• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kuveitas parlamentārieši saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1997., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45353

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latviešu mītnes zemē Zviedrijā

Vēl šajā numurā

15.10.1997., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kuveitas parlamentārieši Rīgā

Pie Valsts prezidenta

Vakar, 14.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis Rīgas pilī tikās ar Kuveitas parlamentāriešu delegāciju. Šī ir jau otrā reize, kad Latviju apmeklē Kuveitas parlamentārieši un tiekas ar Valsts prezidentu.

Kuveitas delegācija nodeva sveicienus G.Ulmanim no Viņa augstības Kuveitas emīra un laba vēlējumus abu valstu savstarpējās sadarbības veicināšanai. G.Ulmanis atbildēja ar to pašu, kā arī nosūtīja sveicienus Viņa augstībai.

Kuveitas parlamentārieši uzsvēra, ka šīs vizītes mērķis ir parlamentāriešu un biznesa pārstāvju savstarpējo kontaktu un apmaiņas vizīšu veicināšana, lai uzsāktu Kuveitas kapitāla investēšanu Latvijā. Viens no pamatnosacījumiem Kuveitas investīcijām kādā konkrētā valstī ir reģiona drošība, un viesu vērtējumā Latvija šim kritērijam atbilst.

G.Ulmanis izteica atbalstu šiem priekšlikumiem, kā arī uzsvēra, ka Baltijas reģions nekad vēsturē nav bijis konfliktu izraisītājs vai uzturētājs, kas patiesi liecina par reģiona drošību.

Kuveitas parlamentārieši izteica vēlmi sagaidīt Latvijas atbalstu Kuveitai tās centienos pēc drošības, miera un brīvības Persijas līcī. G.Ulmanis atbildēja: “Latvija vienmēr ir atbalstījusi Kuveitas tautu tās centienos pēc neatkarības un suverenitātes.”

Valsts prezidenta preses dienests

Pie ārlietu ministra

Vakar, 14.oktobrī, Latvijas Republikas ārlietu ministrs Valdis Birkavs tikās ar Kuveitas Nacionālās asamblejas delegāciju, kuru vada Latvijas un Kuveitas parlamenta atbalsta grupas priekšsēdētāja vietnieks Mubaraks Sahads Alī al Dovajlahs ( Mobarak Sahad Ali Al-Dowailah ).

Sarunas dalībnieki apliecināja lielu ieinteresētību attīstīt Latvijas un Kuveitas sadarbību. Kuveitas delegācija pauda pateicību par Latvijas stingro nosodījumu Irākas iebrukumam Kuveitā, kā arī lūdza Latvijas atbalstu okupācijas seku likvidēšanā, īpaši svarīga būtu palīdzība bezvēsts pazudušo Kuveitas pilsoņu meklēšanā un Irākas gūstā esošo Kuveitas pilsoņu atbrīvošanā. V.Birkavs darīja zināmu, ka Latvija starptautiskajās organizācijās veicinās šo problēmu risinājumu.

Runājot par iespējām paplašināt abu valstu ekonomisko sadarbību, puses bija vienisprātis, ka netiek pilnībā izmantots potenciāls sadarbībai transporta, kuģniecības un finansu jomā. Parlamentārieši informēja, ka Kuveita izvērtē iespējas ieguldīt investīcijas Latvijas tautsaimniecībā, tādēļ būtu jāuzlabo informācijas apmaiņa par perspektīvajiem sadarbības projektiem.

V.Birkavs atzinīgi novērtēja Latvijas un Kuveitas parlamenta atbalsta grupas ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā.

ĀM preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!