• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sludinājumi, paziņojumi, reklāma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.1997., Nr. 265/267 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45340

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 15.10.1997.

Laidiena Nr. 268/269, OP 1997/268/269

Vēl šajā numurā

14.10.1997., Nr. 265/267

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

SLUDINĀJUMI, PAZIŅOJUMI, REKLĀMA

Zvērinātu revidentu kvalifikācijas eksāmeni

Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija līdz šā gada 15. oktobrim pieņem pieteikumus no Zvērinātu revidentu pretendentiem kvalifikācijas eksāmenu kārtošanai.

Eksāmenu datumi: Konsultācija Eksāmens

Finansu pārskatu revīzija 31.10.97. 01.11.97.

Nodokļi un nodevas 07.11.97. 08.11.97.

Finansu grāmatvedība 14.11.97. 15.11.97.

Uzņēmējdarbības tiesības 21.11.97. 22.11.97.

Zvērinātu revidentu pretendenti eksaminācijas noteikumus un programmas var saņemt Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijā. Informāciju par eksāmenu norises vietu var saņemt pa tālruni 7243015.

Apstiprināti ar Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas valdes

1997. gada 6. februāra lēmumu Nr. 3.

Priekšsēdētāja S. Vilcāne

Zvērinātu revidentu sertificēšanas noteikumi

1. Zvērinātu revidentu sertificēšanas kārtība Latvijas Republikā pamatojas uz Latvijas likumdošanas par zvērinātiem revidentiem prasībām, Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas statūtiem un šiem sertificēšanas noteikumiem.

2. Atbilstoši Latvijas likumam "Par zvērinātiem revidentiem" par zvērinātiem revidentiem var būt rīcībspējīgas personas, kuras atbilst šādiem nosacījumiem:

ir sasniegušas 25 gadu vecumu,

ir ieguvušas augstāko ekonomisko izglītību vai augstāko izglītību citā specialitātē un nokārtojušas kvalifikācijas eksāmenu ekonomikas pamatos,

ir nokārtojušas Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas kvalifikācijas eksāmenus,

tām ir Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas atzīta vismaz triju gadu pieredze revīzijas darbā,

ir saņēmušas sertifikātu saskaņā ar Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas noteiktajām prasībām,

tām ir nevainojama reputācija.

3. Zvērinātu revidentu sertificēšana iekļauj:

zvērināta revidenta pretendentu dokumentu, kas iesniegti sertifikāta iegūšanai, atbilstības likuma prasībām pārbaudi un pretendentu pielaišanu pie kvalifikācijas eksāmeniem,

kvalifikācijas eksāmenu nolikušo personu dokumentu par trīs gadu pieredzi revīzijas darbā pārbaudi,

zvērināta revidenta sertifikāta izsniegšanu,

zvērināta revidenta sertifikāta darbības apturēšanu uz noteiktu laiku,

zvērināta revidenta sertifikāta anulēšanu.

4. Lai tiktu pielaists pie zvērināta revidenta kvalifikācijas eksāmenu kārtošanas, zvērināta revidenta pretendents iesniedz Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas sertificēšanas komitejai šādus dokumentus:

noteikta parauga pieteikumu kvalifikācijas eksāmenu kārtošanai,

izglītības un profesionālās darbības aprakstu,

izglītības dokumentu (diplomu) norakstu(s) un uzrāda personīgi to oriģinālus,

izrakstu no darba grāmatiņas vai citus darba stāžu apliecinošus dokumentus,

deklarāciju par to, ka nav pakļauts likuma "Par zvērinātiem revidentiem" aizliegumu prasībām,

kvīts norakstu par pretendenta dokumentu kārtošanas un izskatīšanas maksas samaksu,

divas fotokartītes dokumentiem,

pasi uzrāda personīgi.

Ja pretendentam nav augstākās izglītības ekonomikā, viņš iesniedz augstākās ekonomiskās iestādes izdotu dokumentu par kvalifikācijas eksāmena nokārtošanu ekonomikas pamatos, kurā ir apliecinājums, ka pretendenta kvalifikācija atbilst augstākai izglītībai ekonomikā.

