• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru kabineta 14. oktobra sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1997., Nr. 268/269 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45360

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru kabineta 14. oktobra sēdi

Vēl šajā numurā

15.10.1997., Nr. 268/269

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

valdībā

Ministru kabineta 14. oktobra sēdē

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Republikas valdības un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valdības līgumu par diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību darbinieku ģimenes locekļu tiesībām strādāt algotu darbu”.

Akceptēts rīkojums “Par Latvijas Zinātņu akadēmijas Bioloģijas institūta reorganizāciju”. Bioloģijas institūts tiks pievienots Latvijas Universitātei kā patstāvīga struktūrvienība ar juridiskas personas tiesībām. Institūta nosaukums pēc reorganizācijas būs Latvijas Universitātes Bioloģijas institūts.

Akceptēts rīkojums “Par Rīgas 15.arodvidusskolas un Juglas amatniecības vidusskolas reorganizāciju”. Rīkojums paredz līdz 1998.gada 2.janvārim reorganizēt un pievienot Rīgas 15.arodvidusskolu Juglas amatniecības vidusskolai.

Akceptēti rīkojumi “Par pilsonības piešķiršanu naturalizācijas kārtībā”. Pavisam Latvijas pilsonība piešķirta 389 pilsonības pretendentiem un 27 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts grozījumu projekts likumā “Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”. Grozījumu projekts paredz, ka uzņēmējsabiedrībām, kuras ir izveidojušās saskaņā ar likumu “Par lauksaimniecības uzņēmumu un zvejnieku kolhozu privatizāciju” un likumu “Par kooperatīvajām (kopdarbības) sabiedrībām, iesniedzot pieteikumu par uzņēmējsabiedrības pamatdokumentu izmaiņām, to paraksta pilnsapulces pilnvarota persona, neiesniedzot fizisko personu pasu gaismas kopijas.

Akceptēti grozījumi MK 1995.gada 16.maija rīkojumā nr.257 “Par valsts īpašuma objektu nodošanu privatizācijai”, kas paredz papildināt rīkojumu, nosakot, ka privatizācijai tiek nodoti privatizējamās valsts apdrošināšanas akciju sabiedrības “Latva” ieguldījumi (kapitāla daļas) uzņēmējsabiedrībās.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 10.septembra rīkojumā nr.448 “Par bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības “Privatizācijas aģentūra” padomi”. Padomē iekļauti Saeimas deputāti Jānis Urbanovičs un Gundars Valdmanis.

Akceptēti grozījumi MK 1995.gada 31.marta noteikumos nr.84 “Noteikumi par muitas iestāžu pakalpojumu valsts nodevu”. Grozījumi precizē atsevišķus jēdzienus noteikumos un nosaka valsts nodevu par preču izvešanas tranzīta vai fakta apstiprinājumu.

Akceptēti grozījumi MK 1995.gada 14.februāra rīkojumā nr.66 “Par speciālu budžetu kultūras vajadzībām”. Par Kultūras ekspertu padomes priekšsēdētāju iecelta kultūras ministre Ramona Umblija, par padomes locekļiem apstiprināti K.Auškāps, P.Bankovskis, J.Dambis, V.Eglītis, P.Keišs, M.Kūle, A.Maskats un O.Pētersons.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai Ārlietu ministrijas priekšlikumus par Latvijas dalību pasaules izstādē “Expo–98” Lisabonā. Ekonomikas ministrijai līdz šā gada 4.novembrim uzdots iesniegt MK finansēšanas programmu, iespējamo dalībnieku sarakstu un nepieciešamos tiesību aktu projektus Latvijas līdzdalībai izstādē.

MK sēdes informatīvajā daļā uzklausīta ekonomikas ministra Ata Sausnīša un Privatizācijas aģentūras juridiskā direktora Viktora Šadinova sniegtā informācija par Ministru prezidenta 1997.gada 30.septembra rīkojuma nr.286 izpildi. Privatizācijas aģentūrai uzdots dot norādījumus “Latvijas kuģniecības” valsts pilnvarniekiem, lai nodrošinātu MK 1995.gada 11.oktobra rīkojuma nr.568 2.punkta izpildi par tajā minēto debitoru parādu samazināšanu, attiecīgi mainot bilanci — parādu summu bez soda naudas iekļaujot ārpusbilances kontā un vienlaikus attiecīgi samazinot uzņēmuma pamatlīdzekļu bilances vērtību; izstrādājot privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” privatizācijas nosacījumus, paredzēt normu, ka privatizējamās valsts akciju sabiedrības “Latvenergo” parādu piedziņa no valsts nav pieļaujama un iespējama. Privatizācijas aģentūrai uzdots atkārtoti sniegt valdībā informāciju pēc audita grāmatvedības un juridiskās analīzes.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!