• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tautību konsultatīvās padomes sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1997., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi, paziņojumi, reklāma

Vēl šajā numurā

15.10.1997., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tautību konsultatīvās padomes sēdē

Vakar, 14.oktobrī, Tautību konsultatīvās padomes sēdē Valsts prezidents Guntis Ulmanis aicināja apspriest jauno Valsts valodas likuma projektu.

Dzintra Hirša un Ina Druviete no Valsts valodas centra izteica viedokli: pēdējā laika pētījumi rāda, ka Latvijā ir sākusies lejupslīde valsts valodas lietošanā. Kā viens no iemesliem tika minētas nepilnības jau spēkā esošajā likumā “Par valsts valodu”. Kā galvenais arguments jauna likuma pieņemšanai tika izvirzīta nepieciešamība mainīt faktisko valodas situāciju Latvijā. Dz.Hirša atzīmēja arī to, ka likumprojektā liela uzmanība ir veltīta valsts valodas aizsardzībai.

Lielākā daļa klātesošo Tautību konsultatīvās padomes locekļu atzina, ka likumprojektā ir daudz trūkumu, kā viens no būtiskākajiem tika minēts valsts valodas pamatkoncepcijas un likuma mērķa nepilnīgais skaidrojums. Diskusijas gaitā tika norādīts arī uz daudzām citām nepilnībām likumprojektā. Daudzi klātesošie pauda viedokli, ka šis likums var radīt spriedzi sabiedrībā un ka lietderīgāk būt pilnveidot jau spēkā esošo likumu “Par valsts valodu”, minot, ka likumā būtu izdarāmi starptautiskajām prasībām atbilstoši grozījumi.

Diskusijas noslēgumā Valsts prezidents sacīja, ka ir vajadzīga brīva diskusija, kur savu vērtējumu paustu visplašākie Latvijas iedzīvotāju slāņi. Nepietiekami izdiskutēti un nepietiekami rūpīgi izvērtēti visu sabiedrību ietekmējoši jautājumi var veicināt nesaskaņas sabiedrībā. G.Ulmanis uzsvēra, ka ir jāpieņem tāds likums, kuru atbalstītu lielākā Latvijas iedzīvotāju daļa.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!