Iesniegto dokumentu atbilstību likumdošanas prasībām pārbauda Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas sertificēšanas komiteja un 1 mēneša laikā pieņem lēmumu par pretendenta pielaišanu vai nepielaišanu pie kvalifikācijas eksāmeniem. Netiek pielaisti pie kvalifikācijas eksāmenu kārtošanas pretendenti, kuri neatbilst likumdošanas par zvērinātiem revidentiem prasībām, ir iesnieguši ne visus nepieciešamos dokumentus, nav atbildējuši uz pieteikumā vai deklarācijā izvirzītiem jautājumiem. Sertificēšanas komiteja ir tiesīga pieprasīt no pretendenta papildu dokumentus, ja iesniegtie nedod iespēju pieņemt lēmumu.

Ja vienu no kvalifikācijas eksāmeniem pretendents kārtoja trīs reizes un nenokārtoja, tad viņš tiek pielaists vēlreiz pie eksāmenu kārtošanas tikai pēc pieciem gadiem, atkārtoti iesniedzot visus šajā punktā pieprasītos dokumentus.

Sertificēšanas komitejas lēmums glabājas pretendenta lietā. Tā noraksti tiek izsniegti eksaminācijas komitejai un (pēc pieprasījuma) pretendentam.

5. Lai tiktu atzīta kvalifikācijas eksāmenus nolikušo personu trīs gadu pieredze revīzijas darbā, pretendents iesniedz Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas sertificēšanas komitejai šādus dokumentus:

noteikta parauga pieteikumu par trīs gadu pieredzes revīzijas darbā atzīšanu un zvērināta revidenta sertifikāta izsniegšanu,

izrakstu no darba grāmatiņas,

Latvijas zvērinātu revidentu, kuru vadībā pretendents vismaz trīs gadus bija veicis revīzijas darbus, pretendenta raksturojumu ar slēdzienu, ka pretendenta pieredze ir pietiekama, lai viņš varētu patstāvīgi veikt gada pārskatu pārbaudes,

2 fotokartītes dokumentiem.

Trīs gadu pieredze revīzijas darbā jāiegūst pēc eksāmenu nokārtošanas, veicot galvenokārt uzņēmumu un koncernu gada pārskatu revīzijas zvērināta revidenta vadībā. Lēmumu par trīs gadu pieredzes revīzijas darbā atzīšanu vai neatzīšanu pieņem sertificēšanas komiteja. Ja iesniegtie dokumenti nedod iespēju pieņemt lēmumu, sertificēšanas komiteja ir tiesīga pieprasīt no pretendenta papildu dokumentus. Lēmums glabājas pretendenta lietā.

6. Ja pieredze revīzijas darbā tiek atzīta, Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas valde uz pretendenta iesnieguma par zvērināta revidenta sertifikāta izsniegšanu un pretendenta lietas dokumentu pamata pieņem lēmumu par zvērināta revidenta sertifikāta izsniegšanu pretendentam.

Zvērināta revidenta sertifikātu pretendentam izsniedz Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas priekšsēdētājs.

7. Lēmumu par zvērināta revidenta sertifikāta apturēšanu uz noteiktu laiku pieņem sertificēšanas komiteja uz jebkura no sekojošiem dokumentiem pamata:

zvērināta revidenta iesnieguma par profesionālās darbības pārtraukšanu uz laiku, ilgāku par vienu gadu, kurā norādīts iemesls, kāpēc zvērināts revidents nevarēs veikt profesionālo darbību (slimība, grūtniecība un dzemdības, bērna kopšana, darbs citā profesijā, citi iemesli),

ētikas komitejas lēmuma par zvērināta revidenta profesionālās darbības apturēšanu uz noteiktu laiku,

prokuratūras izziņas par krimināllietas ierosināšanu,

no reģistra saņemtās izziņas, ka zvērināts revidents ilgāk nekā pusgadu ir nokavējis Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas biedra naudas samaksas termiņu.

