• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā - pirmais Ekvadoras vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1997., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45351

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietuvas un Polijas prezidenti - Latvijas Valsts prezidentam

Vēl šajā numurā

15.10.1997., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā — pirmais Ekvadoras vēstnieks


Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Vakar, 14. oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis saņēma akreditācijas rakstu no Ekvadoras ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Alfonso Lopesa (Alfonso Lopez)

Savā uzrunā vēstnieks atzīmēja, ka Ekvadora ar vislielāko uzmanību seko līdzi demokrātijas stiprināšanai un straujajai, stabilajai attīstībai Latvijā kopš tās neatkarības atgūšanas. Ekvadoras valdība ir cieši pārliecināta, ka mūsu valstu attiecības pastāvīgi stiprinās un veidojas pamats plašākais sadarbībai. Ekvadoras valdība piešķir prioritāru nozīmi tirdzniecisko attiecību nodibināšanai ar Latviju, ņemot vērā abu valstu un reģionu potenciālu.

G.Ulmanis atzīmēja, ka Ekvadoras vēstnieka akreditācija ir nozīmīgs notikums, kas iezīmē tālāku Latvijas starptautisko attiecību sakārtošanu. Mūsu valsts ir ieinteresēta veidot stabilas un savstarpēji izdevīgas attiecības ar visām pasaules valstīm un tautām. Ārpolitiskais kurss ir vērsts uz valsts starptautisko pozīciju nostiprināšanu, mērķis — dziļāka integrācija Eiropas un transatlantiskajās struktūrās. Valsts prezidents atzina, ka Latvijas un Ekvadoras attiecības sekmīgi veidojas un nostiprinās, tām ir plašas saimnieciskās sadarbības perspektīvas.

Sarunā, kas notika pēc akreditācijas raksta pasniegšanas, abas puses atzina, ka ir jāmeklē aizvien jaunas saimnieciskās sadarbības jomas. Tā kā Latvija un Ekvadora ir jūras valstis, iespējama produktīva sadarbība tieši šajā sfērā un jau aizsākta attiecīgās līgumiskās bāzes veidošana.

Vēstnieks ar gandarījumu atzīmēja, ka abās valstīs risinās ekonomiskās modernizācijas process, kas ir būtisks pamats to savstarpēji izdevīgai sadarbībai. Izskanēja pārliecība, ka abām valstīm jāiegūst arī plašākas zināšanas vienai par otru, kas optimizētu sadarbību. Jāveicina potenciālo kapitāla ieguldītāju savstarpēja ieinteresētība. Šajā ziņā noderīga būtu apmaiņa ar vizītēm visdažādākajos līmeņos.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie ārlietu ministra

Vakar, 14.oktobrī, arī ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Ekvadoras ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Alfonso Lopesu.

V.Birkavs un A.Lopess pauda gandarījumu par Latvijas un Ekvadoras attiecību attīstību. Sarunas dalībnieki atzina, ka piecos gados pēc diplomātisko attiecību nodibināšanas ir veiksmīgi attīstījusies sadarbība starptautiskās organizācijās, īpaši ANO, konsekventi paplašinās ekonomiskā sadarbība. A.Lopess uzsvēra, ka Ekvadora ir nopietni ieinteresēta veidot politiskas un ekonomiskas attiecības ar Latviju. Ekvadoras vēstnieks norādīja, ka Latvija ir sasniegusi izcilus panākumus reformu politikā, un darīja zināmu savas valsts vēlmi apgūt Latvijas pieredzi privatizācijas jautājumos. V.Birkavs pauda Latvijas gribu attīstīt Latvijas un Ekvadoras sadarbību tranzīta, kuģniecības, izglītības un kultūras jomā, kā arī ierosināja abām pusēm pilnīgot līgumattiecību bāzi.

Sarunas dalībnieki pārrunāja Baltijas jūras un Dienvidamerikas valstu reģionālās integrācijas pieredzi.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!