai un rast viņiem iespēju pilnveidot un padziļināt teorētiskās un praktiskās zināšanas jurisprudencē, kā arī veidot un nostiprināt savstarpējo sadarbību un personiskos kontaktus, tādējādi sagatavojot viņus profesionālajai darbībai.

Atklājot konferenci, TieSAs prezidente Andra Avotiņa (1.attēlā pa labi) īsumā iepazīstināja ar asociācijas paveikto un tuvākajām iecerēm. Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (1.attēlā pa kreisi) savā ievadrunā izteica gandarījumu par topošo juristu aktivitātēm un tematu, ka ļoti svarīgs arī juristu darbā.

—Domāju, ka šīs konferences augļi būs redzami jau tuvākajā nākotnē,— novēlot konference radošu darbu, teica tieslietu ministrs.

Pirmajā dienā viesis no ASV — advokāts Timotijs Rodžers — nolasīja lekciju par tiesas prāvas psiholoģiskajiem aspektiem, bet viņa kolēģis — ABA/CEELI speciālists ķīlas likuma jautājumos — Maikls Konkanons (2.attēlā) — “Jaunās un vecās juristu paaudzes psiholoģiskās pretrunas Austrumeiropā”.

Šodien paredzēta bijušā premjerministra Māra Gaiļa lekcija “Saskarsme un komunikācijas publiskajā sfērā”, prof., habil. hist. Ilgas Apines — “Nacionālo grupu saskarsme”, tiesu ekspertes psiholoģes Ilzes Veitneres lekcija “Tiesu psiholoģiskā ekzpertīze un tās vieta izmeklēšanas procesā”, kā arī citi priekšlasījumi.

26. un 27.septembrī konferences dalībnieki varēs uzzinār par neirolingvistisko programmēšanu, videotreniņu, uzdot jautājumus un diskutēt par viņus interesējošiem tematiem saistībā ar konferences galveno saturu. Nobeigumā iecerēts arī atpūtas vakars.

Redakcijas rīcībā ir daļa konferencē nolasīto referātu, kas tiek gatavoti publicēšanai.

Rita Belousova,

“LV” nozares redaktore

Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!