Zvērinātu revidentu saraksts, kuru sertifikāti ir apturēti, tiek publicēts avīzē "Latvijas Vēstnesis".

Lēmums par zvērināta revidenta sertifikāta apturēšanu glabājas zvērināta revidenta lietā.

8. Zvērināta revidenta sertifikāts tiek anulēts uz šādu dokumentu pamata:

ētikas komitejas lēmuma par sertifikāta anulēšanu,

tiesas lēmuma, ka zvērināts revidents ir izdarījis kriminālnoziegumu,

zvērināta revidenta lūguma anulēt sertifikātu sakarā ar to, ka viņš izbeidz zvērināta revidenta profesionālo darbību,

sertificēšanas komitejas lēmuma par to, ka zvērināts revidents bija iesniedzis sertificēšanas komitejai nepatiesas ziņas (viltotus dokumentus u.c.).

Lēmumu par sertifikāta anulēšanu pieņem sertificēšanas komiteja un apstiprina Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas valde. Lēmums par sertifikāta anulēšanu glabājas zvērināta revidenta lietā.

Zvērinātu revidentu saraksts, kuru sertifikāti ir anulēti, tiek publicēts avīzē "Latvijas Vēstnesis".

9. Gadījumā, ja zvērināts revidents ir nozaudējis vai sabojājis vai citādi zaudējis sertifikātu, par to rakstiski jāinformē asociācija, norādot nozaudēšanas apstākļus. Sertifikāts tiek atjaunots ar jaunu kārtas numuru par samaksu. Par zaudējuma faktu tiek publicēta informācija laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

10. Jautājumus par ārvalstīs izdotā auditora sertifikāta pielīdzināšanu Latvijas Republikas zvērināta revidenta sertifikātam, kā arī par ārvalstu revidentu firmās iegūtās pieredzes pielīdzināšanu Latvijā iegūtai pieredzei izlemj Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas valde.

11. Zvērinātu revidentu lietu glabāšanas laiks ir 75 gadi, un zvērinātu revidentu pretendentu lietu glabāšanas laiks ir pieci gadi.

12. Zvērināta revidenta pretendents un zvērināts revidents sertificēšanas komitejas lēmumus var pārsūdzēt Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas valdei.

13. Sertificēšanas komiteja savu darbību veic atbilstoši Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas apstiprinātam sertificēšanas komitejas nolikumam.

Pārejas noteikumi:

1. Zvērinātu revidentu pretendentiem, kuri līdz 1996. gada 31. decembrim nokārtoja visus kvalifikācijas eksāmenus un kuriem Latvijas Republikas Grāmatvedības metodiskā padome piešķīra licenci zvērināta revidenta darbībai, izsniegt zvērināta revidenta sertifikātu.

2. Zvērinātu revidentu pretendentiem, kuri līdz 1996. gada 31. decembrim nokārtoja tikai daļu no kvalifikācijas eksāmeniem, jāiesniedz dokumenti sertifikāta iegūšanai atbilstoši šiem noteikumiem. Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas eksaminācijas komiteja pieņem lēmumus par līdz 1996. gada 31. decembrim nokārtoto eksāmenu atzīšanu par nokārtotiem atbilstoši Latvijas Zvērinātu revidentu asociācijas valdes apstiprinātiem zvērinātu revidentu eksaminēšanas noteikumiem.

