• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 23. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.1997., Nr. 270/271 https://www.vestnesis.lv/ta/id/45405

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents un tieslietu ministrs par tiesneša atbildību

Vēl šajā numurā

16.10.1997., Nr. 270/271

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — pie Jums dodas 23. burtnīca

Godātie lasītāji, valsts normatīvo aktu burtnīca pie Jums dodas ar 11. septembrī Saeimā pieņemtajiem likumiem un Ministru kabineta dokumentiem, kas datēti no 9. līdz 30. septembrim. Saeima izdarījusi grozījumus Satversmes tiesas likumā un ratificējusi vairākus Latvijas Republikas starptautiskos līgumus: ar Itālijas Republiku — par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību, ar Ēģiptes Arābu Republiku — par regulāru gaisa satiksmi, ar Turcijas Republiku — par jūrniecību. Saeima apstiprinājusi arī Latvijas pievienošanos starptautiskajai konvencijai par jūras satiksmes atvieglošanu un Starptautiskās jūras satelītsakaru organizācijas (INMARSAT) protokolu par privilēģijām un imunitātēm.

Ministru kabinets izdevis “Noteikumus par bērna piedzimšanas pabalsta apmēru” un izdarījis grozījumus “Noteikumos par ģimenes valsts pabalstu, bērna piedzimšanas pabalstu un bērna kopšanas pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību” un “Noteikumos par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēru un piešķiršanas kārtību”. “Cilvēka imūndeficīta vīrusa (HIV) infekcijas un AIDS izplatības ierobežošanas noteikumi” nosaka epidemioloģiskās uzraudzības kārtību, inficēto personu un AIDS slimnieku ārstniecību, medicīnisko un sociālo rehabilitāciju un iedzīvotāju izglītošanu profilakses jomā. “Noteikumiem par notekūdeņu dūņu izmantošanu augsnes mēslošanā un teritoriju labiekārtošanā” ir pieci pielikumi, kuros uzrādīti ierobežojošie faktori, dūņu paraugu veidošanas un analīžu veikšanas kārtība u.c. Ministru kabinets izdevis jaunus noteikumus par akcīzes nodokļa deklarāciju veidlapām. Trijos pielikumos doti deklarācijas veidlapu paraugi: alkoholisko dzērienu, alus un tabakas izstrādājumu akcīzes nodoklim. Apstiprināti dažādu institūciju darbības nolikumi: Eiropas integrācijas biroja, Izglītības un zinātnes ministrijas, Korupcijas novēršanas padomes u.c. Ministru kabinets izdarījis grozījumus vairākos agrāk izdotos tiesību aktos. Piemēram, “Noteikumos par sabiedriskajām organizācijām, reliģiskajām organizācijām, fondiem, biedrībām un citām institūcijām, kas var būt humānās palīdzības kravu saņēmēji” jaunā redakcijā izteikts 2. punkts, kurā uzskaitītas 87 reliģiskās organizācijas, 55 fondi, 38 biedrības, 10 savienības, 8 centri, 16 asociācijas, 5 apvienības, 49 citas sabiedriskās organizācijas un 18 arodbiedrības, kas var saņemt humānās palīdzības kravas. Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!