• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 7.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.1997., Nr. 258/259 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45179

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 7.oktobra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

08.10.1997., Nr. 258/259

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 7.oktobra sēdē

Akceptēti “Noteikumi par Tukuma rajona Matkules pagasta un Zemītes pagasta apvienošanos ar Tukuma rajona Kandavas pilsētu ar lauku teritoriju”, kas paredz, ka Tukuma rajona Matkules pagasts un Zemītes pagasts tiek apvienots ar Tukuma rajona Kandavas pilsētu ar lauku teritoriju. Noteikts, ka Kandavas pilsētas ar lauku teritoriju domes pirmo sēdi sasauc pašvaldību lietu valsts ministrs ne vēlāk kā desmit dienu laikā pēc noteikumu stāšanās spēkā. Līdz ar jaunās domes pirmo sēdi izbeidzas Matkules pagasta padomes, Zemītes pagasta padomes un līdzšinējās Kandavas pilsētas ar lauku teritoriju domes pilnvaras.

Akceptēti grozījumi MK 1995.gada 8.augusta noteikumos nr.251 “Medību noteikumi”. Grozījumi padarīs iespējamu Latvijā iegūto vilku un lūšu medību trofeju izvešanu uz ārzemēm.

Akceptēti grozījumi MK 1996.gada 27.decembra rīkojumā nr.537 “Par Akcizēto preču padomi”, kas paredz izdarīt izmaiņas padomes sastāvā, nomainot līdzšinējos padomes locekļus Gunti Puķīti un Inesi Vaideri ar Ralfu Spādi, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Ārlietu nodaļas vadītāju, un Valdi Nagobadu, Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāru.

Akceptēts rīkojums “Par cirsmu fonda piešķiršanu”. Saskaņā ar likumu “Par valsts meža izmantošanu” piešķirt Cēsu 4.arodvidusskolai Cēsu Valsts virsmežniecības apstiprinātas tāmes ietvaros cirsmu fondu 500 m3 audzēkņu profesionālajai apmācībai.

Valdība akceptēja grozījumu projektu Latvijas Darba likumu kodeksā. Likumprojekta 103.pantā precīzāk izklāstīta vidējās izpeļņas aprēķināšanas kārtība, kā arī noteikts, kādas izmaksas ieskaitāmas mēneša izpeļņā. Grozījumi paredz: lai saskaņotu mēneša vidējās izpeļņas aprēķina periodu ar citos likumdošanas aktos noteikto, paredzēts mēneša vidējo izpeļņu aprēķināt no 6 kalendāra mēnešu (pašreiz ir divu) izpeļņas. Paredzams, ka, ja iepriekšējos sešos mēnešos nav bijusi izpeļņa (darba nespēja, bērna kopšana u.c.), mēneša vidējo izpeļņu aprēķinās no valsts noteiktās minimālās mēnešalgas kopsummas pēdējos sešos mēnešos.

Akceptēts rīkojums “Par valsts pilnvarnieku iecelšanu akciju sabiedrībā “Valsts robežbūve””. Par valsts pilnvarniekiem akciju sabiedrībā “Valsts robežbūve” tiek iecelti Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma departamenta priekšnieks Andris Grigulis; Ārlietu ministrijas speciālo uzdevumu vēstnieks Jānis Lovniks; Satiksmes ministrijas Stratēģiskās plānošanas departamenta vecākais referents Alfons Čupāns un Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors Andrejs Sončiks.