Ziedojumu pārskati Sabiedriskā organizācija jaunatnes futbola centrs "RĪGA",

reģistrēta 1996.gada 16.janvārī (Nr.SP-0528),

1996.gadā saņēmusi ziedojumus:

SIA "Skonto FC" - Ls 24368

SIA "Gutta Ltd" - Ls 60

SIA "Kubs" - Ls 300

SIA "Rīgas Centaurs" - Ls 1950

Kopā saņemts Ls 26678

Saņemto ziedojumu izlietojums:

1. Sporta laukumu, telpu īre - Ls 3386

2. Sporta inventāra, tērpu, apavu iegāde - Ls 909

3. Mācību sporta darba izmaksas, tai skaitā piedalīšanās sacensībās Igaunijā, Ungārijā, republikā, bērnu futbola sporta svētku organizēšana, treniņnometnes Pabažos, Daugavpilī - Ls 7586

4. Sporta balvu iegāde - Ls 303

5. Darba samaksa personālam, treneriem - Ls 5393

6. Administrācijas izdevumi - Ls 294

7. Saimnieciskās darbības izdevumi - Ls 646

Kopā izlietoti Ls 18517

Atlikums uz 01.01.1997. Ls 8161

Direktors D.Gudermanis

Uzņēmumu darbības pārskati

Akciju sabiedrība "Latgales Finansu un investīciju kompānija"

Rēzeknē, Dārzu 18; reģ. Uzņēmumu reģistrā ar Nr.000314683

Bilance uz 1997. gada 1. jūliju

Aktīvs Ls Pasīvs Ls
Nemateriālie ieguldījumi 1060 Pašu kapitāls 86667
Pamatlīdzekļi 8984 Uzkrājumi paredz. nodokļiem 2836
Ilgtermiņa finansu ieguld. 298125 Īstermiņa parādi 893922
Debitori 47634
Vērtspapīru
un līdzdalība kapitālos 571490
Naudas līdzekļi 56132
Bilance 983425 Bilance 983425

Peļņas un zaudējumu aprēķins par 1997. gada 1. pusgadu

Ls
Neto apgrozījums 113050
Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas (102919)
Bruto peļņa vai zaudējumi 10131
Administrācijas izmaksas (23279)
Pārējie procentu ieņēmumi un tamlīdzīgi ieņēmumi 41875
Procentu maksājumi un tamlīdzīgas izmaksas 23194
Peļņa vai zaudējumi pirms ārkārtas posteņiem un nodokļiem 5533
Ārkārtas ieņēmumi 27947
Ārkārtas izmaksas (2034)
Ārkārtas peļņa vai zaudējumi pirms nodokļiem 25913
Tīrie ieņēmumi 31446

Valdes priekšsēdētājs A.Grišuļonoks

Revidenta atzinums

Es, zvērināts revidents Pēteris Rumaks, sertifikāts Nr.92, veicu a/s "Latgales Finansu un investīciju kompānija", Uzņēmumu reģistra numurs 000314683, finansu pārskata par 1997. gada pirmo pusgadu, kurš sastāv no bilances, peļņas un zaudējumu aprēķina, naudas plūsmas pārskata un pielikuma pārbaudi.

Pārbaude veikta saskaņā ar starptautiskajiem revīzijas standartiem, izejot no tā, ka par grāmatvedības uzskaiti un nodokļu maksāšanu viennozīmīgi atbildīga ir uzņēmuma vadība, un tādējādi tā iekļāva sevī izlases veida grāmatvedības dokumentu pārbaudes un citas revīzijas darbības, kuras esmu atzinis par nepieciešamām.

Pēc manām domām, šie finansiālie pārskati ticami un patiesi norāda uz a/s "Latgales Finansu un investīciju kompānija" finansiālo stāvokli uz 1997. gada 30. jūniju un uz šī pusgada darbības rezultātiem un ir sastādīti atbilstoši likumiem "Par grāmatvedību" un "Par uzņēmumu gada pārskatiem" saskaņā ar vispārpieņemtajiem grāmatvedības principiem, pielietotiem nemainīgā veidā gadu no gada.

Rīgā 1997. gada 21. augustā Zvērināts revidens P.Rumaks

A/s "BTA - Invest"

Reģ. Nr.000321847 Adrese: K.Valdemāra iela 63, tālr.7331348

Bilance uz 01.07.1997.

