• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Portugāles parlamentārieši Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1997., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tautību konsultatīvās padomes sēdē

Vēl šajā numurā

15.10.1997., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Portugāles parlamentārieši Saeimā


Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Pie Saeimas priekšsēdētāja

Vakar, 14.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Portugāles Republikas Nacionālās asamblejas delegāciju, ko vada asamblejas sekretāre, Portugāles un Latvijas parlamentu draudzības asociācijas prezidente Roza Marija Albernasa ( Rosa Marija Albernaz ). Draudzīgā savstarpējas sapratnes gaisotnē pārrunātas abu valstu attiecības, kā arī sadarbība starptautiskās institūcijās.

Saeimas priekšsēdētājs izteica pateicību Portugāles valstij par atbalstu, ko Latvija saņēmusi un joprojām saņem no tās, uzsverot, ka arī Portugāle var būt pārliecināta — Latvija atbalstīs Portugāli visās ANO un Eiropas struktūrās. A.Čepānis augstu novērtēja līdzšinējos abu valstu kontaktus un pauda Latvijas puses gatavību krasi aktivizēt politisko un ekonomisko sadarbību. Saeimas priekšsēdētājs vērsās pie Portugāles parlamentāriešiem ar lūgumu iestāties par sarunu vienlaicīgu uzsākšanu ar visām Eiropas Savienības asociētajām valstīm.

Portugāles delegācijas vadītāja apliecināja, ka viņas valsts noteikti atbalsta Latvijas pozīciju un Portugāle darīs visu iespējamo, lai sarunas tiktu uzsāktas no vienotas starta līnijas. R.M.Albernasa uzsvēra, ka ES Komisijas izplatītais materiāls par Latviju neatbilst patiesībai. Sarunas gaitā tika izteikts lūgums Saeimas priekšsēdētājam ietekmēt Latvijas valdību, lai tā mainītu savu viedokli par nepiedalīšanos Portugālē paredzētajā izstādē “Ekspo—98”. A.Čepānis informēja, ka gan viņš, gan ārlietu ministrs, gan biznesa aprindu pārstāvji atbalsta ideju par Latvijas piedalīšanos, un izteica cerību, ka saruna ar Ministru prezidentu dos pozitīvu rezultātu.

Saeimas komisijās

Savukārt Eiropas lietu komisijas, Ārlietu komisijas un Portugāles Nacionālās asamblejas delegācijas domu apmaiņas laikā tika pārrunāts jautājums par Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā. Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edvīns Inkēns uzsvēra, ka Eiropas Komisijas lēmums sākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā tikai ar Igauniju vērtējams negatīvi, jo ekonomiskā situācija un attīstības tendences visās trijās Baltijas valstīs ir ļoti līdzīgas. Viesi ar izpratni uzklausīja Saeimas deputātu viedokli, ka sarunas par iestāšanos ES būtu uzsākamas ar visām ES kandidātvalstīm vienlaikus.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai tiekoties ar Portugāles parlamentāriešu delegāciju, tika pārrunāta abu valstu pieredze lauksaimniecības jomā. Viesi informēja par pārmaiņām Portugāles lauksaimniecībā pēc iestāšanās Eiropas Savienībā.

Tiekoties arī ar Latvijas un Portugāles parlamentu sadarbības grupu, Portugāles delegācijas locekļi apliecināja, ka darīs visu iespējamo, lai atbalstītu Latviju starptautiskajās institūcijās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!