Akceptēti grozījumi MK noteikumos “Bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Valsts robežbūve” statūti”, kas nosaka, ka akcionāru pilnsapulces funkcijas veic četri valsts pilnvarnieki, kurus pēc ārlietu ministra, finansu ministra, iekšlietu ministra un satiksmes ministra ieteikuma ieceļ MK. Valsts kapitāla daļas turētājs saskaņā ar likumu “Par valsts un pašvaldību daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās” ar katru valsts pilnvarnieku noslēdz pilnvarojuma līgumu. Katram valsts pilnvarniekam ir 25% balsstiesību no kopējā balsu skaita.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus “Robežkontroles kārtība ostās”. Robežkontrole ostās notiek, ja kuģis ienāk ostā pēc LR valsts robežas šķērsošanas vai atstāj ostu, lai šķērsotu robežu. Šie noteikumi attiecas uz visiem kuģiem, izņemot karakuģus. Tie neattiecas uz kuģu reģistrācijas, drošības un citu līdzīgu dokumentu pārbaudes saturu un kārtību. Robežkontrole paredz robežsargu un muitas kontroli, kā arī medicīniski sanitāros pasākumus, veterināro un fitosanitāro kontroli un, ja nepieciešams, arī citu veidu kontroles, ja tādas noteiktas ar MK rīkojumu. Šo noteikumu prasības neierobežo robežkontroles dienestus pamatotu šaubu gadījumos likumu un citu normatīvo aktu ietvaros pieprasīt papildu informāciju vai arī veikt papildu pasākumus. Noteikumos ņemta vērā Starptautiskā konvencija par starptautiskās jūras satiksmes atvieglošanu (FAL konvencija), kā arī praktiskā pieredze gan Latvijas, gan ārvalstu ostās.

Akceptēts rīkojums “Par Eiropas konvenciju par informāciju par ārvalstu likumiem un tās papildu protokolu”. Konvencija paredz valstu apņemšanos savstarpēji sniegt informāciju par saviem likumiem un procesuālajām normām civilajās un komerciālajās jomās, kā arī par tiesu varas organizāciju. Papildu protokols paplašina konvencijas piemērošanas sfēru, attiecinot to arī uz informāciju par materiālo un procesuālo tiesību normām, kā arī uz tiesu varas organizāciju kriminālajā jomā, ieskaitot prokuratūras iestādes, kā arī uz likumiem, kas attiecas uz kriminālsankciju izpildi.

Valdība akceptēja rīkojumus: “Par Latvijas Valsts lopkopības un veterinārijas zinātniskās pētniecības institūta “Sigra” reorganizāciju”; “Par Latvijas Valsts zemkopības zinātniskās pētniecības institūta “Agra” reorganizāciju”; “Par Latvijas Valsts lauksaimniecības mehanizācijas un enerģētikas zinātniskās pētniecības institūta reorganizāciju” un “Par Latvijas Valsts zinātniskās pētniecības institūta “Lauksaimniecības polimēri un ūdensapgāde” reorganizāciju”. Rīkojums paredz minētos institūtus pievienot Latvijas Lauksaimniecības universitātei kā patstāvīgas struktūrvienības ar juridiskās personas statusu.

Ministru kabinets akceptēja “Pārtikas preču marķēšanas noteikumus”. Noteikumi nosaka prasības pārtikas preču marķējumā. Ja citos normatīvajos aktos atsevišķu pārtikas preču marķējumam ir noteiktas atšķirīgas prasības, piemēro attiecīgos normatīvos aktus. Konkrēti noteikts, kāda informācija jānorāda pārtikas preču marķējumā, kā arī informācijas norādīšanas vieta. Noteikumos ietvertas arī dažādas prasības pārtikas preču reklāmai. Noteikumi izstrādāti saskaņā ar ES direktīvu prasībām. Noteikumi stājas spēkā ar 1998.gada 1.jūliju.

Akceptēti “Tabakas un tabakas izstrādājumu aprites noteikumi”. Šie noteikumi nosaka vienotu kārtību, kādā veicama ar tabakas un tabakas izstrādājumiem saistīta uzņēmējdarbība, speciālo atļauju (licenču) izsniegšana un anulēšana, tabakas un tabakas izstrādājumu aprite, kā arī kontrolējama noteiktās kārtības ievērošana, lai nodrošinātu valsts ekonomisko un sociālo interešu aizsardzību. Līdz 1997.gada 31.decembrim valsts nodevas likmes par licences saņemšanu ir šādas: tabakas izstrādājumu izgatavošanai un realizācijai — Ls 1500; tabakas izstrādājumu ievešanai (importam) un realizācijai — Ls 500; tabakas izstrādājumu vairumtirdzniecībai (par katru tirdzniecības vietu) — Ls 50. Par spēku zaudējušiem atzīstami MK 1995.gada 30.maija noteikumi nr.143 “Tabakas izstrādājumu marķēšanas, pārvadāšanas, uzglabāšanas un realizācijas noteikumi” un grozījumi tajos.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!