Aktīvs Ls
Ilgtermiņa noguldījumi
Pamatlīdzekļi 22 594
Apgrozāmie līdzekļi
Pamatmateriāli 640
Gatavie ražojumi 2 329
Kopā 2 969
Pasūtītāju parādi 16 602
Debitori 1 352
Īstermiņa aizdevumi vadībai 4 800
Nākamo periodu izmaksas 72
Kopā 22 826
Pārējie vērtspapīri
un līdzdalība kapitālos 267 035
Naudas līdzekļi (kopā) 90 441
Kopā 383 271
Bilance 405 865
Pasīvs Ls
Pašu kapitāls
Akciju vai daļu kapitāls 30 000
Iepriekšējo gadu
nesadalītā peļņa -14 133
Pārskata gada nesadalītā peļņa 4 529
Kopā 20 396
Aizņēmumi 33 320
No pircējiem saņemtie avansi 345 150
Nodokļi 1 042
Kreditori 3 048
Nākamo periodu ieņēmumi 2 909
Kopā 385 469
Bilance 405 865

Peļņas un zaudējumu aprēķins par 1997. gada 1. pusgadu, Ls

Neto apgrozījums 173 837
Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas 169 910
Bruto peļņa vai zaudējumi (no apgrozījuma) 3 927
Pārējie ieņēmumi 5
Procentu ieņēmumi u.tml. 94
Procentu maksājumi 300
Peļņa vai zaudējumi pirms ārkārtas nodokļiem 3 726
Ārkārtas ieņēmumi 2 500
Ārkārtas izmaksas 1 697
Tīrie ieņēmumi 4 529

Direktors M.Dandzbergs

Grāmatvede A.Innuse

Zvērināta revidenta atzinums par a/s "BTA - Invest", Rīgā, K.Valdemāra 63; reģ. Nr.000321847, 1997. gada uzņēmuma pusgada pārskatu

Esam veikuši a/s "BTA - INVEST" 1997. gada pusgada pārskata, kas atspoguļots bilancē uz 1. jūliju 1997. gadā, un ar to saistītā peļņas un zaudējumu aprēķina revīziju. Uzņēmuma vadība ir atbildīga par šo pārskatu un par to, ka visi finansu darījumi ir pakļauti grāmatvedības uzskaitei un atspoguļojas uzņēmuma pusgada pārskatā. Mūsu pienākums ir sniegt neatkarīgu novērtējumu par finansu darbības uzskaites grāmatvedībā atbilstību LR likumdošanai un par to, kā pārskats attēlo uzņēmuma stāvokli uz 1997. gada 1.jūliju.

Revīziju veicām, pamatojoties uz LR ZRA norādījumiem, kas balstīti uz SRS. Šie standarti nosaka, ka mums ir jāplāno un jāveic revīzija ar mērķi iegūt pietiekami daudz pierādījumu pārliecībai, ka mūsu viedoklis par uzņēmuma pārskatu, kas izteikts atzinuma formā, ir pareizs un nemainīsies. Revīziju veicām pēc izlases metodes, un tā ietvēra pusgada pārskatā uzradīto summu un paskaidrojumu apliecinošās dokumentācijas pārbaudi, kā arī lietoto grāmatvedības metožu novērtējumu.

Veiktā revīzija dod pietiekošu pamatojumu neatkarīga viedokļa veidošanai, kas izteikts atzinumā.

Mēs neesam revidējuši iepriekšējo periodu gada pārskatus, tāpēc nevaram izteikt savu viedokli par tiem.

Neņemot vērā iepriekš minēto, mēs uzskatām, ka a/s "BTA - Invest" saimnieciskās darbības finansu uzskaite par 1997. gada pirmo pusgadu sakārtota atbilstoši LR likumdošanas prasībām un uzņēmuma pusgada bilance un peļņas un zaudējumu aprēķins godīgi un patiesi attēlo uzņēmuma stāvokli uz 1997. gada 1. jūliju.

Rīgā 1997. gada 30. jūlijā SIA "LT" zvērināta revidente Līga Tamoviča

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!